Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Arlo Baby. FOTO: Blipappa.no

TEST: En babycall som går over WiFi

Vi har testet en babycall som går over WiFi - og det finnes bedre alternativer.

Vurderer du å kjøpe en babycall som går over WiFi eller mobilnett slik at du slipper å drasse på en monitor, men kan bruke mobilen som skjerm? Vel, da har du kommet til rett sted. Her er vår erfaring med å bruke en babycall som går til en app.

Innhold i artikkelen:

Den første babycallen vi kjøpte var en Arlo Baby, som egentlig lages av Netgear. De lager vanligvis routeren, og merkevaren Arlo brukes på overvåkningskameraer og lignende produkter.

Vår godt brukte Philips Avent Babycall med video. Et av de beste babyutstyr-kjøpene vi har gjort. FOTO: Blipappa.no
Vår godt brukte Philips Avent Babycall med video. FOTO: Blipappa.no

Artikkelen inneholder affiliate-lenker, men anmeldelsen er ikke sponset. Oppsummert kan vi si at man bør velge en babycall med skjerm som ikke går over internett. For dette var noe kålete greier. Det kan hende en babycall som går over WiFi eller mobilnettet passer dere, men vi anbefaler Philips Avent sine babycaller med skjerm

Et kamera forkledd som babycall

For å lage Arlo Baby har produsenten egentlig bare tatt et overvåkningskamera og slengt på et par grønne kaninører, lagd en enkel app og kalt det en babycall. I hvert fall nesten. Det er noen ekstra funksjoner som nattlys som kan lyse i flere farger, og muligheten til å spille av søvndyssende sanger fra kameraenheten. 

Dette føles ut som et kamera som er forsøkt modifisert til å være en babycall, og ikke en babycall som har kamera. Spesielt fordi appen her er den vanlige Arlo-appen, og ikke en dedikert babycall-app.

Kronglete oppsett

Vi kjøpte vår på Power for den nette sum av 1.799,-,  for noe år siden. Denne prisen var altfor dyr i forhold til hva vi fikk, og det finnes rimeligere babycaller med bedre funksjoner. 

Arlo baby er et nettkamera forkledd som en babycall som går over wifi.
Arlo baby har nattlyset på baksiden. FOTO: Blipappa.no

Da vi satte opp kameraet for første gang er det slik at man skal plugge det inn, sjekek appen, finne nettverk og lenke sammen det hele. Problemet var at ofte fant ikke nettverket kameraet, eller det falt ut under oppsettet, og vi måtte begynne forfra igjen.

Flere ganger ble vi bedt om å flytte routeren nærmere kameraet, selv om routeren allerede stod ved siden av kameraet. En generelt slitsom opplevelse å sette opp kameraet.

Denne rekkefølgen så vi ofte i appen til babykameraet.
Var gjennom noen runder med dette i appen. SKJERMSKUDD Arlo Secure: Home Security

På vårt Arlo-kamera savnet vi muligheten til å plugge kameraet direkte inn i routeren. Altså en kablet løsning isteden for å bruke WiFi. Det tok mange forsøk og runder gjennom oppsettsveilederen i appen før vi klarte å få til at appen oppdaget kameraet på nettverket. Pass på hvis dere ser etter babycall med trådløst nett, at dere finner et kamera med mulighet for kablet tilkobling.

Hvis man bytter plass på Arlo-kameraet, f.eks. reiser på hytta eller på hotellferie, må kameraet settes opp igjen på nytt. Ofte treffer man på de samme problemene, og må tilbakestille både kamera og app noen runder før det virker. Ikke optimalt på hotellrommet.

Dessuten vil man kanskje helst ikke bruke et offentlig nettverk for babycallen heller, for all dataen som kameraet samler inn sendes opp via leverandørens servere til telefonen din. Det er nok sikrere med et kamera som bruker en annen trådløs-teknologi enn internett.

Babycall som går over wifi er for tregt

Vi skaffet oss en babymonitor, eller babycall fordi vår baby ofte våknet brått og begynte å gråte. Jo lengre tid før vi begynte å trøste, desto lengre tid tok det før babyen sovnet igjen.

Planen med babycallen var å kunne tidlig fange opp bevegelse eller lyder som kunne tyde på at babyen kom til å våkne. 

Dessverre viste det seg at det kunne tidvis være ganske lang tid mellom at babyen våknet og at det ble vist på skjermen. 

Litt håpløst når man har lang vei til babyen. 

Babyen sov i andre etasje, og vi befant oss som regel i stua i første etasje. Ofte hørte vi babyen gråte og bevege seg før babycallen ga signal om at det var lyd og bevegelse. 

Denne forsinkelsen mellom kamera og app kommer av at signalet fra kamera må reise fra kameraet til routeren, så ut til internett og deretter til telefonen.

Hvis det oppstår treghet et eller annet sted på denne signalreisen, vil det være tidsavvik mellom hendelse og varsel.

Treghet kan komme av dårlig WiFi-signal eller noe hos internettleverandøren

Arlo Baby er en babycall som går over Wifi eller mobilnett.
Arlo Baby. FOTO: Blipappa.no

Positivt

Negativt

Fungerer en babycall som går over WiFi?

Vår erfaring med en babycall som er avhengig av en trådløs internett-tilkobling er ikke blandete, de er rett og slett dårlige. 

Det blir for mye plundring med oppsett og enheter som nettverket nekter å finne til at det føles ut som noe vi kan ta med på hytta eller hotellferie. 

Som nevnt i artikkelen skapte også treg responstid mellom hendelse og skjermvisning en del problemer, så vi kan ikke anbefale babycall som krever internett for å virke.

Dessuten er det jo litt shady at dataene med video og lyd fra barnerommet skal innom det store internett før de kommer fram til telefonen din. 

Det er godt mulig det finnes bedre internettbaserte babycaller på markedet i 2024 som faktisk er lette i både oppsett og bruk, men det har vi tilgode å oppleve. 

På markedet i dag finnes det flere andre babycaller som lar deg bruke mobilen som skjerm. Her er to vi ikke har testet:

Owlet 2 Babycall

Denne selges hos Jollyroom.no, og har fått blandete tilbakemelding. Noen er kjempefornøyde, og andre sliter med tilkoblingen. Les mer.

Maxi-Cosi Connected Home See baby call

En enklere modell, som også selges hos Jollyroom. Den er litt stilig med den trefargede basen, og har fått fem stjerner – men har kun to anmeldelser. Les mer

Det finnes bedre alternativer

Innledningsvis nevnte vi at vi bruker en babycall som ikke krever internett for å virke. Du kan lese vår test og anbefaling av babycallen fra Philips Avent her. 

Her er fire forskjellige babycaller, som alle er billigere enn Arlo Baby og benytter andre måter for å sende signal mellom babyenheten og foreldreenheten. Det er primært Motorola, Neonate og Philips Avent som er tilgjengelige i markedet i dag.

Babycall uten kamera
Neonate Babycall BC-6500D fra Jollyroom.no

Både Jollyroom.no og Kjell & Company et bra utvalg av forskjellige babycaller fra de ovennevnte merkene.

Vi syns denne fra Neonate virker som en av de beste babycallene uten skjerm:

Det var alt vi hadde om babycaller som går over internett. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller fundering rundt det å kjøpe en babycall. Du finner oss på Instagram @blipappa

Hva syns du om TEST: En babycall som går over WiFi?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Koselig med samsoving. FOTO: Envato

Hva er samsoving?

Alle må sove, også småbarnsforeldre. Samsoving er et godt alternativ for de som har en baby som trenger nærhet for å falle til ro.

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE