STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

Hva gjør en partner under fødsel?

Det er ikke så lett å vite hva man kan bidra med under en fødsel når man selv ikke skal føde. Ekspertene i Jordmorpodden har tips til vordende pappaer, medmødre og partnere.

Kjære deg som snart skal bli pappa/medmor!

Det å gå å vente på en forestående fødsel er veldig spennende, noen ganger litt for spennende. Men man må huske at en fødsel kun er et komma før det store som skal skje, allikevel er det absolutt bra å forberede seg. Det gjelder både for den fødende og for hennes partner. Samtidig som den gravide kanskje gruer seg til den fysiske påkjenningen, kan partner uroe seg for hvordan man kan bidra rent praktisk og hva som forventes av han eller hun gjennom fødselen.

gravid dame og partner svangerskapskontroll

Det å skulle se sin kjære ha det vondt og jobbe hardt uten å kunne “ta i et tak” kan være nokså vanskelig. Vi jordmødre i Jordmorpodden har erfaring fra mange fødsler, og det er vanlig å kjenne seg litt i veien og utilpass på fødestuen. Vi vet derimot at partner kan være den beste tryggheten og smertelindringen en kvinne kan ha i fødsel tross den “bare være i veien” følelsen.


Nå som du har blitt pappa – les disse tipsene til nye pappaer.


Forberedelse og samarbeid

Det å ta et fødselsforberedende kurs er virkelig nyttig for fødeparet. Hvis man tillegg tar med seg alle spørsmål som dukker opp underveis til en fødselsforberedende samtale hos jordmor eller lege har man gjort en god innsats.

Til slutt vil man nok skåre stort på å som partner ta initiativ til å skrive et fødebrev eller et “Brev til jordmor” som vi liker å kalle det. Ved å sette seg ned sammen å snakke om hva den andre tenker om fødsel vil man kunne avklare forventningene man har til hverandre under den store begivenheten.

Å bruke de siste månedene av graviditeten til å øve på punkter man kan trykke på, steder man kan massere, hvordan man kan peppe kvinnen er veldig bra. Da kan man få en bra start på det fine teamarbeidet en fødsel kan bli. Et teamarbeid som igjen kan gi et skikkelig positivt kick off til det nye livet sammen.

Gravid på sykehus

Du er viktig!

Så til slutt: selv om man kan kjenne på en følelse av ubrukelighet, så husk at du som partner har en viktig rolle i fødsel! Du skal serve kjæresten din med mat og drikke, massere, trykke og stryke. Og sist men ikke minst skal du heie henne frem som den sterke kvinnen hun er og være hennes trygghet. Du skal skjule at du synes synd på henne og blir redd for de smertene hun kan kjenne på. Fødselssmerter er ikke farlig, og de må til for at man skal få hilse på det nye familiemedlemmet.

Heia deg og lykke til- vi jordmødre er veldig glade for aktive partnere på fødestuen. Dere er den beste tryggheten og smertelindringen fødekvinnen kan få!

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Artikkelen er skrevet av

Artikkelen er skrevet av

Jordmorpodden

Jordmorpodden

Jordmorpodden – en podcast hvor to jordmødre gir deg klar tale, kjerringråd og faglige diskusjoner. Janicke og Jenny med gjester deler erfaringer og opplevelser om graviditet fødsel og barseltid i en avslappet setting. Jordmødrene vil ta deg trygt igjennom den spennende tiden.
Hva syns du om Hva gjør en partner under fødsel??

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE