Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
NAV: Når kommer pengene? ILL.FOTO: envato

Når får jeg foreldrepengene på konto?

Når du får utbetalt penger fra NAV i mamma- eller pappapermisjon, kommer som regel foreldrepengene på konto den 25. hver måned.

Når du får foreldrepengene på konto kommet an på om du får pengene utbetalt av NAV eller fra din vanlige arbeidsgiver. I denne artikkelen ser vi på utbetalingene som kommer fra NAV. Dette er datoene som gjelder for deg som selvstendig næringsdrivende, frilanser eller har rett på utbetaling direkte fra NAV.

Den første utbetalingen

Den første utbetalingen fra Nav når du er i foreldrepermisjon er nødvendigvis ikke samme dag som husleia forfaller. Det kommer an på når du fikk innvilget permisjonen, altså du fikk svar fra NAV på din søknad.

Hovedregelen er at pengene utbetales INNEN den 25. hver måned. Det er to mulige scenarioer:

Før den 15. i måneden

Dersom du har fått Digipost eller brev fra NAV om at søknaden er innvilget, og datoen for godkjenning er før den 15. dagen i måneden. Blir søknaden din innvilget før den 15. i måneden, blir pengene utbetalt innen den 25. samme måned.

Det er miindre slitsomt å vente på å få foreldrepengene på konto enn å være i pappaperm.
Det er ikke slitsomt å være i pappaperm. ILL.FOTO: Envato

Etter den 15. i måneden

Hvis søknaden blir innvilget etter den 15. i måneden, blir pengene utbetalt innen 5 dager når søknaden er ferdig behandlet. Som eksempel kan vi si at søknaden blir ferdig behandlet 20. mai, og du får foreldrepengene på konto innen 25. mai. Altså innen fem dager fra du får melding fra NAV om at søknaden er godkjent.

I vårt tilfelle fikk jeg Digipost om godkjent søknad lørdag 23. mars, og utbetalingen skjedde Onsdag 27. mars, altså fire dager etter at vi fikk søknaden godkjent.

LES OGSÅ: Jeg tok feil om pappaperm

Utbetaling av foreldrepenger i desember

Som ordningen der mange har halv skatt i desember, så er det også endring i utbetalinger fra NAV denne måneden. I følge NAV.no kommer foreldrepengene på konto innen den 12. desember. Greit med litt ekstra å rutte med om man må bekoste julegaver for stor og liten.

Foreldrepengesøknad innvilget i desember

Hvis du har en søknad som blir behandlet rundt desember, gjelder to forskjellige utfall for når du får foreldrepengene på konto. Det kommer an på om søknaden din blir innvilget før eller etter 6. desember

Før 6. desember

Hvis søknaden blir innvilget før 6. desember, blir pengene utbetalt den 12. desember.

Etter 6. desember

Søknader som blir innvilget etter 6. desember, blir utbetalt innen 5 dager.

Ikke godkjent søknad om foreldrepenger

Hvis du av en eller annen årsak ikke får godkjent søknaden, har du én måneds frist til å klage på vedtaket.

Klagen går til samme avdeling i NAV, og du blir vurdert på nytt. Det er mulig å legge ved mer dokumentasjon eller info, hvis du mener at NAV har oversett noe.

Da jeg søkte om foreldrepenger fikk jeg beskjed om at jeg ikke behøvde noen dokumentasjon som selvstendig næringsdrivende, men de ville hente all info fra Skatteetaten. Allikevel var min første tilbakemelding at NAV ønsket mer dokumentasjon, både på inntekt som har vært, og et oppsett over forventet inntekt i året hvor jeg skulle avholde permisjonen.

Hvis du ikke får medhold på klagen, kan du anke klagen. Da blir klagen behandlet av en annen avdeling i NAV. Det står på NAV.no, at det er unntak, hvor det ikke er mulig å klage, men NAV.no utdyper ikke dette noe mer. Behandlingstiden for en klage er rundt 10-12 uker avhengig av hvilken avdeling som har mottatt klagen.

LES OGSÅ: Når får du svar på foreldrepengesøknaden?

RELATERT: Kan jeg gi bort pappapermen?

Hva syns du om Når får jeg foreldrepengene på konto??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Påskeegg til voksne. FOTO: Envato

Påskeegg til voksne

Det er ikke bare kidsa som synes det er artig å få påskeegg. Kjenner du noen voksne som hadde blitt glad for en fin og påskete overraskelse?

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE