STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

Fun facts om babyer

Vi har fått låne en morsom og interessant artikkel fra Dropin-legene.no. Visste du at på 1400-tallet i England ble barn døpt i sider?

Babyer er fantastisk små skapninger. Det er allikevel en del underlige fakta du ikke vet om disse vidunderne! Her er 10 fascinerende fun facts om babyer:

Hodet er 1/4 av babyens totale lengde, men etter hvert som man vokser til «justeres» heldigvis forholdet mellom hode og kropp. Hos en voksen utgjør hodet bare 1/8 av total kroppslengde.

Babyer blir født uten kneskål. Barnets kropp utvikler kneskåler først ved 2-års alder. Inntil da har de en slags kneskål laget av brusk. 

På 1300-tallet ble barn i England døpt i sider. Dette var på grunn av at sider var renere enn vann. Mange rettferdiggjorde også helgedrikkingen med dette argumentet. 

Før de har fullt 1 år har gjennomsnittlige babyer produsert (og siklet!) 145 liter spytt. Dette er nok til å fylle et lite kjøleskap.

I løpet av barnets første to leveår krabber de en gjennomsnittsdistanse på 150 kilometer. Det er nesten like langt som kjøreavstanden mellom Drammen og Svinesund – uten å kjøre Oslofjordtunnelen.

Gjennomsnittet på antall bleier en baby bruker på et år er 2500!

Et foster får sitt unike fingeravtrykk allerede når det er 3 måneder gammelt.

Babyer har ca 10 000 smaksløker – betydelig mer enn voksne har. De sitter ikke bare på tungen, men i hele munnen.

En nyfødt babys grep med bøyde fingre er så sterkt at det kan bære hele kroppsvekten sin hvis det henger i løse lufta. Det ble testet av en forsker i 1891. De fleste babyer klarte å holde seg fast i 10 sekunder – men én baby greide 2 minutter og 35 sekunder (Obs obs: ikke test dette ut hjemme).

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Artikkelen er oppprinnelig publisert på

Artikkelen er oppprinnelig publisert på

Drop-in Legene AS

Drop-in Legene AS

Drop-In Legene AS i Tønsberg gjør det enklere å få legehjelp når du selv føler du har behov for det. Her er de klare for å ta i mot deg på dagen – med kort ventetid. Hos Drop-in legene jobber gründer Cecilie Nilsen og flere andre leger i en vaktordning.
Hva syns du om Fun facts om babyer?

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Gratis produkter kommer godt med. FOTO: Shutterstock/fizkes

Gratis babypakker

Flere firmaer deler ut pakker med vareprøver og andre nyttige ting gratis til deg som venter barn. Supert for å spare litt penger og teste ulike produkter.

LES MER
MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE