Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.

Lag barnenavn basert på foreldrenes navn

Skriv inn to navn og få forslag til barnenavn inspirert av navnene du skrev inn. Finn forslag til barnenavn basert på foreldrenes navn.

Du kan også lese mer om betydning og opphav til de fleste navnene (Wikipedia).NB: Vi lagrer ingen data.

[18. juli 2024] Vi har for tiden litt problemer med listen når det ikke er noen bokstavmatch mellom foreldrenavn – vi arbeider med å fikse det (i blant).

  1. Skriv inn foreldrenes navn: Start med å skrive inn navnet på deg og partner. Du kan selvfølgelig prøve med hvilke som helst navnekombinasjoner!
  2. Velg kjønn (valgfritt): Hvis du allerede vet kjønnet på barnet, kan du velge Gutt eller Jente for mer målrettede forslag. Hvis du velger Begge får du en blanding av navn for begge kjønn.
  3. Generer navneforslag: Trykk på knappen, og la magien skje! Generatoren vil analysere foreldrenes navn og komme opp med en liste med unike navnekombinasjoner. Navnene hentes fra topp 1000-listen til Statistisk Sentralbyrå.
  1. Sammenligner bokstaver: Det første som skjer er at systemet sjekker hvilke bokstaver som finnes i begge navnene du har oppgitt. Så legger den inn barnenavn som inneholder bokstaver fra begge foreldrenavn inn i prioriteringslisten.
  2. Deretter sjekker den stavelser og legger barnenavn med lignende stavelser i listen.

Statistisk sentralbyrå – SSB.NO

Vi henter navnene fra listen over mest populære barnenavn fra 2023. Dette er to lister med til sammen rundt 1.900 forskjellige navn. Vi har modifisert listene litt, og tatt ut navn med relativt like stavemåter.

Wikipedia

Systemet søker automatisk på Wikipedia om det finnes en norskspråklig side med samme tittel som navnet. Hvis det finnes en side, så lenkes den automatisk til Wikipedia-artikkelen fra navnelisten i generatoren. Dette er ikke en vanntett løsning, og feil kan oppstå.

annonse:

PRØV OGSÅ: LAG SØSKENNAVN SOM MATCHER

Søskennavn - Det er alltid litt gøy når søsken har navn som passer sammen.
Generatoren finner navn som er enten like lange som søskenet eller har samme forbokstav. Du bestemmer! LES MER
annonse:

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE