STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

Hvordan finner man egentlig det perfekte barnenavnet?

Å finne et navn til barnet sitt kan være vanskelig. Hvor skal man lete, og når vet man at man har funnet det riktige navnet? Spørsmålene kan bli mange.

I et forsøk på å løse noen av disse utfordringene laget Karl Stenersen appen Finn Barnenavn. Her forteller han litt om hvordan appen ble til.

Navnevalget er vanskelig

Jeg slet selv med å finne ut hvordan jeg skulle gå fram for å finne et barnenavn da jeg skulle bli pappa. Jeg kikket litt gjennom løsningene som fantes, men var ikke helt fornøyd. Jeg synes at det var uoversiktlig, og jeg ble overveldet av mulige navn jeg kanskje burde ta stilling til. Topplistene over navn hjalp heller ikke så mye, siden jeg egentlig hadde lyst til å unngå populære navn.

Derfor lagde jeg appen Finn Barnenavn, som ble født omtrent samtidig som min egen datter.

Hvordan fungerer appen?

I Finn Barnenavn kan du koble deg opp med partner eller venner, og få en match når flere liker samme navn. Du sveiper enkelt til høyre hvis du liker et navn, eller til venstre hvis du ikke liker det. Slik «samler» du enkelt på navn du liker. Målet er at det skal være morsomt å lete etter navn. Har man det gøy så leter man kanskje litt lenger.

Appen bruker statistikk for å vise deg navn som er brukt  i Norge og andre land. Du kan selv velge land, og basert på statistikk velge om du for eksempel vil filtrere bort populære navn. Historiske grafer hjelper deg med å se på trender fra 1900- tallet fram til i dag.

Finn Barnenavn app

Hjelp til å finne fram

Jeg ville egentlig vurdere alle navn i hele verden da jeg skulle bli pappa, men jeg hadde verken tid eller ork til å gå igjennom alle. Heldigvis visste jeg litt om hvordan maskiner kan være gode på å vurdere statistikk og sannsynligheter, så jeg laget noe som heter «Forslag» i appen.

Basert på hvilke navn du liker får du rett og slett tips om hvilke andre navn du bør sjekke ut. Begynner det å bli dårlige forslag er det en større sannsynlighet for at du har vurdert alle navn som er relevante for deg, og du kan slutte å lete med litt bedre samvittighet. Du kan også bruke «Forslag» til å få spennende navnetips du kanskje ikke har vurdert før. 

I Finn Barnenavn har jeg rett og slett prøvd å forenkle det å finne et navn til barnet sitt. Vi venter nå vårt andre barn, og har brukt appen til å finne et navn til han som vi begge to liker. Vi føler oss litt tryggere denne gangen på at vi har oversikt over alle potensielle navn, og at vi har tatt riktig valg. Håpet er at andre skal kunne bruke appen til det samme.


Det finnes mange nyttige apper for deg som venter barn, og som vil følge utviklingen av barnet i magen.


Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Artikkelen er skrevet av

Artikkelen er skrevet av

Karl Stenersen, utvikler av Finn Barnenavn

Karl Stenersen, utvikler av Finn Barnenavn

Til vanlig jobber Karl som it-konsulent i Oslo. På fritiden lager han appen Finn Barnenavn som skal hjelpe med navnevalget. Appen er tilgjengelig til både Android og iOS.
Hva syns du om Hvordan finner man egentlig det perfekte barnenavnet??

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Små barn skal sitte bakovervendt i bil. FOTO: Envato

Hvordan velge riktig bilstol

Hva slags bilstol bør du velge, og når bør du bytte fra babystol til småbarnsstol? Det er mange spørsmål knyttet til valg av bilstol til barn, og Trygg Trafikk har tipsene du trenger for å velge riktig bilstol for ditt barn.

LES MER
MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE