Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
En bæresele er nyttig babyutstyr – og da er kvalitet viktig. ILL.FOTO: Envato

Babyutstyr vi ikke hadde klart oss uten

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Jollyroom
Her et utvalg av våre erfaringer med bæresele, bilstol, barnestol og vippestol. Babyutstyret som var mest nyttig som førstegangsforeldre.

Bli pappa-redaksjonen har små barn, og til disse barna har vi kjøpt en del babyutstyr. Noe har vært veldig nyttig, mye mer til nytte enn andre ting, og virkelig vært verdt pengene. Andre produkter har kun blitt brukt noen få ganger, før de havnet i boden eller ble glemt rundt i boligen. Det har vært en dyrkjøpt erfaring, som du kan dra nytte av slik at du velger de produktene du får mest nytte og glede av. Her er de produktene vi ikke kunne klart oss uten!

Innhold i artikkelen:

Vippestol er absolutt i kategorien babyutstyr vi ikke kunne klart oss uten. Babybjørn Bliss vippestol og Nuna Leaf Grow vippestol. FOTO: Blipappa.no
Vippestol er absolutt i kategorien babyutstyr vi ikke kunne klart oss uten. FOTO: Blipappa.no

Bæresele

Beregn når termindato er - så kan du finne ut når pappapermen er. Da blir det bleieskift og bæresele.
En bæresele er nyttig babyutstyr - og da er kvalitet viktig. ILL.FOTO: Envato

Vår første unge var ikke særlig fan av bæresele. Men siden vi var førstegangsforeldre på jakt etter babyutstyr hadde vi allerede kjøpt to stykker. Det er vi glade for nå. For når man har flere barn OG en baby, er det så mye enklere å ha minstemann i en sele mens man jager etter de eldre kidsa.

Vi har hatt to bæreseler. Den første vi brukte var en Babybjörn Mini, som fungerte kjempebra frem til babyen var ca. 6 – 7 måneder. Denne veldig myke bomullselen var behagelig for både liten og stor, og veldig enkel å ta av og på. Etter hvert som babyen ble større og tyngre, merket vi at selen ga mye belastning på ryggen. Denne nyfødtselen er designet slik at den henger kun på skuldrene. Så da gikk vi over til en Ergobaby-sele som fordelte vekten mellom hofter og skulder.

Forresten, en gang hadde vi en konkurranse der tre vinnere fikk en bæresele fra kolleksjonen Stokke® Limas. Dette er den bæreselen som vi har opplevd som lettest å justere om når mor og far skal bytte på hvem som bærer. En slags hybrid mellom bæresjal og bæresele. Se modellen her hos vår affiliate-partner Jollyroom.no

Vinneren at Stokke Limas Bæresele i konkurrnansen til Blipappa.no. Noe det beste man kan få av babyutstyr.
VANT BÆRESELE: Den første vinneren av Stokke Limas bæresele. FOTO: Blipappa.no

Den andre bæreselen vi har er har Ergobaby Omni 360 Cool AirDenne kan brukes fra fødsel og til barnet veier 20 kg (3 – 4 år). Hvis vi skal anbefale en av disse må det bli Ergobaby sin! 

Ergobaby Omni 360 kan brukes lengst, er best ergonomisk og snill mot foreldrenes rygg. Vi har brukt denne MYE! Og den ser like fin ut fortsatt. Barnet kan sitte begge veier i den (men denne kan ikke brukes på ryggen), og kan sove lenge når de får ligge tett inntil mamma eller pappas kropp.

Vippestol

Vippestol fra Babybjörn i forgrunnen, og Nuna Baby Leaf i bakgrunnen
Vår godt brukte Babybjörn Bliss vippestol. Nuna Leaf Grow i bakgrunnen. FOTO: Blipappa.no

Vår første baby ble født med lakenskrekk, og sovnet kun i barnevogn eller i vippestol. Vi har derfor en meget godt brukt Babybjörn Bliss, som har måttet tåle ganske intens vipping, og som nå ved neste barn, fortsatt er i tipp topp stand. 

Trekket kan tas av og vaskes dersom uhellet skulle være ute. Altså de dagene hvor bleien kun fungerer som en trakt for det som skytes ut oppover ryggen.

Det finnes også langt dyrere og billigere vippestoler, men etter å ha prøvd flere – syns vi Babybjörn Bliss gir mest for pengene, både i form av brukervennlighet og kvalitetsfølelse. Den er solid, og metallsrammen gjør at den tåler en støyt.

Blipappa har testet vippestolen Nuna Leaf Grow. En del dyrere enn det meste av babyutstyr.
Blipappa har testet vippestolen Nuna Leaf Grow. FOTO: Blipappa.no

Babybjörn Bliss er en super vippestol, som kan legges flat, og lett tas med når du skal dusje eller gå på do. Denne har vi hatt, og har fortsatt, masse nytte av! Det finnes også leker som passer på disse stolene.

Vi har også testet en vippestol til over 3.000 kroner fra Nuna Baby. Du kan lese testen her.

Bilstol som kan snus

Bilstoler er ikke direkte ubehagelige å ta inn og ut av bilen, men om babyen nekter å sette seg inn, så blir det fort mye vanskeligere. En bilstol som står på en base som kan roteres slik at babyens føtter peker mot deg er gull å ha når man ikke vil bruke fem minutter på kjempe babyen ned i bilstolen. Vi anbefaler å kjøpe en bilstol som kan snus eller roteres.

Vår bilstol Cybex Cloud i-size er kanskje det dyreste vi har kjøpt av babyutstyr, nest etter barnevognen. Vi har imidlertid hatt stor, stor nytte av å ha en bilstol som kan roteres 180 grader. Dette gjør det mye enklere å sette babyen inn. 

Setet kan også tas ut og settes på vognens understell. Setet er ganske tungt, men vi har hatt så stor nytte av å kunne løfte stolen ut og sette på vognen, slik at den sovende babyen kunne forbli sovende en stund til. 

Vi kjøpte bilsetet nytt, men hvis du tenker å kjøpe brukt er det en del ting du bør være obs på, i følge Trygg Trafikk. Les mer her
Bilsete som kan roteres eller snus er nyttig for deg som har baby
Ill.foto: Envato

For å kunne feste setet på vognen trengte vi adaptere som gjorde at Cybex-stolen kunne festes på barnevognen vår (Emmaljunga). Det er en utrolig praktisk funksjon, og vi anbefaler alle som kjøper bilstol å finne en løsning for å feste bilstolen på barnevogn-undestellet. Når man har en baby som endelig har sovnet i bilstol, så er det ganske kjipt å vekke den lille for å flytte han eller hun over i en barnevogn. Da er bilstoladaptere redningen.

 Setet trenger også en base, som festes i bilens isofix-system. Det hele er ganske dyrt, men sikkerhet er viktig.

Barnestol

Stokke Tripp Trapp er en klassiker innen barne- og babyutstyr.

Å la barnet sitte ved bordet under måltider er så viktig, både for den sosiale inkluderingen, og for å tidlig ta del i familiens rutiner. Stoler som gjør at barnet kommer i bordhøyde innbyr ikke bare til å ta del i måltider, men kan også være en arena for lek og hygge. Et brett som kan monteres på stolene gjør at babyen får en flate foran seg, gjør det enklere å holde seg opptatt med leker og annet å plukke på (når det blir litt større altså).

Det finnes mange fine barnestoler på markedet. De lettere versjonene av plast blir ofte litt ustabile, og vi ville ha en barnestol av tre som kunne brukes utover babytiden.

Vi valgte en av de mest populære – nemlig Stokke Tripp Trapp. Den er stødig, og sittebrettet og fotbrettet kan flyttes nedover etter hvert som barnet vokser og blir større. Altså er ikke Tripp Trapp kun babyutstyr eller babymøbel – men noe man kan bruke i mange år fremover.

Stokke-stolen er generelt stødig, men vi anbefaler å ha montere på ekstra plastben slik at den ikke vipper bakover om barnet dytter fra ved å sparke i bordet med beina.

Stokke Tripp Trapp i tre forskjellige farger. FOTO: Alltidfredag
Stokke Tripp Trapp i tre forskjellige farger. FOTO: Alltidfredag

Mye babyutstyr er tilbehør

I tillegg til stolen, som har en nypris på rundt 2.600,-, kjøpte vi både nyfødtsete og bøyle. Nyfødtsetet koster omtrent 1.000,- kroner hos Jollyroom (affiliate), og gjør at babyen kommer opp og kan ta del i livet rundt frokostbordet. Koselig for både stor og liten. Over nyfødtsetet kan det monteres en lekeholder som hjelper til å holde babyen engasjert. En stund i hvertfall. Det finnes flere ekstradeler som kan kjøpes og settes på Stokke Tripp Trapp, som gjør at stolen kan brukes helt fra nyfødt til stort skolebarn. 

Brett og sele til Stokke Tripp Trapp er anbefalt ekstrautstyr når babyen er så stor at den må underholdes for å sitte rolig.
Brett og sele er ekstrautstyr til Stokke Tripp Trapp - men absolutt å anbefale. FOTO: Blipappa.no

Denne stolen er absolutt investering for hele barndommen. Med andre ord er Stokke Tripp Trapp både babyutstyr og barneutstyr – med solid kvalitet og en del av den norsk designarven. Tripp Trapp er nemlig designet av den norske designeren Petter Opsvik, og Stokke har hovedkontor rett utenfor Ålesund.

Vi er veldig fornøyde med denne solide, klassiske stolen, som barnet vårt kan bruke lenge. Det finnes stoler som kan klappes sammen, som kan passe bedre for de med begrenset plass, og stoler til en rimelig penge (men som kanskje ikke kan brukes i like mange år), men Stokke Tripp Trapp anbefales virkelig! Noe det beste vi har kjøpt av barne- og babyutstyr.

Gåstol

Det kan diskuteres om dette babyutsyr som er bra eller ikke for de små barna, men vi har hatt mye glede av gåstolen/gåbilen vi kjøpte til vårt første barn. Når babyen er rundt 9 – 10 måneder er det kjempegøy å bevege seg rundt, og følge etter mamma, pappa eller storesøsken. De får kjenne på mestringsfølelse av å faktisk klare å bevege stolen/bilen rundt, og de voksne får gjort noe annet samtidig som barnet er trygg og har det gøy. Babytutstyr som gjør at man får armene fri er absolutt en livredder. 

Det handler jo ikke bare om barnet, men også deg som småbarnsforelder. Husk at du må allikevel holde øye med barnet, og ikke la det være alene i gåstolen – små armer får større rekkevidde i en gåstol.

Husk å ha på trappegrind hvis det er en trapp i nærheten. Plutselig beveger kidden seg lynraskt i gåstolen sin. Vi har en racerbil fra Yngri til våre barn, men det finnes mye forskjellig her.

Babycall som ikke trenger nett

Det finnes mye fancy i babyutstyr – og babycallverden. Etter å ha prøvd litt forskjellig har vi landet på en babycall med radiosignal-forbindelse og som ikke er avhengig av internett. Vi har hatt med tidligere monitorer på steder med ymse nettkvalitet, og har opplevd at den hopper ut og mister forbindelsen. 

Modellen vi benytter fortsatt, har gått ut av produksjon. Det er en Philips Avent SCD833/26, og den fungerer kjempebra. Den er utrolig stabil og har lang rekkevidde. Vi kan både se og høre barnet godt, og den har faktisk en «snakk tilbake»-funksjon, som du kan bruke hvis barnet våkner og du ikke kan gå inn til det med en gang. Essensielt babyustyr hvis man vil ta seg en brus på terrassen mens babyen sover.

Vår godt brukte Philips Avent Babycall med video. Et av de beste babyutstyr-kjøpene vi har gjort. FOTO: Blipappa.no
Vår godt brukte Philips Avent Babycall med video. FOTO: Blipappa.no

Er du på utkikk etter gaver til nye foreldre kan du også ta en titt her.

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Jollyroom
Hva syns du om Babyutstyr vi ikke hadde klart oss uten?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE