STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

Ill.foto: Shutterstock

Gode bøker for høytlesning

Er du en pappa som leser for barnet ditt, eller ønsker du å være det? Her får du noen tips til gode bøker som egner seg for høytlesning for små ører.

Ifølge en ny undersøkelse leser kun 3 av 10 voksne for barna sine. Dette er både trist og bekymringsverdig synes vi, da høytlesing er en viktig del av tilknytningen mellom foreldre og barn. Ønsker du å være en lesende forelder og trenger tips til bøker du bør gå for, har vi noen forslag her.

GRuffao

Gruffalo

En moderne klassiker, og flott for høytlesning. Dette er en gøyal og koselig fortelling på rim, om en modig mus som ved hjelp av fantasi og mot får overtaket på alle de skumle dyrene den møter på sin vei gjennom skogen. Men hva gjør musa når han møter sin egen skumle fantasiskapning på stien?

Lastebiler! (og andre ting med hjul)

Her er det bilder der det skjer mye. Boken er kjempefin for samtaler mellom foreldre og barn, der man kan snakke om hva man ser på bildet og lete etter en spesifikk situasjon eller kjøretøy. Veldig fine farger og illustrasjoner. Her får du for eksempel en egen side om brannstasjon og brannbil, andre utrykningskjøretøy, kjøretøy på bondegården, racerbiler og mye mer.

Spørsmål og svar om dinosaurer

For alle som synes dinosaurer er gøy! Her kan man lære om dinosaurer ved hjelp av små infobokser under klaffene og flotte illustrasjoner. Du får svar på spørsmål som Finnes det levende dinosaurer i dag, Hvilke nålevende dyr fantes i dinosaurtiden, og Hvorfor hadde T-rex så korte armer. Er man litt liten for å lære slike ting ennå, er den fortsatt morsom å se i og løfte på klaffene. Og lærerik for far.

Den lille larven Aldrimett

En klassiker på barnerommet og super for høytlesning. Den er både søt og engasjerende, og med de typiske Eric Carle-illustrasjonene en fryd å lese for pappa også. Et egg blir til en larve. Larven spiser seg gjennom frukt, bær og annen mat den finner på sin vei, før den til slutt blir til en vakker sommerfugl.


Trenger du gavetips til gravid partner? Vi har noen gode forslag her.


Geitekillingen som kunne telle til ti

Enda en klassisk fortelling for de små. Illustrasjonene og språket er ikke veldig moderne, men historien er såpass fengende at det ikke spiller så stor rolle. Denne er super for de som har begynt å lære seg å telle, og lager man forskjellige stemmer for de ulike dyrene, blir det enda morsommere.

Skogen for småfolk

En liten faktabok om planter og dyr som finnes i norske skoger. Her kan barna lære morsomme fakta om sopp, maur, blåbær, humler, grantrær og mer. Boken er mer interessant enn den ser ut, og de voksne kan sikkert lære litt av den også. Skal dere gå en tur i skogen en dag, kan dere forberede dere ved å lese litt i denne på forhånd.

Zog

Denne flotte boken handler om dragen Zog som går på drageskolen for å lære drageting. Han må lære å fly, brøle, blåse ild, og fange prinsesser. Men hva skjer dersom han finner en prinsesse som faktisk vil bli fanget? Og hva hvis det kommer en ridder og vil ta prinsessen fra han? Søt og snill høytlesningsbok, fra den samme duoen som lagde Gruffalo-boken, og er også på rim.

Kanskje…

Boken kan kanskje se litt artsy ut, men den er veldig spennende. Tre apebarn lar seg friste av et rykte om at det finnes et mangotre i nærheten. De får også høre at det er tigre i det samme området, men de ser ingen tiger, så da er det vel trygt? Les med innlevelse, så blir det ekstra spennende. Kan kanskje være litt skummel for de aller minste.

Den superlykkelige magiske skogen

En super fantasybok for småbarn! Og tydelig inspirert av Adventure Time. Her møter vi en lykkelig dansende, festende gjeng som plutselig blir frastjålet noen viktige livskrystaller. De utnevner fem odde karakterer som får det ærefulle oppdraget å hente tilbake krystallene, og de legger ut på en farlig og utrolig reise gjennom isdekte fjell og farefulle, mørke skoger.


Vi har ikke skrevet inn noen anbefalt alder per bok, for vi ønsker ikke å lage begrensninger for foreldre. Du kjenner jo barnet ditt best og vet hvilket nivå barnet ditt er på. Alle bøkene er testet på barn på to år, som elsker alle sammen.

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!
Hva syns du om Gode bøker for høytlesning?

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Benjamin Bakke fisherbenny

Benjamin Bakke (Fisherbenny)

Benjamin Bakke, mer kjent som Fisherbenny, er andre pappa ut i serien Hva gjør du pappa?, og forteller kort om hvordan han kombinerer familieliv med jobben som fisker.

LES MER
MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE