Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Stokke Flexi Bath fungerer også som minibasseng ute. FOTO: BLIPAPPA.NO

TEST: Stokke Flexi Bath – Badekar for baby

Stokke Flexi Bath er et sammenleggbart badekar for nyfødte og større babyer. Vi er derimot litt mer skeptiske til ekstrautstyret.
annonse

Dette er vår erfaring med babybadebaljen Stokke Flexi Bath. Å bade den lille nyfødte er en utfordring de fleste småbarnsforeldre står ovenfor i løpet av den første tiden med babyen i hus. Om det ikke er en spennende utfordring, så er det en utfordring fordi det

Innhold i artikkelen:

Dette sammenleggbare badekaret fra den norske produsenten er en praktisk løsning når man skal bade spedbarn eller baby. 

Selv om vi har badekar, benytter vi ofte Stokke Flexi Bath i dusjen, fordi det er raskere og rimeligere enn å fylle et helt badekar.

Dette er en test og vurdering av Stokke Flexi Bath, og ekstrautstyret som finnes. 

Artikkelen inneholder affiliatelenker til Jollyroom og, men alle meninger er våre egne. Vi har selv betalt for produktet vi tester.
Babybadekar eller minibasseng ute - Stokke Flexi Bath fungerer best uten nyfødtstøtte
Fungerer også godt som minibasseng. FOTO: Blipappa.no

I følge nettsidene til Sykehuset Vestfold, bør nyfødte bade minst to ganger i uken. Altså noe mer ambisiøst enn det vi fikk til i nyfødtperioden. For badetid med nyfødt eller baby er litt styrete, men et praktisk babybadekar gjør badestunden til litt mindre tiltak. 

Badekar som får plass i dusjen

Badebaljen føles kanskje litt stor for de minste babyene, men det gjør også at den kan brukes lengre – de vokser jo ganske fort i starten.

Badekaret har plass i en dusj som måler 90cm x 90cm, i hvert fall med åpen dør. 

Som oppslått måler fotavtrykket til badekaret omtrent 25 cm ganger 55 cm, men siden veggene peker svakt utover må du ha minst 64 cm med ledig lengde for å få plass til Stokke Flexi Bath i dusjen.

Praktisk når plass er viktig

At badekaret er sammenleggbart er kanskje det største salgsargumentet. Med både babyseng, stellematte, bleiebøtte og annet utstyr man har kjøpt inn, blir det fort mye ting i hjemmet.

Et sammenleggbart badekar er perfekt for å spare plass eller som utebasseng på hytta eller campingplassen.

Sammenslått ser Stokke Flexi Bath nesten ut som en PS5. Det er lov å drømme.
Sammenslått ser Stokke Flexi Bath nesten ut som en PS5. Det er lov å drømme. FOTO: Blipappa.no

Når man slår sammen Stokke Flexi Bath måler det litt mindre enn 17 cm på det bredeste. En tykkelse som tilsvarer omtrent høyden til iPhone Pro Max 14 eller 15.

Et lite problem er spennen som holder fast sidene på badekaret når det er slått sammen. Denne spennen sitter litt løst. Dersom man skulle velte eller dulte borti badekaret, så kan du risikere at spennen åpner seg og badekaret bretter seg ut.

Det enkleste er om man har noe å lagre det mellom. Som for eksempel mellom et klesskap og vegg.

Gjennomtenkt design

Selve konstruksjonen som gjør at badekaret er sammenleggbart oppleves som solid. Etter to runder med nyfødt i hus, og utallige runder med badetid virker badekaret fortsatt like helt og solid.

I selve badebaljen Stokke flexi Bath kan du se indikator for vannhøyde. FOTO: Blipappa
Inni badebaljen er det indikator for vannhøyde. FOTO: Blipappa.no

Det er flere små designdetaljer som gjør badekaret oppleves som badebalje med god kvalitet. Blant annet kanten som er formet slik at det er lett å få tak i badekaret og tippe ut vannet, selv med våte hender. Vi kan også nevne vanninivå-tegningene på innsiden av badekaret, som gjør det lett å bergne hvor mye vann som skal i.

annonse:
artikkelen fortsetter under

Plasttypen er litt magnet for badeoljen som noen av babyene med eksem må ha når de bader. Badekaret må rengjøres godt mellom bruk for å bli kvitt rester av badeolje.

Proppen som sitter i bunnen har en fiffig og nyttig innebygd funksjon. Hvis temperaturen på badevannet har en temperatur som er høy for babyen så skifter proppen farge. Smart funksjon som vi liker godt. Stokke anbefaler likevel å bruke et eget badetermometer.

Når man skal tømme badekaret er det veldig praktisk at det er en propp i bunn. Pass bare på at badekaret ikke står slik at åpningen blir dekket for. Vi pleier å dytte en sjampoflaske under en av sidene på badekaret for å skape litt fall.

Slik endrer proppen farge når vannet er for varmt (trykk på bildet). FOTO: Blipappa

Dette liker vi:

Dette liker vi ikke:

Det selges per dags dato to ulike tilbehør til babybadekaret Stokke Flexi Bath. Det ene er Stokke Newborn Support, eller på norsk nyfødtstøtte. 

Det andre esktrautstyret til Stokke Flexi Bath er et stativ som gjør at badekaret kommer opp i en høyde som er mer behagelig for ryggen når man skal vaske mini.

Vi kan allerede her røpe at vi er ikke spesielt imponerte av dette ekstrautstyret. Tvert i mot syns vi ekstrautstyret til badekaret både er dyrt og, i de fleste tilfeller, unødvendig.

Nyfødtinnlegg til Stokke Flexi Bath

Nyfødtinnlegget til Stokke Flexi Bath er en støtte for spedbarn opp til 8 måneder. Nyfødtstøtten skal gjøre det enklere å bade små babyer. Det er formet som en slags svær iskje og klipses fast på en av kortsidene i badekaret. 

Det er ikke mulig å slå sammen badekaret når nyfødtstøtten er festet på. Nyfødtstøtten er også for dyp til at den kan lagres inni et sammenslått badekar.

LES OGSÅ: Babycall med kamera

Bilde av nyfødtstøtte til Stokke Flexi Bath. FOTO: Jollyroom
Bilde hentet fra Jollyroom.no

I bruk opplevde vi at nyfødtinnlegget var mer til plunder enn nytte. Vår forholdsvis lille nyfødte på rundt 3kg skled nedover hver gang han ble plassert på nyfødtinnlegget. Uansett hvordan han ble plassert, enten med klut under eller ellers, måtte vi allikevel holde en hånd under ham for å hindre at han skled nedover i badekaret.

Løsningen ble å droppe nyfødtinnlegget, og holde babyen med en hånd og vaske med den andre. Det er jo tross alt begrenset hvor lenge babyen bader uansett. 

Det kan selvfølgelig være at nyfødtstøtten passer dere, og da kan det lønne seg å kjøpe en pakkeløsning med både badekar og nyfødtstøtte samlet. Du finner det her hos Jollyroom.no.

Stativ til Stokke Flexi Bath

Stativet til Stokke Flexi bath er dyrt. Et raskt søk viser at prisene for dette ligger på omtrent 700,- kroner for denne relativt enkle metallkonstruksjonen. Den gjør at badekaret kommer opp til en høyde på omtrent 110 centimeter. Mål hjemme om dette passer dere. Det er litt kjedelig om man er så høy at man allikevel blir stående i en ubehagelig posisjon.

Det må allikevel nevnes at dette er absolutt ikke tankeløs design. Stativet er selvfølgelig sammenleggbart, og det følger med en propp med slange som gjør at det ikke blir for mye sprut når det skal tømmes. Slangen er litt kort, så det bør ikke være for langt til et avløp

I tillegg ser det ut til at du får med en flaskeholder som gjør at sjampo eller såpe kan festes på stativet. (På nettsidene står det valgfri koppholder, vi vet ikke helt hva det betyr).

Designen gjør også at det er enkelt å henge opp babykluter eller håndklær på selve stativet. 

På tross av smart design føler vi at prisen er i overkant stiv for Stokke Flexi Bath stand. Det blir fort nok en gjenstand som står og tar opp plass i en liten leilighet.

Hvis du allikevel føler at det hadde vært nyttig med et stativ til babybadekaret, kan vi anbefale å sjekke butikker som selger brukt babyutstyr

Hva syns du om TEST: Stokke Flexi Bath – Badekar for baby?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE