Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Hva kan vi gjøre ute i sommer? FOTO: Envato

Hva kan vi gjøre ute i sommer

Artikkelen inneholder annonselenker
Mange småbarnsfamilier er allerede en del ute, enten i hagen eller på tur. Det er veldig bra! Barna har godt av frisk luft, og å lære om naturen. Har du lyst til å være med ute i sommer, og til å finne på morsomme aktiviteter med ungene? Kanskje disse tipsene kan være noe for deg.

Løvetann under vann

De hvite «visne» løvetann-blomstene virker følsomme og tandre, og bare et lite vindpust kan sende fallskjermfrøene av sted. Det er derfor interessant å se hva disse blomstene faktisk tåler når det kommer til vann! Senk dem ned i et glass med vann, ta dem opp igjen og se hvordan de nå ser ut!

Løvetann-blomsterkrans

Gjorde du dette selv som barn? Mange har gode minner med løvetannfletting, og en gul krans om hodet er like stas nå som da. Lag en krans til barnet ditt, og prøv å lær bort kunsten.

Kan du dette? FOTO: Envato

Løvetannbingo

Nå blir det mye løvetann her, men det er jo så mye løvetann overalt! Sett dere ned på gresset ved siden av en eng med de flotte, kraftige gule solblomstene. Se på dem, og følg godt med på hvilke insekter som lander på dem. Snakk om insektene. «Se! Der kom det en sommerfugl! Nå skal den ha seg litt blomstersaft. Oi, og der kom det en humle!» 

Hvis du vil forberede noe, kan du lage et ark med forskjellige insektsbilder, slik at dere kan krysse av for de dere ser. Det er artig, men passer nok best for de barna som er litt større.

Teiparmbånd

Har du en kraftig pakketeip, gjerne gjennomsiktig, er denne perfekt å lage armbånd av! Klipp av en bit, slik at den passer perfekt rundt barnets arm, og fest den slik at den klistrende siden vender ut. 

Så er det bare å gå ut og la barnet plukke blomster, blader og frø, og feste de på teip-armbåndet sitt. Det er så stas! Og ja -det er lov å lage et til deg selv også.

Redde meitemarker

Regnet det igår, og er sol idag? Da kan dere gå på redningsoppdrag. Ta med en flaske med vann og speid langs asfalten etter tørre meitemarker som ikke har nådd grøftekanten i tide. Hell litt vann på dem, se at de beveger seg, og løft de bort til skyggen og fuktigheten. Snakk om det dere gjør, slik at barnet forstår grunnen. Dette lærer barnet å respektere at insekter også er levende vesener som vi må passe godt på.

Redd en meitemark ute i sommer! FOTO: Envato

Insektsbingo

Finn bilder av diverse vanlige insekter på nettet og lim alle inn i et ark (i f.eks. Paint eller i Word, trenger ikke å bli veldig fancy). Sett det opp som et rutenett, og print ut. Er du flink til å tegne kan du heller gjøre det. Ta med bingoen og en trød tusj eller blyant ut, og kikk rundt dere! Får dere fire på rad? Eller kanskje dere klarer å krysse ut hele brettet?

Dyrebeskyttelsen i Bodø har denne, kanskje den kan brukes? Så kan barnet også fargelegge litt.

Hagearbeid

Barnet vil synes det er så gøy å få være med å hjelpe til ute i sommer. Små barn elsker å hjelpe til, og hagearbeid er jo morsomt, bare man finner de oppgavene som passer best for de små. Dette kan inkludere luking av løvetann, klippe kantgress med barnesaks (hvis gammel nok), spa jord i blomsterpotter og så frø, vanne med vannslange eller vannkanne, plukke gressløk, bringebær eller solbær og legge i en boks (og spise litt selv så klart). Dette er bare noen få eksempler på hva ungene kan hjelpe til med. Prøv dere fram! 

Piknik i hagen

Har dere hage er dette helt supert! Lavterskel og enkelt å få til. Lag spennende matbokser, fyll drikkeflasker og legg i sekker. Pakk litt leker, oppgavehefter og fargestifter også. Bruk et piknikteppe, eller et vanlig ullpledd, og legg det et passende sted på gresset, gjerne i skyggen. Så kan barna pakke ut og kose seg på piknik. Du kan også være med om du vil.

Har dere ikke egen hage, har dere kanskje tilgang til en park eller et felles grøntområde der dere kan være ute i sommer. Perfekte steder for piknik!

Ta med familien på piknik i hagen eller i en park. FOTO: Envato

Plukke søppel

Dette trenger dere forhåpentligvis ikke å gjøre i hagen, men ta dere en liten tur rundt i nabolaget, langs veien og langs skogkanten. Ha på gummihansker eller andre vaskbare hansker, og plukk alt dere finner som ikke hører hjemme i naturen. Putt det i en bærepose og kast det i søppelspannet hjemme, eller i en kommunal søppelkasse. Snakk om det dere gjør, for eksempel «Oi, det var bra du plukket opp denne! Tenk om et ekorn hadde satt seg fast i den, det hadde vært veldig skummelt.» Dette lærer barna naturvern og å sannsynligvis ikke kaste søppel i naturen når de blir eldre.

Artikkelen kan inneholde annonselenker
Hva syns du om Hva kan vi gjøre ute i sommer?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE