STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

Apper kan hjelpe deg å følge med på graviditetens stadier og fosterets utvikling. FOTO: Shutterstock/Syda Productions

Nyttige apper for deg som venter barn

De riktige appene kan gi deg både kunnskap, glede, og økt forståelse for hva både du, mor og barnet går gjennom under en graviditet.

Det finnes en app for det meste, og du har nok en del på telefonen allerede. Enkelte apper kan likevel være nyttige å legge til nå som dere er gravide. Både for informasjon, kunnskap og moro. Installerer både du og fruen de samme appene kan det bidra til flotte samtaler og felles kunnskap om noe dere går igjennom sammen. Appene under har flere av de samme funksjonene, og det kan være lurt å prøve seg fram og se hvilke(n) dere liker best og som har infoen dere trenger.

Helseoversikt (norsk)

Helseoversikt er appen som anbefales på helsestasjonen. Det er en norsk app som inneholder info for både vordende foreldre og for baby- og småbarnsforeldre. Her finner du flere videokurs, artikler og podcaster om temaer som typisk opptar foreldre i disse stadiene. Oversikt over alle svangerskapskontroller, generell informasjon, sikkerhet, tidlig ultralyd er blant alle artiklene du finner i denne appen. Du kan også følge utviklingen av barnet i magen fra uke til uke, med info om både mor, far og baby, og illustrasjoner.

Libero (norsk)

Liberoklubben er en klubb for gravide og småbarnsforeldre, hvor du som medlem får tilgang til en rekke goder. I appen kan du blant annet følge barnets utvikling, beregne fødselsdatoen, snakke med andre foreldre i et eget foreldreforum, og spørre Liberos egen jordmor om råd og tips. Har du appen etter barnet har ankommet, kan du skanne koder på bleiepakningene og opptjene poeng du kan bruke i appens shop.

Preggers (norsk)

Preggers er en veldig søt app, som viser barnets utvikling fra uke til uke, i form av en frukt eller grønnsak. Den viser hvilken uke dere er i nå, og hvor mange dager som gjenstår til fødsel. Her har de også en sjekkliste over utstyr du kommer til å trenge til barnet, der du kan krysse ut det du har fått unnagjort.

Babyverden (norsk)

Som de over kan du også følge barnets utvikling i Babyverdens app. Dette er også en norsk app, som har eggløsningskalender og en flott oversikt over hvilke datoer babyen din er i de forskjellige ukene. Sjekkliste og tips og råd finner du også i denne appen.

Det holder nok i massevis med en eller to av appene over. Men hvis du ønsker en app som kun er for far, så kan du sjekke ut disse to:

Becoming dad (engelsk)

Følg babyen uke for uke, med størrelsessammenligning til kjente ting. Du finner også tips til hvordan du best kan støtte din gravide partner, hvordan pakke fødebag og hva som venter deg under fødsel.

Appen er kun tilgjengelig for Android-brukere.

Daddy up (engelsk)

App for far, med maskulint preg. Lumberjack-stil. Babyen sammenlignes med dyr og kryp i naturen, og de har med info om utvikling. Du finner også ordforklaringer, info om fødselens faser og beskrivelse av forskjellige typer fødsler.

Finn barnenavn (norsk)

App for dere som trenger litt hjelp til å finne det perfekte navnet for deres barn. Du og partneren din lager hver deres profil og linker dere opp mot hverandre. Så blar dere gjennom forskjellige navn hver for dere, swiper til høyre på de navnene dere liker. Liker dere samme navn får dere en match. Veldig morsomt!

Finn Barnenavn app

Barseltreff (norsk)

Er du hjemme med baby og ønsker å møte andre i nærheten som er i samme situasjon? Da bør du laste ned Barseltreff-appen! En enkel og ufarlig arena for å møte andre som har samme interesser som deg, og som også er hjemme i permisjon. Supert for både deg og barnet ditt! Foreløpig kun tilgjengelig til iPhone.

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!
Hva syns du om Nyttige apper for deg som venter barn?

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE