STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

ILL.FOTO: Shutterstock

Fun facts: Pappaer med flest barn

Fun facts: Historiske pappaer med ekstremt mange barn. Du har helt sikkert hørt om noen av disse fedrene før, men det er alltid mer å lære.

Én vilter toåring kan innimellom føles som å ha en hel skokk med unger, og to kan i blant kjennes som en hel barnehage. Da kan det kanskje hjelpe med et par fun facts om de av historiens fedre som har hatt flest barn. Selv om disse pappaene helt sikkert ikke hadde veldig mye samvær med alle barna sine.

Idi Amin

En kjent Ugandisk president og diktator. Amin var i løpet av sine nesten 80 år gift med minst seks kvinner, og fikk 43 – 60 barn. Den siste kvinnen han giftet seg med var 19 år gamle Sarah Kyolaba, som da var gravid med en annen mann. Barnet ble født, Amin erklærte barnet som hans eget, og den opprinnelige barnefaren forsvant sporløst.

Feodor Vassilyev

Feodor var en russisk bonde som sammen med sin kone Valentina fikk 69 barn – 16 par tvillinger, 7 sett trillinger, og 4 sett firlinger. Men ikke nok med det! Feodor mente selv at han hadde 18 barn med sin andre kone (6 par tvillinger og to sett med trillinger). Total 87 barn! Dette skjedde dog på den russiske landsbygda på 1700-tallet, og det finnes ingen helt sikre kilder på det, men mange barn det hadde han nok.

Ismail Ibn Sharif. Ill.foto: Public domain, via Wikimedia Commons
Ismail Ibn Sharif. Ill.foto: Public domain, via Wikimedia Commons

Kong Sobhuza II

Konge av Swaziland (nå Eswatini). Arvet kronen da han kun var fire måneder gammel, da hans far, Kong Ngwane V, plutselig falt død om under en tradisjonell dansefestival, og er den kongen i verden med lengst regjeringstid (82 år og 254 dager). Han hadde rundt 70 koner og hele 210 barn! Da han døde i 1982 hadde han over 1000 barnebarn.

Moulay Ismail Ibn Sharif

Han var en beryktet sultan av Marokko på 16 -1700-tallet, som førte landet inn i en periode fri for krig. Moulay hadde fire offisielle koner, men over 500 konkubiner, og i 1703 var det registrert 868 barn som hadde Moulay som far. Det totale antallet barn han hadde ved sin død i 1727 er usikkert, men man regner et sted mellom 1042 og 1171.

Liker du fun facts? Les Fun facts om babyer her.

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på to år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

Kilder:

Hva syns du om Fun facts: Pappaer med flest barn?

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Små barn skal sitte bakovervendt i bil. FOTO: Envato

Hvordan velge riktig bilstol

Hva slags bilstol bør du velge, og når bør du bytte fra babystol til småbarnsstol? Det er mange spørsmål knyttet til valg av bilstol til barn, og Trygg Trafikk har tipsene du trenger for å velge riktig bilstol for ditt barn.

LES MER
MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE