Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Det er morsomt å både kjøpe og selge brukte barneklær og leker. ILL.FOTO: Envato

Butikker hvor du kan selge brukte barneklær og leker

Det finnes mer enn 10 butikker i Norge hvor du kan selge brukte barneklær, babyutstyr og annet du ikke har bruk for. Her finner du de.

Det er både bærekraft og lurt å selge brukte barneklær, leker og annet som bare ligger og tar plass hjemme. Ofte er løsningen å legge ut på Finn.no eller lignende nettmarkedsplass. Hvis du ikke ønsker å styre med pruting, frakt og avtale hentinger, så er det å selge barneklær, babyklær og leker i butikk det absolutt enkleste. I Norge har vi over 20 forskjellige butikker som opererer med loppesupermarked-modellen. 

Innhold i artikkelen:

Et loppesupermarked. Her fra Barneskatter på Vøyenenga i Bærum. FOTO: Blipappa.no
Et loppesupermarked. Her fra Barneskatter på Vøyenenga i Bærum. FOTO: Blipappa.no

Hvordan fungerer loppesupermarked?

Et loppesupermarked, eller hva det nå skal kalles, er en butikk der du kan leie en reol, eller stand på moderne norsk. Denne standen kan du fylle med varer som du selv priser og legger inn i butikkens system. I praksis lager du din egen lille butikk der du selger ting du ikke har bruk for.

Du betaler som regel en ukespris for å leie stand, deretter betaler du i noen tilfeller for prislappene du skal sette på tingene. Det varierer ut i fra hvor mange du skal ha, noen steder er et bestemt antall prislapper inkludert i standleien. Så tar også butikken kommisjon av salgene dine. Du kan enkelt følge med hjemmefra i en app om du selger noe fra standen. Les mer på de ulike butikkenes nettsider for oppdatert informasjon om pris for å leie stand og kommisjon.

Gjenbruk for barnefamilier. Perfekt når er dyrtid. FOTO: Blipappa.no

Som kunde er dette helt likt som å gå i en vanlig butikk. Bare enda mer skattejakt-preget. Standene er ofte markert av selgeren med hvilke størrelser som finnes (i hvert fall hos Barneskatter), og kleshengere bruker ofte et perlesystem for å indikere størrelse. Alle varer som har en prislapp på seg kan kjøpes, og prisene er satt av de som selger – ikke butikkpersonalet. 

Om du leter etter noe spesifikt, som f.eks. fotballsko i en bestemt størrelse, kan det være lurt å gå flere runder i lokalet. Det er ikke alltid man ser det man leter etter første gang. Det har vi erfart flere ganger nå. Med andre ord – rene skattejakten.

Her kan du kjøpe og selge brukte barneklær

Tips oss gjerne om flere butikker på Instagram @blipappa eller benytt kontaktsiden vår.

Barneskatter

Lekeavdelingen hos Barneskatter Slemmestad. FOTO: Blipappa.no

Barneskatter har, som navnet tilsier, fokus på barneklær, barneutstyr og leker. Du finner også mye sportsutstyr og større ting som sykler og stellebord i disse butikkene. Dette er absolutt et av de beste stedene for deg som vil selge brukte barneklær i en fysisk butikk.

Vi har besøkt avdelingene til Barneskatter i Bærum, Slemmestad, Drammen og Askim. Butikkene er av variende størrelse, og utvalget bærer preg av områdene du finner butikkene i. Vi syns Barneskatter er et flott konsept med mulighet til å finne mye spennende.

Som nevnt i introen til avsnittet, så leier du en stand du fyller med varer du vil selge – og deretter fyller du på underveis. Du betaler for standleie samt noen prislapper. I tillegg kommer det en liten kommisjon til butikken. Absolutt verdt det, og morsomt hvis man er hjemme i mammaperm (eller pappaperm) og har tid til å regelmessig følge opp standen sin.

Besøk nettsiden til Barneskatter

NB: Nettsiden har litt lite info, sjekk Facebook for mer om de ulike butikkene.

Hos Barneskatter Vøyenenga i Bærum kan du kjøpe og selge brukte barneklær, babyutstyr og masse annet.
Ofte fulle reoler hos Barneskatter Bærum. FOTO: Blipappa.no

Green Kids & Moms Second Hand

Skal du kjøpe eller selge brukte barneklær i Oslo, så er det Green Kids and Moms Second Hand et bra valg.
Green Kids og Moms Second hand ligger i Lørenveien, nord i Oslo. FOTO: Blipappa.no

Green Kids & Moms ligger på Løren i Oslo. 

Butikken er sentral dersom du er bosatt i området, men det er litt runde å komme seg dit med kollektivt fra sentrum. Ellers er det gode parkeringsmuligheter i nærheten. Både i veien og på en nærliggende parkeringsplass.

Vi har vært innom Green Kids & Moms tre ganger, og hver gang opplevde vi Green Kids som en velfylt butikk. Utvalget er bredt, og standene er fulle med klær, sko og utstyr. Ofte er det mye folk her, så det er tydelig at butikken er populær. Hvis du ønsker å selge brukte barneklær, leker eller annet kan du lese mer på nettsidene om hvordan dette fungerer. Vi mistenker at her er det noe ventetid på å få ledig reolplass.

Besøk nettsiden til Green kids & Moms

Kirppis

Kirppis er store superloppemarked og har butikker flere steder i landet. Vi har bare besøkt butikken på Alti Vinterbro, en kvarters kjøretur fra Oslo. Vinterbro er forresten der du finner Tusenfryd, så vet du sånn omtrent hvor det ligger. Hos Kirppis fant vi en god miks av barneklær, leker og typisk loppemarked-assortement med voksenklær, porselenservise og pyntegjenstander fra kategoriene nips og ræl. Barnereolene utgjorde omtrent en tredjedel av butikken, deretter var de to andre tredjedelene fordelt mellom nips og klær. Blant nips fant vi både permer med Donald-blader og noe gammel LEGO. Utvalget vil selvfølgelig variere fra uke til uke, avhengig av hvem som har booket stand.

Kirppis tilbyr flere forskjellige type stander: Hobby-stand der du kan selge garn og håndarbeidsartikler, Dame & Herre for salg av voksenklær, og Hjem & Fritid for alt mulig annet. 

Den mest aktuelle for både oss og sikkert deg er barnestand. Der kan man selge barneklær, leker og sportsutstyr for aldersgruppen 0-16, samt mamma-/gravid-ting.

Besøk nettsiden til Kirppis

Våren 2024 åpner Kirppis Kids hos Resirkulera i Brummundal. Dette er Kirppis sitt svar på Barneskatter-konseptet. Mer info kommer når vi har fått tatt turen innom og sett selv hvordan det ser ut.

Video: Kirppis / Youtube.com

Loppo

Loppo har tre butikker per tiende april 2024. Du finner Loppo i Sandefjord, Skien og Kristiansand. Vi har kun besøkt avdelingene i Sandefjord og Skien, og opplevde at det var best utvalg av barneklær i Sandefjord, mens Skien hadde størst lokale.


Loppo i Skien hadde mange stands som var fylt med samlegjenstander som pokémonkort og Donald-blader, men det vil variere ut i fra uke til uke, da nye utstillere/selgere kommer til, og andre faller fra. Vi så kun på leker, og syns det var generelt høyt priset hos Loppo Skien. Tydelig preget av selgere som vil selge til samlere.

Besøk nettsiden til Loppo

Rufus Barnebutikk

Rufus Barnebutikk finner du på det noe forvirrende kjøpesenteret Kolbotn Torg rett utenfor bygrensen til Oslo, i Nordre Follo kommune. Lokalet ligger på bakkeplan, og du må ut på selve torgarealet for å finne Rufus Barnebutikk.

Her kan du selge klær med størrelser opptil 174 cm, sko opp til størrelse 38, leker og bøker.

Butikken operer med kommisjonssalg, så de tar 20% av salget. Ganske grei deal, og du bidrar til et bærekraftig gjenbrukssamfunn.

Besøk nettsiden til Rufus Barnebutikk

Tips oss

Hvis du kjenner til flere butikker med dette konseptet, tips oss gjerne på Instagram eller e-post.

Hva syns du om Butikker hvor du kan selge brukte barneklær og leker?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Lurer på hva COS-kurs er! FOTO: Envato

Hva er COS-kurs?

Har du hørt snakk om COS-kurs, og lurer på hva det egentlig er? Her kan du lese litt mer om hva det er og om det er noe som passer for deg.

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE