Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Er det Stephen Merchant som er så glad for lengre foreldrepermisjon? ILL.FOTO: Envato

NAV: Nå blir det lengre foreldrepermisjon

Får du barn etter 1. juli får du 11 flere dager med foreldrepermisjon, hvis du har 80% uttak.

Nå taper du ikke lengre penger på å ta lengre foreldrepermisjon. Den lange versjonen av foreldrepermisjonen har vært et 80 prosent uttak av foreldrepenger, nå blir denne perioden forlenget.

Dette har hittil vært en ordning der du får utbetalt 80% av den vanlige lønnen din (i de fleste tilfeller), mot at du får ha noe lengre permisjon. Ved å velge dette har man tidligere gått på et økonomisk tap. Ved å velge 80% har man totalt sett fått mindre penger utbetalt enn hvis man hadde valgt 100% dekningsgrad.

Nå har Stortinget vedtatt at de ikke skal være noen økonomisk forskjell mellom å velge 80% eller 100% foreldrepenger. Dette gjøres ved at fellesperioden – den perioden som mor og far kan fordele mellom hverandre, blir forlenget med 11 dager.

Så glade ble av nyheten om lengre foreldrepermisjon. ILL.FOTO: Envato
Så glade ble av nyheten om lengre foreldprengeperiode. ILL.FOTO: Envato

På nettsidene til NAV står det nå en blå rubrikk med mer info om endringer. Kort oppsummert forteller rubrikken om at foreldrepengeperioden for dere som har 80% foreldrepenger forlenges med 11 dager.

Du får altså 11 dager mer utbetalt fra NAV eller arbeidsgiver, og kan være hjemme med babyen i 11 flere dager.

Det betyr én uke til før man må kjøre i gang med barnehagestart eller få hjelp til barnepass.

Dessverre gjelder dette ikke alle. Vi som allerede er i foreldrepermisjon må se langt etter den ekstra uken hjemme med baby.

Gjelder ikke før i juli

Selv om utvidelsen av foreldrepengeperioden er vedtatt nå, betyr det ikke at du eller partner får utbetalt mer. For endringen gjelder IKKE dere som har fått barn og er i permisjon nå, eller dere har termin i nærmeste framtid. Nedtur!

For å få utbetalt foreldrepenger disse 11 ekstra dagene må barnet bli født 1. juli 2024 eller senere. Gratulerer til dere som har termin etter 1. juli!

Lengre foreldrepermisjon for de med 80% uttak gjelder ikke for alle.
Sånn føltes det å finne ut at det ikke gjelder oss. ILL.FOTO: Envato

Hva er 80% dekningsgrad?

Lengre foreldrepermisjon, eller 80 prosent uttak, er en måte mange bruker for å få lengre tid hjemme med barnet. Enten det på grunn av at man ønsker å være lengre hjemme med babyen, eller at man antar at det vil være vanskelig å få barnehageplass når mamma- og pappapermen er over.

Når man tar 80 prosent uttak av foreldrepermisjonen, eller foreldrepengene, får man noe lengre foreldrepermisjon. Du kan lese mer i hva som gjelder (fram til 1. juli 2024) i denne artikkelen.

Du kan lese mer om den nye lengre foreldrepermisjonen på på NAV.no

SJEKK UT: Skal du i permisjon snart? Last ned Barseltreffappen. Med den kan du bli kjent med andre i området som også er i perm. Kult og sosial!

Hva syns du om NAV: Nå blir det lengre foreldrepermisjon?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Hvilken foreldrestil har du? FOTO: Envato

Hva er foreldrestil?

Hvor mange foreldrestiler finnes, og hva kjennetegner de forskjellige? De fleste foreldre ønsker å oppdra barna sine riktig. Men hva er riktig og hvilken foreldrestil bør man helst unngå?

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE