Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Lurer på hva COS-kurs er! FOTO: Envato

Hva er COS-kurs?

Har du hørt snakk om COS-kurs, og lurer på hva det egentlig er? Her kan du lese litt mer om hva det er og om det er noe som passer for deg.

Hva står COS for?

COS står for Circle Of Security (Ofte kan du også se COS-P, der P-en står for Parenting). Hovedmålet på et et slikt kurs er å styrke tilknytningen mellom foreldre og barn, lage en «trygg sirkel rundt barnet». Kursholderne er gjerne familieterapeuter eller psykologer, og har gjerne en sertifisering for å holde COS-kurs.

Hva skjer på et COS-kurs?

Målet med et COS-kurs er at foreldre skal få den hjelpen de trenger til å møte barnets følelser og atferd på en bedre måte, slik at tilknytningen mellom dem forsterkes. Kursholderne vil gi foreldrene verktøy til å bevare denne trygge tilknytningen, og gjenkjenne følelsesmønstre, slik at eventuelle utfordringer kan forebygges. Dette vil bedre hverdagen for både barn og foreldre.

Sint, redd, trist eller sjalu? Lær om hvordan du best møter barnas følelser på COS-kurs. FOTO: Envato
Sint, redd, trist eller sjalu? Lær om hvordan du best møter barnas følelser på COS-kurs. FOTO: Envato

Et COS-kurs handler om å lære seg evnen til å se barnets behov og reflektere rundt situasjoner som kan være vanskelige. Er barnet sint og aggressivt? Kanskje det er en annen følelse bak. Små barn har ikke lært å regulere følelsene sine, og mange vanskelige følelser som skam, sjalusi, usikkerhet, tristhet og skyld kan ofte vises som sinne.

Det kan til tider være hardt å være foreldre, og mange vet ikke hva de skal gjøre dersom barnet utagerer ved spesielle situasjoner, som for eksempel når de får nei til is butikken, når de får kjeft, eller når de skal til skolen. Hva ligger bak følelsene, og hvordan møter foreldrene barnet der det er.


Les Hedvig Montomerys tips til nye foreldre her.


Noen ganger er en klem det som må til. FOTO: Envato
Noen ganger er en klem det eneste som hjelper. FOTO: Envato

Bør jeg delta på et COS-kurs?

For noen foreldre er COS-kurs en øyeåpner, som hjelper dem å se bedre hvordan barnets følelser fungerer. De fleste vil det beste for sine barn. Opplever du i tillegg problemer ved at du selv fort blir sint og irritert på barnets oppførsel, kan kurset også hjelpe deg å se hvordan en endring i dine egne følelser kan hjelpe til å møte barnet på en bedre måte, og dermed forbedre hverdagen betrakelig.

Det er mange tilbydere av COS-kurs, for barn i forskjellige aldersgrupper, og det kan være lurt å lese seg litt opp på de forskjellige, for å se om dette er noe som passer for deres familie.

Hva syns du om Hva er COS-kurs??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE