Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Sitter og chillern i en Babybjörn vippestol. FOTO: Envato

TEST: Babybjørn Bliss – En super vippestol

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Jollyroom
De fleste småbarnsforeldre skjønner fort at de trenger et sted å legge fra seg babyen når de for eksempel skal dusje eller gå på do. Da er vippestol gull!

Hvorfor vippestol?

For de fleste familier vil det være slik at kun en forelder er hjemme med babyen i permisjon. Og de aller fleste mennesker trenger små pauser fra å holde babyen innimellom. For eksempel når du skal lage deg mat, ta ut klær av vaskemaskinen, ta deg en dusj eller gå på toalettet. Noen ting kan gjøres mens babyen sover, eller med barnet i bæresele, men det er ikke alltid lett å time babyen søvn med toalettbesøk, for eksempel. Da er det kjekt å ha en vippestol! Da kan babyen sitte og kose seg i den inne på badet hos deg, mens du gjør det du skal. Vi har testet en veldig populær stol – Babybjørn Bliss vippestol til rundt 1999,-.

Vårt første barn var en vippegutt. Han sovnet kun i vogn (ikke stillestående så klart), og i vippestol. Og han ville ikke ha noen lett vipping nei, det skulle være kraftige bevegelser for at han skulle «vugges» i søvn. Vi har derfor brukt vippestolen vår MYE.

Vippestol er absolutt i kategorien babyutstyr vi ikke kunne klart oss uten. Babybjørn Bliss vippestol og Nuna Leaf Grow vippestol. FOTO: Blipappa.no
Vippestolen Babybjörn Bliss har vært mye i bruk hos oss de siste årene. FOTO: Blipappa.no

Det finnes også mye tilbehør til vippestoler. Du kan finne flere typer lekebøyler som klipses fast på selve vippestolen. Vi har en med tre små søte kosedyr på. Det finnes også en versjon med tre fugler. Det varierer fra produsent til produsent om lekebøylen er inkludert i prisen eller selges som tilbehør.

Som hos Babybjörn selges ulike lekebøyler som frittstående tilbehør, men hos enkelte andre er lekebøylen inkludert i totalprisen for stolen.

Hvilken skal du velge?

Så, du har skjønt at vippestol kanskje er noe du bør vurdere. Hvilken skal du da velge? Det finnes mange stoler, i forskjellige design og prisklasser. Tenk på hva som er viktig for dere. Bør stolen ha et trekk som kan tas av og vaskes? Skal stolen kunne slås sammen for å ta opp mindre plass hjemme? Trenger du at stolen har mulighet for lekefeste? Skal den veie lite eller mye? Trenger du en stol som kan stilles inn i flere stillinger/høyder?

Vi anbefaler veldig at du velger en som har vaskbart trekk. Det er ikke alltid bleia holder ting inne, for å si det sånn. Dette er kanskje det viktigste punktet, pluss kanskje pris og det at den kan slås sammen. Babybjörn Bliss vippestol har alt dette, og det er grunnen til at vi valgte den for rundt fem år siden. 

Har du vurdert å skaffe deg en Nuna LEAF grow-stol? Da kan du lese vår test av den.

Vippestol fra Babybjörn i forgrunnen, og Nuna Baby Leaf i bakgrunnen
Vår godt brukte Babybjörn Bliss vippestol. Nuna Leaf Grow i bakgrunnen. FOTO: Blipappa.no

Babybjørn Bliss vippestol

Vi elsker vår Babybjørn Bliss vippestol. Virkelig. Vi er ikke sponset eller betalt for å si dette, altså. Vi er bare kjempefornøyde. Med vår første gutt brukte vi den som sagt hele tiden. Med vår andre brukes den kun på badet, mens vi for eksempel tar en dusj eller pusser tenner. Stolen slås sammen og kan settes inntil en vegg eller pakkes med i bagasjerommet i bilen, og tar ikke opp mye plass. Den er enkel å slå ut igjen med en arm, slik at du får det til mens du bærer barnet ditt, den har avtagbart trekk som kan vaskes på 40 grader. Den er absolutt verdt prisen. Du kan lese mer hos Jollyroom og se de forskjellige typene trekk og mønster de har på Babybjørn Bliss vippestolene sine.

Oppsummering

Selv om vi er veldig fornøyde med Babybjörn Bliss, er det ikke sikkert at den passer til deg. Noen ønsker kanskje en mer fancy stol med automatisk vugging eller halvautomatisk vugging (som Nuna Leaf Grow) eller en rimeligere stol som bare skal brukes ute. Vi liker Babybjörn Bliss fordi den er lett, sammenleggbar og solid. Den krever lite plass, og er er enkelt åpne/luke selen som sikrer babyen. Vi skulle gjerne sett at en lekebøyle var inkludert i prisen. 

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Jollyroom
Hva syns du om TEST: Babybjørn Bliss – En super vippestol?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE