Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Vannbanen fra Aquaplay. FOTO: Blipappa.no

Aquaplay – den beste sommerleken?

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Extra-leker.no
Aquaplay sine vannleker har vært en av de mest populære sommerlekene i flere år. Hvorfor det? Og er det noe du også burde ha?

Har du sett de klassiske blå vannbanene i mange hager de siste årene? Det er ikke så rart. Aquaplay er en av de mest populære utelekene for tiden, for hvem liker ikke å leke med vann på varme sommerdager?

Hva er Aquaplay?

Aquaplay ble startet i Gøteborg i 1977, og er et selskap som spesialiserer seg på å lage vannleker og vannbanesystemer for barn. Produktene deres inkluderer ulike typer vannkanaler, sluser, båter og figurer som kan settes sammen for å lage interaktive og morsomme lekesystemer. 

Aquaplay er kjent for å stimulere barns kreativitet og læring gjennom lek med vann, hvor de kan utforske prinsipper som flyt, bevegelse og vannstrømning.

annonse

Delene klipses enkelt sammen med rød bøyler. FOTO: Blipappa.no
Delene klipses enkelt sammen med rød bøyler. FOTO: Blipappa.no

Vannlekene fra Aquaplay er modulære, noe som betyr at alle settene kan kombineres for å utvide og variere vannbanen. Dette gir barna mulighet til å bygge og konstruere egne baner, noe som kan være både lærerikt og underholdende. Produktene er vanligvis laget av slitesterk plast og er designet for å være trygge og holdbare.

Burde man ha Aquaplay?

En Aquaplay vannbane tar litt plass, og siden det i tillegg blir mye vannsøl under lek, vil de fleste velge å bruke den utendørs.

Det finnes mange ekstradeler som utvider leken. FOTO: Blipappa.no
Det finnes mange ekstradeler som utvider leken. FOTO: Blipappa.no

Så om du burde skaffe deg en eller ei, kommer litt an på hvor mye plass du er villig til å bruke på dette. 

Har du stor hage eller terrasse er Aquaplay perfekt! Hvis du har mindre hage eller balkong, er det kanskje litt mer vurdering som må til.

Har du ingen uteplass, kan vannbanen så klart brukes inne. For eksempel på badegulvet, om dette er noe du føler du har plass til der. Hvis dere ikke har uteplass, vil vi nok denne fungere bedre på stranden, enn på badet.

De fleste barn kan leke i timesvis med vannbanen, både vår, sommer og høst. Å leke med vann er generelt gøy, og vannlek satt i system er enda morsommere. 

Det kule med disse vannbane-settene er, som nevnt, at barna kan sette sammen og lage sine egne banedesign, for så å få vannet til å bevege seg ved hjelp av pumper, vannhjul, vannvifter og sklier, slik at båtene kan få fart.

Aquaplay-leker er populære blant både foreldre og barn på grunn av deres pedagogiske verdi og evne til å tilby timer med aktiv utendørs lek.

Aquaplay-settet med demning og pumpe er en av våre favoritter. FOTO: Blipappa.no
Aquaplay-settet med demning og pumpe er en av våre favoritter. FOTO: Blipappa.no

Sett sammen flere vannbaner

Har du allerede en Aquaplay-bane? Det har vi og. Vi har hatt vår i to år, og har lyst til å utvide! Det er heldigvis mulig å bygge forskjellig baner sammen til en kjempebane! Hva med et vannhjul OG et fjell med vannpumpe i samme bane? 

Du kan se alle Extra-leker sine Aquaplay-leker her!

Dette synes vi er de kuleste Aquaplay-banene!

Vil du ha et par tips til hva dere kan gjøre ute i sommer, kan du få de her!

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Extra-leker.no
Hva syns du om Aquaplay – den beste sommerleken??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE