STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

ILL.FOTO: Sergey Kamshylin / Shutterstock.com

Får nybakt pappa overnatte på sykehuset?

Får pappa overnatte på sykehuset med mor og barn? Her er vår oversikt over sykehusenes løsninger for pappa etter fødselen.

Sykehusene har svært varierende praksis. Noen steder får du overnatte, andre må du pakke snippesken og reise hjem. Vi vet av egen erfaring, at det å kunne være sammen med mor og barn de første dagene etter fødsel er noe både mamma og pappa setter stor pris på. Det å dele den første tiden med forundring, læring og kos med det nye familiemedlemmet er absolutt en erfaring og opplevelse som begge foreldre vil bære med seg resten av livet. Her er oversikten over hva de ulike fødestedene tilbyr (eller ikke tilbyr) av overnatting for pappa, partner eller medmor:

Det er både gode og dårlige tider med en baby. Mest gode.

Barselavdeling, barselhotell og barselseksjon?

Det finnes mange navn på dette, men i hovedsak omfatter barsel-begrepet (i denne sammenheng) avdelingen hvor mor og barn er i noen dager etter fødsel. Noen steder må man betale for å bo sammen med mor og barn, andre steder er du avhengig av at ikke alle familierommene er fulle.

Her noen av de forskjellige ordningene som finnes. Vi forsøker å holde informasjonen på siden oppdatert, men sjekk nettsidene til ditt fødested for å være sikker på at informasjonen er korrekt. Det kan også være avvik i forbindelse med smitteverntiltak som berører tilbudet for deg som vil overnatte på sykehuset. Vi opplyser også om pris for oppholdet der vi har funnet informasjon om dette.

Tips oss gjerne dersom du vet om sykehus som tilbyr barselhotell.

Oslo

Rikshospitalet er det slik at cirka to timer etter fødsel overflyttes mor og barn til Barselavdelingen. Pappa får bare lov til å være tilstede mellom 09.00-13.00 og 16.00-22.00. Mellom 13.00 og 16.00 er hviletid, og det er ikke tillat med besøk i den perioden.

Ahus har en ordning der pappa er velkommen på besøk mellom kl. 08.00 og 21.00 hver dag.

På Sykehuset Østfold Kalnes får du overnatte. ILL.FOTO: Sergey Kamshylin / Shutterstock.com
ILL.FOTO: Sergey Kamshylin / Shutterstock.com

Østlandet generelt

Sykehuset Østfold Kalnes har en ordning der ledsager får overnatte på rommet til mor. Merk: Det gis ikke anledning til å reise frem og tilbake mellom sykehus og hjem under oppholdet, dette er grunnet smittefare, og mulig flere enn Østfold har denne ordningen. Les deg opp på hjemmesidene til ulike fødestedene så du er klar over gjeldende regler.

Ved Asker & Bærum sykehus får alle mødre og deres barn familievennlige enerom der det også er plass til ledsager. Én type rom har dobbeltseng mens det på andre rom er seng til mor og sovesofa til far/ledsager. Vi har også rom med to sykehussenger. Pris for opphold for ledsager er for tiden kr. 400,- pr. døgn (betales med bankkort ved hjemreise).


Les også denne artikkelen fra ekspertene i Jordmorpodden: Hva gjør en partner under fødsel?


Drammen sykehus har lite info på nettsidene, men en leser kunne i Facebook-posten om artikkelen informere oss om at de hadde fått overnatte på familierom i tre dager, med en døgnpris på 450,-.

Kongsberg sykehus har lite informasjon på nettsidene. Vi undersøker og oppdaterer artikkelen. Tips oss gjerne!

Ringerike sykehus. Vi takker en innsender for denne informasjonen: På Ringerike sykehus (Viken) kan far være med mor og barn inkl overnatte, så lenge det er plass. Må mor og barn dele rom med andre, gjelder vanlige besøksregler. Jeg har født der 2 ganger, siste for 4 mnd siden og heldigvis hatt mannen min med meg hele tiden begge gangene Koster 400,- pr døgn for ledsager som inkl mat.

Haukeland universitetssykehus - helse Bergen Haukeland universitetssykehus FOTO: Tupungato / Shutterstock.com
Haukeland universitetssykehus FOTO: Tupungato / Shutterstock.com

Bergen

Haukeland Universitetssykehus har Kvinneklinikken (eller KK, som de skriver på nettsidene). I dag har klinikken 15 plasser i familierom. Her får pappa egen seng på familierommet, og alle måltid på avdelingen. Prisen er 500 kroner per døgn. Hvis det ikke er plass på familierom kan du komme på besøk mellom 09.00 og 21.00

I 2023 skal avdelingen flytte til nye freshe lokaler, og da blir det familierom til alle! Hurra for at pappa/partner kan overnatte på sykehuset!

Voss sjukehus. En leser som kommenterte på Facebook-posten vår om denne artikkelen tipset om at i 2019 fødte hun på Voss sjukehus – og da fikk de et dobbeltrom for seg selv. Ellers kan vi se på nettsiden at fødeavdelingen ved Voss sjukehus vil forsøke så langt det lar seg gjøre at pappa eller ledsager har mulighet til å overnatte det første døgnet etter fødselen. Pris er 250,- inkludert frokost. Faktura sendes i posten.


Les også denne artikkelen fra ekspertene i Jordmorpodden: Hva gjør en partner under fødsel?


Skien

Sykehuset Telemark i Skien har tilbud om overnatting for partner, hvis det er plass. Dette må avtales med jordmor i forkant, og koster 400,- døgnet. Prisen inkluderer mat. Hvis du ikke overnatter er det greit å vite at besøkstid er 09.00-21.00, og det er hviletid mellom 16.30-17.30.

Stavanger

Stavanger Universitetssykehus får den nye familien tilbud om rom på barselhotellet Barselpost 7I. Her får også pappa/partner overnatte, dersom det er plass. Så du får gjøre som Cezinando, og håpe på det. Se nettsidene for mer informasjon og pris.

Trondheim

St.Olavs Hospital har barselhotell der pappa eller «annen pårørende» får overnatte for 350,- per natt (prisen er hentet fra nettsidene samme dato artikkelen publiseres). Andre kan komme på besøk, utenom i tidsrommet 13.30-15.00, da er det visst siesta (Sykehusets eget eksotiske ordvalg).

Tønsberg

Sykehuset i Vestfold har familierom, men antall oppgis ikke på nettsiden. Hvis dere har flaks er det plass, og da kan du overnatte sammen med mor og barn. Hvis det ikke er plass på familierom må du forholde deg til besøkstiden mellom 09.00 og 21.00.

Hva skal pappa liksom gjøre etter dette? Dra hjem og spille playstation? Ill.FOTO: Envato
Hva skal pappa liksom gjøre etter dette? Dra hjem og spille Playstation? Ill.FOTO: Envato

Kristiansand og Sørlandet

Sørlandet Sykehus har flere avdelinger – Flekkefjord, Arendal og Kristiansand. På SSHF finner vi informasjon om at besøkstiden ved alle tre avdelingene er mellom klokka 17 og 19. På barsel og obs kan partner/ledsager komme på besøk mellom 9 og 22.

Når det gjelder overnatting står det at partner kan overnatte på sykehuset på dersom det er ledige familierom. Avdelingen i Kristiansand har kun seks familierom der førsteprioritering er førstegangsfødende, de som har lang reisevei og fødende med særskilte behov.

Haugesund (Helse Fonna)

Haugesund sykehus har ikke overnatting for pappa. Du kan komme på besøk i tidsrommene 9-13 og 16-21.

Stord Sjukehus har ikke overnatting for pappa. Du kan ikke overnatte på sykehuset, men du kan komme på besøk mellom 08.00-21.00.

Møre og Romsdal

Kristiansund sjukehus har føde og barsel med familierom. Oppholdet koster 400 kr.

Molde Sjukehus. Fra en innsender på Facebook fikk vi vite at her finnes det familierom, og vedkommende betalte 400kr.

Kontakt oss gjerne på Facebook hvis du har informasjon om Ålesund og Volda.

Tromsø

Universitetssykehuset i Nord-Norge skriver at de ønsker både mamma og pappa velkommen til barsel. Det har et begrenset antall familierom ved barselhotellet, men det fremgår ikke noe bestemt antall. Barselhotellet skal visst holde hotellstandard med TV og eget bad. Pris fant vi ikke. Kontakt oss gjerne på Facebook dersom du har informasjon om prisen.


Les også denne artikkelen fra ekspertene i Jordmorpodden: Hva gjør en partner under fødsel?


Lenkesamling – Sykehus med fødeavdeling:

Ahus Barselhotell (Lørenskog)

Asker & Bærum sykehus

Haukeland Universitetssykehus – Kvinneklinikken

Kristiansund sjukehus

Molde sjukehus

Oslo Universitetssykehus – Føde/Barsel A Ullevål

Stavanger Universitetssykehus – Barselpost 7I

St. Olavs Hospital – Barselhotell

Stord sjukehus

Sykehuset i Vestfold – Tønsberg

Sykehuset Telemark

Voss sjukehus

Listen er ufullstendig. Tips oss gjerne om sykehus med fødeavdeling (som ikke har blitt lagt ned).

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med lettbeint underholdning, intervjuer med fagpersoner og grafisk design. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.
Hva syns du om Får nybakt pappa overnatte på sykehuset??

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Benjamin Bakke fisherbenny

Benjamin Bakke (Fisherbenny)

Benjamin Bakke, mer kjent som Fisherbenny, er andre pappa ut i serien Hva gjør du pappa?, og forteller kort om hvordan han kombinerer familieliv med jobben som fisker.

LES MER
Gratis produkter kommer godt med. FOTO: Shutterstock/fizkes

Gratis babypakker

Flere firmaer deler ut pakker med vareprøver og andre nyttige ting gratis til deg som venter barn. Supert for å spare litt penger og teste ulike produkter.

LES MER
MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE