STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

Foto: Skjermdump NRK

Fantus, jeg elsker deg. Men vi må seriøst ta en alvorsprat.

5 ting fedre vil kjenne seg igjen i.

Hverdagen med et lite barn byr på mange gleder, men også frustrasjoner og overraskelser. Her deler jeg fem kjappe observasjoner fra min hverdag som pappa til en jente på snart 1,5 år.

Hiphop, pop eller rock? Nei, jeg hører bare på Minibarna

Bilturer kan være utfordrende med barn. Heldigvis finnes det barnemusikk som kan gjøre situasjonen litt mer levelig. Men den «magiske» effekten av barnemusikk, kommer ikke uten bivirkninger. Jeg blir litt trist, men må også le av meg selv, når jeg innser at jeg tilbringer store deler av dagen på å synge barnesanger. Fantus, jeg elsker deg, men vi må seriøst ta oss en alvorsprat. Skvik.

Hvor er smokken og kosen?

Hvis jeg hadde fått ti kroner for hver gang jeg har stilt meg selv dette spørsmålet, hadde jeg vært på Forbes toppliste over rike mennesker i verden.

«Nei, nei nei! Være så snill, ligg stille»

Det lille nurket har noe muffens i bleien og det er min tur til å ta fatt på oppgaven. Jeg finner frem en ny bleie og gjør klar vaskeklutene. Tar av bleien og ber til høyere makter om at barnet skal ligge stille. Men så skjer likevel det som ikke skal skje: barnet kaster seg rundt fra rygg til mage før jeg har rukket å gjøre noe som helst. Kaoset som oppstår paralyserer meg nærmest, og jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne. Det eneste jeg vet er at det ikke blir pent.

Jeg har glemt å lade babycallen. Igjen.

Ungen er lagt ned og vogna er trygt plassert ute på verandaen. Det er endelig tid for en dupp, også for far. Men så kommer virkeligheten som et slag i trynet: babycallen er straks tom for strøm. Plutselig har mesteparten av duppen gått med på å finne en løsning for å lade babycallen, som er festet på vognen, uten å vekke barnet.

Å sitte i nøyaktig ett sekund

Pappaoppgavene krever sin mann: det er bæring, løfting, plukking, skifting – you name it. I dag rakk jeg å sette meg ned i nøyaktig ett sekund før jeg måtte reise meg.

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Øyvind Skogmo Hansen

Øyvind Skogmo Hansen

Hei! Mitt navn er Øyvind, og jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no skriver jeg om alt fra personlige erfaringer og historier, til faglige tips og råd til andre fedre. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.
Hva syns du om Fantus, jeg elsker deg. Men vi må seriøst ta en alvorsprat.?

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Hvordan bli gravid - En guide for menn

Hvordan gjøre partner gravid?

Du vet allerede hva DU må gjøre, og her er en artikkel som forteller deg hva som faktisk må til for at partner skal bli gravid. Nyttig fakta for deg som vil bli pappa.

LES MER
MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE