Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Vår godt brukte Philips Avent Babycall med video. FOTO: Blipappa.no

TEST: Philips Avent babycall med kamera

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Jollyroom.no & Proshop.no
BABYCALL MED KAMERA: Vi har prøvd apper og babycall som går via internett, men ingen kommer i nærheten av stabiliteten til denne fra Philips Avent.

Innhold i artikkelen:

Hvis du er ute etter en babymonitor eller babycall som har både kamera og mikrofon, er en Philips Avent babycall med skjerm den modellen vi anbefaler. Enkelt og greit. 

Siden vi fikk barn i 2019 har vi prøvd en rekke forskjellige løsninger når det kommer til babycall eller babymonitor. Først prøvde vi en app som gikk ut på at én telefon plasseres inne hos babyen, og én telefon fungerer som skjerm for foreldrene. Det fungerte under middels dårlig. 

Deretter prøvde vi babycaller som går over internett, både med og uten bilde. Hvordan det fungerte med babycall over WiFi kan du lese om her.

Til slutt endte vi opp med en babycall fra Philips Avent. Nærmere spesifikt modellen Philips Avent SCD833/26, men det ser ut til at denne har gått ut av produksjon. 

Det finnes derimot to gode erstatninger som er i salg i dag. 

En god babycall kan gi bedre nattesøvn for alle parter. ILL.FOTO: Envato
En god babycall kan gi bedre nattesøvn for alle parter. ILL.FOTO: Envato

I denne artikkelen skal vi se på hvorfor vi syns en babycall fra Philips Avent er den beste babycallen, og hvorfor vi anbefaler denne til andre småbarnsforeldre.

Denne artikkelen inneholder affiliate-lenker til Jollyroom.no og Proshop.no, men alle meninger er våre egne. Vi får ikke betalt for å skrive artikkelen, og den er ikke sponset på noen annen måte heller. Artikkelen er basert på erfaringer med bruk av Philips Avent i løpet av de siste to årene.

En praktisk babycall med skjerm

Philips Avent babycall med skjerm består av to deler. Den ene er selve kameraet som skal plasseres inne hos babyen, og den andre er monitoren som foreldrene følger med på.  Aller først skal vi ta for oss fastvare, altså selve designen og det man fysisk kan ta på. Deretter skal vi se på alt som ikke kan fysisk berøres. Som funksjoner og bildekvalitet.

Foreldredelen

Monitor-enheten er den du har med deg som forelder. Den er trådløs, og går på batteri. I følge produsenten skal den nyeste versjonen ha en batteritid på omtrent 10 timer. Vi har i praksis opplevd at batteriet holder i tre kvelder før det må lades. Da står den på i omtrent tre timer hver dag.

Philips Avent sine skjermer veier omtrent 193 gram, ti gram mindre en iPhone 14 Plus. Den er formet slik at den kan stå oppreist selv, slik at den enkelt kan plasseres på et bord eller bokhylle.

På baksiden finner du en belteklips som gjør at du kan feste den i bukseliningen når du driver med ting som klesvask eller annet som gjør at du ikke kan ha babycallen stående på en flate.

Vi har mistet vår i gulvet en titalls ganger. Den har hatt en meters fallhøyde og truffet både steingulv og fliser, men allikevel fungerer den like bra. 

Monitoren har også en tykk antenne som kan slåes opp eller legges ned slik at den går i ett med resten av kameraet. Vi kommer tilbake til rekkevidde og bruk av antennen.

Babymonitor fra Philips Avent har god skjerm. Bilde av en stockphoto-film. FOTO: Blipappa.no
Babymonitor fra Philips Avent har god skjerm. Bilde av en stockphoto-film. FOTO: Blipappa.no
Babykamera fra Philips avent med ledning.
Babykameraet fra Philips Avent er omtrent 18 cm høyt. FOTO: Blipappa.no

Babydelen

Selve kameraet som står inne hos babyen har en rund base og et kuleledd som gjør at kameraet kan roteres og posisjoneres til en viss grad. Begrensningen kommer derimot som følge av at kameraet må være koblet til strøm, og har en rund base.

Den runde basen gjør at kamera står stødig, og tre små gummiføtter på undersiden gjør at den ikke skraper opp møbler, og ikke sklir av skrå flater så altfor lett. 

Kameraet kan også henges opp, men det forutsetter at du kan sette skruer i veggen i boligen der du bor. Under foten sitter to skruefester, eller hull, som gjør at du kan hekte kameraet på to skruer.

Kameraet har en høy antenne på toppen, som gjør at hele greia blir i underkant av 18 centimeter høy. Det er greit å vite dersom man har planer om å plassere kameraet i en hylleåpning eller annet sted med begrenset høyde.

Foran på kameraet er en knapp med et note-ikon. Et trykk på denne knappen setter i gang en musikkavspilling med innebygde melodier. I vår versjon spiller den av Brahms vuggesang. Hvis man trykker igjen, så stopper musikken.

På forsiden finner du også et lite mikrofonhull som fanger opp lyd fra barnerommet og sender til foreldrenes monitor.

Kameraet har bare en port, og det er en port for ladekabel (mikro-usb), og den finner du på baksiden. På baksiden finner du også høyttaleren som brukes dersom du skal spille av musikk eller snakke til barnet gjennom babycallen.

Skjermen

Skjermmodulen, eller foreldredelen er overraskende robust. Selve skjermen har en stor tykk ramme, og er 6,5 cm mål diagonalt. Sånn i praktiske mål betyr det at skjermen er så liten at du kan dekke den med en Mummi-kopp. Størrelsen tross alt, så føles den ikke for liten ut.

Den nye versjonen som du kan kjøpe nå oppgir en skjermstørrelse på 6,1 cm, mens premium-modellen har tynnere ramme og en skjerm på 8,5 cm.

Skjermen er relativt lyssterk, men i direkte sollys utendørs, så vil det være vanskelig å se hva som skjer på skjermen. Knapper på foreldredelen gjør at du kan regulerere lysstyrken på skjermen. Hvis du selv er i et mørkt rom, så er det behagelig å dempe skjermen noe, men dessverre blir ikke skjermen så veldig mørk. Fargegjengivningen er så-som-så, men det er ikke så viktig. 

Hvis det derimot er mørkt inne hos kameraet, så slår det automatisk over til infrarødt bilde. Det gir et klart og detaljsterkt bilde i forskjellige gråtoner. 

Babycall med nattkamera. Bildesammenligning. FOTO: Blipappa.no
Å ta bilde av en skjerm, er litt som å ta bilde av månen. Ikke så enkelt å vise hvordan det egentlig ser ut. FOTO: Blipappa.no

Uten at vi har testet nøye, så oppleves det som er det er under et sekunds forsinkelse mellom kamera og visningen på skjermen. 

Dette er stor forskjell fra en Wi-Fi-avhengig babycall, hvor vi har opplevd at forsinkelsen kan være på opptil ti sekunder. Det avhenger selvfølgelig av nettverkshastighet. 

Philips Avent babycallen behøver ikke internett, bluetooth eller 4G. Denne babycallen bruker en teknologi som kalles A-FHSS for trådløs kommunikasjon mellom kamera og monitor.

Denne teknologien er visst sikrere enn WiFi, og minsker sjansen for at en hacker skal få tilgangen til babykameraet. I følge Wikipedia brukes denne teknologien ofte av militære styrker fordi A-FHSS byr på god beskyttelse mot avlytting.

Vår godt brukte Philips Avent Babycall med video. Et av de beste babyutstyr-kjøpene vi har gjort. FOTO: Blipappa.no

Funksjoner og kvalitetsfølelse

Vi nevnte tidligere at monitoren har en tykk antenne som kan slåes ned. Denne har vi aldri hatt behov for å bruke, da rekkevidden føles ut som den er uendelig. 

Vi har ikke testet hvor langt unna monitoren kan flyttes uten at signalet blir borte, men den fungerer fint gjennom flere vegger og en avstand på i hvert fall 20 meter. Fra babyrom til garasje i vårt tilfelle.

Den nye versjonen Philips Avent SCD835 som vi har lenket til lengre ned i artikkelen har en oppgitt rekkevidde på 300 meter utendørst, og 50 meter innendørs. Det skal visst være enda bedre enn den versjonen vi har.

Dersom signalet allikevel skulle bli borte, så blir skjermen rød og maskinen gir fra seg en alarmlyd med jevne mellomrom. 

På selve monitorenheten er det knapper på forsiden som styrer det meste av funksjoner. 

Du har blant annet en trykk-for-prate-knapp som gjør at du kan snakke til babyen via kameraet. Du kan også justere volum, lydsensitiviteten og velge hvilken melodi som skal spilles fra kameret.

På siden av monitoren finner du to knapper. En for å skru av-og-på, og en knapp som lar deg bytte mellom ulike modus. Du kan velge mellom video, kun lyd, eller ECO-modus som gir bedre batteritid.

Philips Avent babycall med kamera. Her er kameramodulen, den har en av-og-på-knapp på siden og strømtilkobling på baksiden.
Kameramodulen har en av-og-på-knapp på siden og strømtilkobling på baksiden. FOTO: Blipappa.no

Positivt

Negativt

Konklusjon

Vi anbefaler Philips Avent Babycall med video, uavhengig av hvilket modellnummer den har, for denne designen er robust og tåler å både bli mistet i gulvet, gumlet på av baby og skutt som en rakkett ut av sengen når man forsøker å re opp dyna.

Kameraet gir et klart bilde med god lyd. Med en enorm rekkevidde fungerer denne veldig fint på reise både i bobil og hotell. 

Hvis denne hadde gått over Wi-Fi, hadde vi nok ikke gitt den like godt skussmål. Philips Avent babycall med denne formen er både praktisk og robust!

Antennen på Philips Avent er sikkert nyttig. FOTO: Blipappa
Antennen på Philips Avent er sikkert nyttig. FOTO: Blipappa

Kjøp babycall hos Jollyroom.no

Jeg velger å påstå at absolutt alle småbarnsforeldre i Norge i dag kjenner til Jollyroom.no. Dersom dere er gravide nå, så kan jeg love deg at dere kommer til å bli kjent med denne nettbutikken i løpet av tiden som kommer. I tillegg til et enormt utvalg av babygreier og mamma-stasj, så har de fri frakt hvis du handler for mer enn 1.000,-. 

Den babycallen vi kjøpte for to år siden, har dessverre gått ut av produksjon, men vi fant to veldig like versjoner av denne babycallen fra Philips Avent på nettsidene til Jollyroom. De ser ganske like ut, bortsett fra pris, så vi måtte undersøke litt for å finne ut hva forskjellene faktisk er:

Ny versjon av den vi har

Dette er den versjonen som ligner mest på den vi har, sånn ut i fra hva vi leser om modellen hos Jollyroom.no.

Det står at denne har rekkevidde på 300 meter, noe vi tror på, da vi aldri har opplevd at rekkevidde har bydd på problemer for den vi har. 

Det finnes både rimeligere og dyrere babycaller, men det ser ut til at dette er prisen du må opp i dersom du ønsker kamera og en stabil tilkobling uten å bruke internett.

Premium-versjon

Denne premium-versjonen kommer med mange små ekstrafunksjoner som vi ikke har behov for. Flere av funksjonene er sikkert en nice-å-ha-faktor for mange. Blant dette kan nevnes at det er en litt større skjerm på monitoren. Det ser ut til at dette er gjort ved å redusere den sorte rammen rundt skjermen litt. Så selve monitor-enheten er like liten og portabel som standard-modellen.

Premium-modellen har også en vibrasjonsfunksjon som gjør at man kan ha babycallen på «lydløst» og allikevel høre babyen. Den har også 

Med dette følger også en høyere prislapp. Så er det opp til deg å vurdere som du er villig til å betale litt mer for flere funksjoner og større skjerm.

Det var alt vi hadde om Philips Avent babycall, men det finnes utrolig mange forskjellige andre versjoner på markedet. Noen dyrere fra f.eks. Motorola, og noen langt rimeligere uten skjerm eller en overflod av funksjoner. Bruk affiliate-lenkene under for å gå direkte til babycall-sidene til de ulike nettbutikkene.

Hvis dere bader ungen i badekaret, så kan det nok bli litt styrete etter hvert som badelekene bare blir flere og flere. Vi kjøpte en bøtte med nettingbunn som vi kan samle opp leker med. Å bruke denne bøtta går raskt, og gjør det lettere å rengjøre badekaret.

LES OGSÅ:

Øynene fungerer som håndtak, og denne holder det ryddig i badekaret.
Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Jollyroom.no & Proshop.no
Hva syns du om TEST: Philips Avent babycall med kamera?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE