STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

ILL.FOTO: Shutterstock

Forslag til barnenavn fra gaming-universet

Har du lyst til å kalle opp barnet etter en spillkarakter? Her er en oversitk over navn som er litt unike, hentet fra spill - og så diskré referanser at ingen vil ta deg på det.

Vi snakker ikke om å kalle barnet for Master Chief eller Ezio Auditore, men her er noen litt unike gaming-navn som ville gått under radaren hos enhver svigermor, og passer godt inn i det norske samfunnet.

Navnene er klassiske, og av varierende popularitet i Norge, og selvfølgelige spillreferanser. Da kommer det bare an på hvilke spill du liker, for det er ikke sikkert at ditt favorittspill er i vår liste.

Kom gjerne med egne forslag i kommentarfeltet på Facebook.

Metal Gear Solid V / KONAMI

David

Det ekte navnet til Solid Snake fra Metal Gear-serien er enkelt og tradisjonelt. I dag finnes det bare 4511 som har navnet David som eneste fornavn, så da vil barnet ha et unikt, men ikke uvanlig navn. I følge Wikipedia kommer navnet fra hebraisk og betyr «Den som er elsket».

Last of Us Part II / Naughty Dog LLC

Ellie

The last of us er et spill fra nyere tid, men allikevel blitt anerkjent som en ekte klassiker. Ellie Williams er hovedperson i flere av spillene i serien, og er en av de mest velskrevne karakterene i moderne spillhistorie. I følge Babycentre.co.uk har navnet gresk opphav, og betyr «lys». I dag heter kun 650 dette til fornavn. Med stavemåten Elli er det kun 116 som har dette som fornavn.

Call of Duty: Modern Warfare 2 / Activision

Simon

Det fulle navnet til Simon «Ghost» Riley fra Call of Duty-franchisen. Denne karen er beinhard fyr fra de britiske spesialstyrkene og figurerer som hovedperson i mange av CoD-spillene.
Navnet Simon hadde sin storhetstid i 2005, og i dag er det 3913 som heter dette i Norge.

StarCraft II / Blizzard Entertainment

Sarah

Sarah Kerrigan fra StarCraft-serien er en klassisk karakter som bør nevnes. Både som Ghost for Terran og senere Zerg Queen var hun en gøy karakter i et ganske omfattende univers. Navnet er ganske populært i engelskspråklige land, men i Norge er det ikke så altfor mange som heter dette. Navnet kommer fra hebraisk eller arabisk og betyr «dame av høy rang» eller «prinsesse.»

Sarah med H: 2268
Sara uten H 6902

God of War: Ragnarök / Sony Interactive Entertainment

Christopher

En spillserie vi anser som en av de aller beste er God of War. Hovedpersonen Kratos er beintøff på alle måter, og vi skulle gjerne oppkalt avkommet etter denne greske villmannen. Siden Kratos er så åpenbart at de fleste ville rynket på både nese og panne, prøver vi oss med en nødløsning, og henter navnet fra stemmeskuespiller Christopher Judge. Det vel nesten som som å kalle opp barnet etter Kratos.
Navnet Christopher har mange stavemåter – her er navnestatistikken for noen av de:
9136 heter Kristoffer
4279 heter Christoffer
1935 heter Christopher

LES OGSÅ: The Great Sperm Race – En spennende minifilm for deg og partner.

REsident Evil 2 (2019) / Capcom

Ada

Resident Evil er en klassisk spillserie som alle zombie-entusiaster kjenner til. Her møter vi også Ada Wong, Ada Wong er en utspekulert aniheltinne som figurerer i en rekke av Resident Evil-spillene. Karakteren har også sneket seg inn på listen over de 50 beste kvinnelige spillkarakterene.
I Norge heter kun 2086 Ada, så navnet er ganske sjeldent, men enkelt. Navnet stammer fra germansk, og har betydning i retning av «Adel».

The Witcher 3: Wild Hunt / CD Projekt Red

Henry

Sett bort i fra Henry i Møt i Brøstet, så er dette et skikkelig kult navn. Her skal vi fram til skuespilleren som spiller hovedpersonen i Netflix-serien The Witcher.

Netflix-serien og spillserien av CD Projekt er basert på romanserien av Andrzej Sapkowski. Ganske lang rekke med andre ord, Hovedpersonen i The Witcher, Geralt (of Rivia) er en beinhard leiemorder som jakter skrømt, akkurat passende inspirasjon for å finne et søtt babynavn.
I Norge er det kun 1355 som heter Henry. Navnet hadde en oppsving i popularitet i starten av 1900, og igjen nå på slutten av 2000-tallet. Navnet stammer fra Frankisk, og bærer betydningen «Husets hersker».

Red Dead Redemption / Rockstar Games

Jonathan

Vi digger John Marston fra Red Dead Redemption. John Marston er det man kan kalle en vaskeekte cowboy, og spillet fra legendariske Rockstar er en moderne klassiker.

Den noe mer norsk-tradisjonelle Jonathan klinger bra, og ingen vil lee et øyenbryn over navnevalget, samtidig som du k. Navnet kommer fra hebraisk, og betyr «Jahve (gud) har gitt», altså «en gave fra gud».
3035 personer heter dette i Norge.

The Witcher 3: Wild Hunt / CD Projekt Red

Siri eller Fiona

Her skriver vi om Ciri fra the Witcher. Å kalle opp barnet etter hele navnet hennes hadde nok ikke vært like usynlig. Det fulle navnet til den hardstlående adoptivdatteren til Geralt er Cirilla Fiona Elen Riannon. Derfor er det enkleste å bruke versjonen Siri. Et klassisk navn som betyr noe alá «Vakker seier». I dag bærer 5909 kvinner dette navnet i Norge. Ønsker man et noe mer sjeldent navn, er absolutt Fiona en god kandidat. Navnet kommer fra de gælisk, og betyr «vakker». Kun 390(!) kvinner har Fiona som første fornavn i Norge.

GTA San Andreas – Rockstar Games

Andreas

Hva med å kalle opp ungen etter det råeste spillet som har kommet ut? Spillet kom ut i 2004, og er absolutt ikke moderne lengre, men både grafikk, historie og størrelse på verden var banebrytende ved lansering. Det var virkelig godstemning i cruise gjennom Los Santos i en fresh lowrider mens man hørte på hit etter hit på favorittstasjonen K-rose. Vi snakker om GTA San Andreas, et mesterstykke inn spillutvikling. Absolutt verdt å kalle opp barnet etter. Det skulle ikke forundre meg om en eller to av de 19.184 som heter dette i Norge, faktisk er kalt opp etter spillet. Det er kanskje bare en ønsketanke?

Kunne du kalt opp barnet etter et spill? Har du noen gode forslag? Skriv i kommentarfeltet på Facebook da vel!

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med lettbeint underholdning, intervjuer med fagpersoner og grafisk design. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

Kilder:

Hva syns du om Forslag til barnenavn fra gaming-universet?

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Menn og ufrivillig barnløshet

Å kjenne seg utenfor – om ufrivillig barnløshet

Å være ufrivillig barnløs kan være en kilde til frustrasjon, depresjon og utenforskap. Familieterapeut Kristian Ophaug møter mange par som trenger en profesjonell samtalepartner, og han forteller her om følelsen av utenforskap som mange i denne situasjonen kan kjenne på.

LES MER
Gratis produkter kommer godt med. FOTO: Shutterstock/fizkes

Gratis babypakker

Flere firmaer deler ut pakker med vareprøver og andre nyttige ting gratis til deg som venter barn. Supert for å spare litt penger og teste ulike produkter.

LES MER
MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE