Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Konfirmasjon er en stor feiring. Her er gavetips til både jente og gutt – til under 1.000 kr. FOTO: Envato

Tips til konfirmasjonsgave til under 1000 kroner

Artikkelen inneholder annonselenker
Her er forslag til konfirmasjonsgaver til den turglade, den sporty, gameren eller trendsetteren - til under 1.000 kroner.

Konfirmanten er en utfordring når det gjelder å finne en gave. Som onkel, tante eller annen halvnær slektning gjelder det å finne en gave som blir satt pris på, uten å være altfor dyr. Her har vi samlet litt forskjellige tips til deg som skal kjøpe konfirmasjonsgave til under 1000 kroner.

Hvis konfirmanten ikke har noen ønskeliste, kan det lønne seg å høre med ungdommens foreldre eller søsken. Det er alltid kulere å kunne gi noe konfirmanten blir ordentlig glad for. I denne listen har vi samlet gaver som koster under 1.000 kroner, men husk at din mening er viktigere enn en tilfeldig liste på nettet. Her er gavetips til konfgave til under 1.000 kroner:

Innhold i artikkelen:

Gavetips til en som liker å være ute i skog og mark

En konfirmant som liker å være ute i naturen, vil kanskje få telt, fiskeutstyr eller turutstyr i konfirmasjonsgave. Dette er alle ting som koster en liten formue. Hvis du tenker å finne en konfirmasjonsgave til under 1000 kroner, er det allikevel en del forskjellig utstyr du kan se på. 

Det finnes mange flotte kniver som passer til tur, mindre bærevesker og tilbehør som skjerf, luer eller gamasjer. Vi har allikevel et forslag her, som vi mener passer godt nå som vi nærmer oss varme sommernetter.

Hengekøye

Det finnes mange merker når det kommer til hengekøyer, og det mest populære merket er Ticket To The Moon. Disse håndsydde hengekøyene har blitt veldig populære, og er ofte å se i media.
Blant annet har Ticket to the Moon dukket opp i en rekke TV-serier som 71 grader nord, Familiekspedisjonen på NRK, Jakten på kjærligheten og På tur med Dag Otto. Det finnes et stort utvalg av kule hengekøyer på siden til den norske nettbutikken milrab.no.

I akkurat denne hengekøyen vi fant bilde av er det plass til to personer. Så her er det plass til både konfirmanten og en venn. Selv vi som hater å sette opp telt eller styre med campsite-rigging syns det var enkelt å henge opp denne hengekøyen. Det tok ikke mange minuttene å sette opp hengekøyen med det medfølgende opphengstauet.

Prisen er også ganske hyggelig, og ligger på rundt 700,- for denne doble hengekøyen. Vi har sett at milrab.no har hatt tilbud på den før, og da til rundt 500,-. 

Fordelen med milrab.no, er at det er en norsk nettbutikk med kontorer i Oslo. Så de leverer raskt, og har gode løsninger for returer, dersom konfirmanten ønsker å bytte gaven.

Sekk med alt som behøves til overnattingstur

Å lage en gavepakke er både en artig utfordring, og bidrar til litt mer spenning under gaveåpningen.

Tursekker er dyre, så hvorfor ikke kjøpe noe annet – en gymbag eller annet som åpenbart kan forbindes med tur, men samtidig tydelig at det er innholdet i sekken som er gaven.

Fyll sekken/bagen med turutystyr, turmat, turgodteri og annet som kommer godt på med overnatting i skogen. Sjekk butikker som XXL, Sport Outlet eller milrab.no – og lag din helt egen gavepakke med turutstyr.

Skogsturer er populært for alle aldersgrupper. Et flott forslag til konfirmasjonsgave til under 1000 kroner ILL.FOTO: Envato
Skogsturer er populært for alle aldersgrupper. ILL.FOTO: Envato
Det er faktisk mulig å komme seg til toppen av Innerdalstårnet.
Det er faktisk mulig å komme seg til toppen av Innerdalstårnet. ILL.FOTO: Envato

Topptur

Hvis konfirmanten er av type ungdom som ikke syns voksne er helt pyton, kan vi anbefale å invitere konfirmanten med på topptur i løpet av sommeren. 

Synkroniser med foreldre for å finne en ledig dato, og avgjør hvem som skal være med på turen. Kanskje mor, far eller andre søsken skal vær med? Som gave til den store dagen kan du lage et kort med info turen, eller gi et turkart med ruten inntegnet. Her setter bare kreativiten begrensninger. 

Galdhøpiggen er populært, men krever ofte overnatting på grunn av Jotunheimen er et stykke kjøretur for de aller fleste. Det finnes mange flotte toppturer i Norge som ikke krever flere dagers overnatting. Sjekk hvilke topper som ligger i nærheten av hytte eller bolig for andre familiemedlemmer – kanskje dere kan få låne overnattingsplass.

Topptur er en fin konfirmasjonsgave til under 1000 kroner. Du kan engasjere flere i familien til å bidra eller bli med. Mest av alt er det en fin anledning til å oppleve noe selv også.

Gavetips til en som liker gaming og TV-spill

En konfirmant som liker Minecraft, gaming eller TV-serier er ganske enkel å kjøpe til. Det finnes så mye forskjellige produkter som er knyttet opp til merkevarer fra spill- og TV-verdenen. Er du usikker på hva som slår an hos konfirmanten kan du ta en prat med han eller henne, eller foreldrene.

Når man skal finne konfirmasjonsgave til under 1000 kroner, er det kanskje enklest å finne pyntegjenstander. Det skorter ikke på pyntegjenstander relatert til gaming eller annen nerdevirksomhet. Blant annet har den norske nettbutikken Supernerdz.no spesialisert seg på å nerdeting (som navnet tilsier). Sjekk ut Supernerdz.no (affiliate)

Til en ungdom som liker TV-spill, dataspill, anime eller andre pusleaktiviteter kan vi blant annet foreslå gavekort eller abonnemenet på tjeenster som Playstation+, Xbox Live, Amazon Prime etc. Helt avhengig av hva konfirmanten har fra før av, eller er interessert i.

Gameren er en konfirmant som kan få litt artige gaver. Her for slag til konfirmasjonsgaver til gutt

En konfirmant som er interessert i cosplay (å kle seg ut som en videospillkarakter eller filmkarakter) eller anime vil sikkert sette pris på billetter til en av av de mange cosplay-eventene i Norge. (Cosplay.no har en oversikt her). Ellers er det happenings innen de fleste nerdesjangere – og du kan oppdage en del ved å Google [Navnet på interessen] + eventer i Norge. Det burde være fullt mulig å finne billetter til noe som ikke koster så altfor mye, og vil være en fin konfirmasjonsgave til under 1000 kroner.

 

Skjermskudd med litt av utvalget til Supernerdz.no. Nesten alle lampene utgjør en fin konfirmasjonsgave til under 1000 kroner.
Skjermskudd med litt av utvalget til Supernerdz.no

En lampe til ungdomsrommet

En lampe høres kanskje i overkant kjedelig ut,  men dette er faktisk alderen hvor det blir mer og mer aktuelt å henge på eget soverom, kontra å være i stua og henge med mamma, pappa og småsøsken. Derfor passer det bra å gi ungdommen noe han eller hun kan pynte med på soverommet. Vi fant flere tøffe lamper med gaming-tema fra Supernerds.no

Smartlamper som f.eks. Philips Hue har ofte lyspærer som kommer med app-styring eller Bluetooth-kontroller. Disse er også kule å ha på ungdomsrommet. Du finner et utvalg i de fleste elektronikkbutikker. Se utvalget av smartlys hos Komplett.no her. (affiliate)

LEGO for voksne

Selv om konfirmanten er tidlig ut i ungdomsårene, føler hun eller han at de voksnes rekker er kun noen få soloppganger unna. Derfor passer det bra å gi et LEGO-sett beregnet på voksne. Dette er LEGO-sett som i større grad er laget for å stille ut i stua enn å leke med. LEGO har samlet disse under merkenavnet LEGO Icons. 

I tillegg kommer de i en stilig svart boks med en gjev 18+ aldersberegning (eller aldersgrense, om det høres tøffere ut). Du kan se hele utvalget av LEGO Icons hos Extra-leker.no.

Vi har valgt å anbefale Tranquil Garden (Fredfyllt Hage) med settnummer 10315. Denne koster litt mer enn 1.000 kroner, men er ofte på salg til tusenlappen.

Om ikke LEGO med Japan-tema vil slå an, så vil kanskje denne Super Mario Pirajaplanten gjøre det. Den koster rundt 500-600, og er altså en verdig kandidat som konfirmasjonsgave til under 1000 kroner. Pirajaplanten kommer også med den samme forlokkende 18+ aldersmerkingen som andre LEGO Icons sett.

Hvis tenåringen er ihuga LEGO-fan, er det godt mulig at han eller hun er medlem i LEGO sin kundeklubb, LEGO Insiders, og da er vårt tips å kjøpe et gavekort fra LEGO.no. Det er nemlig mange LEGO-sett som kan KUN kjøpes direkte fra en offisiell LEGO-store eller LEGO.no, og da passer gavekort perfekt.

Plakatbar har mange konfirmasjongaver til under 1000 lappen
SKJERMSKUDD: Plakatbar.no

Innrammet plakat

Vi fant for litt siden nettsiden plakatbar.no, og der har de utrolig mange kule plakater til rundt 100-lappen. 

Enkelt å finne en kul plakat med et tema som konfirmanten interesserer seg for, deretter finne en rimelig ramme på IKEA eller Jysk, for så å pakke inn hele herligheten. Enkelt og kult!

Denne gaven gjelder ikke bare for gameren, men på plakatbar.no finner du noe for enhver interesse og stil. Sjekk ut plakatbar.no (affiliate).

Gavetips til en som er interessert i klær og mote

At mange ungdommer er interessert i klær og mote er ikke til å stikke under en stol. Det florerer av influencere, tik-tokere og instagrammere som reklamerer og påvirker de unge med uendelige mengder med merkevarer og trender. Det å finne en konfirmasjonsgave til under 1000 kroner er ikke lett.

Som vi har nevnt tidligere i artikkelen, er det viktig å høre med konfirmantens foreldre om hva han eller hun faktisk liker. Det er jo nedtur om du gir et brett med Prime (en trendbrus), så hater konfirmanten influenserne som er forbundet med drikken. (I dette tilfellet er det Logan Paul og Knowledge SI).

Solbriller, klokker og fancy klær til konfirmanten som har sett for mye på Andrew Tate. Vanskelig å finne en konfirmasjonsgave til under 1000 i denne sjangren.

Å kjøpe klær til en konfirmant er både dyrt og utfordrende, men accessories er fine gaver å gi, og lettere at de faller i smak. På nettsidene og i butikkene til Gullfunn finner du et stort utvalg av anheng, ørepynt og bunadsølv. Vi kommer forresten tilbake til bunadsølv lengre ut i denne artikkelen. 

En stilig klokke

Det finnes nok av klokkesnobber der ute, men hvis ungdommen ikke er en av de – så er det stas å få en klokke som ser litt stilig ut. 

Denne grønne stålklokken fra Bjørklund er fra et av Bjørklunds egne merker, nemlig Dilligaf. Den finnes også med svart urskive, som gir et mer nøytralt uttrykk. På tross av designet skriker dykkerklokke, er denne kun vanntett til 5ATM, altså nok til å ha med i dusjen, men ikke bade med. 

Prisen for denne er 899,-, som er en kjempepris i forhold til hva man får.

Klokkens stållenke ligner veldig på mange av modellene fra Rolex, og selve urskiven ligner på en stålversjon av de den keramiske urskivene du finner hos mange dyrere sportsklokker fra upmarket-merker som Omega, Tag Heuer og Longines.

Urkassens bredde er på 42 mm, som betyr at den er omtrent like bred som høyden på en Apple Watch. Da har du i hvert fall noe å sammenligne størrelsen med.

Rett ved kronen (der hvor tretallet vanligvis står) er det et forstørrelselsglass med datovisning, og urskiven kan dreies rundt med akkompagnert av en nice klikkelyd. Skikkelig følelsen av en klokke som føles dyrere ut enn hva prisen tilsier.

Fort opp i prisklasse

På mange måter er denne klokka en kopi av den ekstremt populære stålklokka Rolex Submariner, men det gjør ingenting. Den er utrolig stilig, og vil garantert falle i smak hos en konfirmant osm ikke er overdrevent opptatt av klokkemerker. Hvis ungdommen derimot er veldig interessert i klokker, må du nok opp i prisklasse for å kunne gi en klokke som vil imponere. Hos Gullfunn finner du klokker til opptil rundt 10.000,-, og den dyreste er en grønn Seiko Prospex Alpine.

I følge Slangordboka.no er Dilligaf et akronym for Does it Look Like I Give a F*ck, så vet du det.

Sjekk med eksperten

Enten det er skjerf eller signetring som er trendy for gutta, mens jentene vil ha anheng eller bunadssølv – så er det en utfordring å finne noe til under 1000 kroner. Sjekk hva som er trendy, eller spør i butikken. De ansatte i butikk vet ofte hva som gjelder om dagen, og Gullfunn har butikker over hele landet.

Gavetips til den treningsglade

Selv om barnet har blitt større, og idrett blir mer og mer preget av fokus på å skape proffer, finnes det fortsatt et snev av barnslig glede i sport. Noe som aldri forsvinner er interessen og gleden over nytt utstyr. Her slenger vi ut noen forslag til konfirmasjonsgaver til under 1000-lappen for den treningsglade og eller sportsinteresserte.

Enten du finner noe som direkte relatert til sporten som ungdommen driver med. For eksempel noe utstyr som behøves. Eller noe helt nytt. Som f.eks. gavekort på å prøve squash eller racquetball.

Hvis barnet (sorry, mener ungdommen) er interessert i Formel 1 kan det være kult med et LEGO-sett med en legendarisk Formel1-bil til under 1000-lappen.

Tiden da fotball bare var glede er forbi - nå skal det toppes! ILL.FOTO: Envato
Tiden da fotball bare var glede er forbi - nå skal det toppes! ILL.FOTO: Envato

Hør med foreldre eller andre i konfirmantens omgangskrets om hvilke merker han eller hun foretrekker. Det vil alltid bli satt pris på å en ny Swix-trøye (hvis han liker Swix) eller treningstopp fra ICANIWILL (Hvis hun ikke hater det da).

Fotballutstyr er gull som konfgave. Du finner mye utstyr til under 1000 kroner
Fotballutstyr er gull som konfgave. ILL.FOTO: Envato

Fotball-merch fra favorittlaget

Fotballtrøye vil som regel være en vinner. Enten det er årets lagtrøye, eller fra en tidligere legendarisk sesong (altså en sesong der laget ikke sugde). I tillegg til kan du gi merchandise som kopp, skjerf, bøker eller annet relatert til favorittlaget

Her er det viktig å ikke trå feil, for en uoffisiell eller kopi-trøye vil nok ikke bli så altfor godt mottatt. De offisielle trøyene varierer i pris, men du får som regel en til 600-1.000,-. Bemerk at det blir dyrere hvis du skal ha navn og nummeret til en kjent spiller bakpå. Så Haaland og Ødegaard er nok på den dyrere siden.

Påmelding til et løp

Hvis konfirmanten driver med kondisjonstrening eller er generelt sporty er det perfekt å gi påmelding til et løp i gave. De fleste løpene har en deltakeravgift som ligger mellom 500 kroner og 800 kroner per person. En flott konfirmasjonsgave til under 1000 kroner som passer den sporty ungdommen.

Hvis det er generell løping som er interessen, så kan vi anbefale å se på de mange bymaratonene som arrangeres rundt om i landet.

Blant annet har Oslo Maraton flere distanser. Der finner du bu både halvmaraton og 10km-løp, og tilbyr gavekort på nettsidene sine. Det finnes også mange andre artige løp rundt i Norge.

Terrenghinderløp er morsomt å delta på, og en fin konfirmasjonsgave til under 1000 kroner.
Terrenghinderløp er morsomt å delta på, uansett alder eller form. ILL.FOTO: Envato

Hvis ungdommen er opptatt av styrke, har akkurat begynt med løping eller ønsker å ha noe å trene mot kan vi anbefale OCR-løp (Obstacle course racing). Dette er terrenghinderløp med klatring over hindre og krabbing i gjørme – spennende, morsomt og veldig krevende. 

Vi i Blipappa.no er veldig store tilhengere av terrenghinderløp, og har deltatt på løp både i Norge, Sverige, Danmark og England. Det er veldig morsomt, og et fantastisk miljø med mange barnefamilier. Les mer om terrenghinderløp i denne artikkelen.

Gavetips til den som bare ønsker seg penger

Hvis konfirmanten bare ønsker seg penger til konfirmasjonen, er jo saken ganske enkel. Det enkleste er å gi en pengeoverføring til konto og skrive et fint kort. Hvis du ikke føler at det er riktig å gi penger til konfirmasjonen, eller du har nok med å få din egen økonomi til å gå rundt, så har vi noen forslag her.

Her kommer tre forslag til konfirmasjonsgave til under 1000 kroner, for deg som ikke vil gi penger til konfirmasjonen:

Bunadsølv

Hvis du har insider-info fra konfirmantens nærmeste om at han eller hun kommer til å få bunad til konfirmasjonen, kan denne verdifulle infoen brukes til å gjøre innkjøp av konfgave enklere.

Det finnes massevis av bunadstilbehør. Særlig for jenter. Da har du både øredobber, hårstrikker og ringer som mulige gaveideer. Hør med konfirmantens mor/far om hva slags bunad som skal gis, og hvilket tilbehør som behøves.

Den største leverandøren av bunadsølv er Sylvsmidja, og det er dette merket du finner i de fleste gullsmedforretninger og smykkebutikker. 

Medlemskap i OBOS

Dette er en fin sparegave for konfirmanten, og et alternativ til å gi penger i konfirmasjonsgave. Særlig siden føles kanskje ut 

Du trenger ikke selv å være medlem i OBOS For å gi bort OBOS-medlemskap, og det kan fint gis til noen som er under 18 år. Selve medlemskapet koster 200 kr året, og det er en lovpålagt avgift på 300,- som gjelder ved innmelding.

Fordelen med OBOS-medlemskap er OBOS-medlemmer har forkjøpsrett til over 90.000 boliger i Norge. Hvert år bygger OBOS ut nye boligområder, og  hvert år bygger barnet ansennitet, og stiller lengre fram i køen når boligkjøp en gang blir aktuelt.

Obos-medlemskap som er en flott konfirmasjonsgave til under 1000, og en gave for fremtiden.
Obos-medlemskap som konfgave er en gave for fremtiden. ILL.FOTO: Envato

I tillegg er det mange andre medlemsfordeler med OBOS. Flere ganger i året får man tilsendt medlemsbladet med redaksjonelle artikler og en del reklame. På toppen av dette får man medlemsfordeler gjennom rabatter og tilbud hos de mange partnerne av OBOS.

Tips til konfgave - Obos-medlemskap
Du kan selv velge hvor lenge du vil betale for medlemskapet. SKJERMSKUDD: Obos.no

I tillegg er det mange andre medlemsfordeler med OBOS. Flere ganger i året får man tilsendt medlemsbladet med redaksjonelle artikler og en del reklame. På toppen av dette får man medlemsfordeler gjennom rabatter og tilbud hos de mange partnerne av OBOS.

For å gi bort et OBOS-medlemskap kan du enkelt bestille på nettsiden til Obos. 

Du trenger bare mottakers navn, fødselsdato, telefonnummer og adresse. Så velger du gavedato (På denne dagen mottaker får SMS rundt klokka 14 med lenke til å aktivere medlemskap),  og velge hvor mange år du ønsker å betale for medlemskapet.

Hvordan gjøre OBOS-medlemskap til konfirmasjonsgave til under 1000 kroner

Du kan velge om du skal betale årlig til du velger å stoppe opp, og la barnet eller foreldrene overta betalingen. Du kan også velge å betale medlemskontigenten et bestemt antall år frem i tid. 

Hvis du velger betal årlig, kan du selv velge å stoppe etter f.eks. tre år – og totalkostnad blir da 900 kroner. 300,- for innmelding og 600 for de tre årene. Da har du kjøpt en konfirmasjongave til under 1000 kroner. 

Når du har lagt inn all info kan du også slenge med en personlig tekst eller hilsen som settes inn i SMSen.

Deretter er det bare å finne et artig kort som du kan gi. En enkel og nyttig gave som bidrar til en langsiktig sparing.

NB:  Husk å sjekke med foreldre om konfirmanten allerede har OBOS-medlemskap!

Morsomt kort. Skjermskudd fra Coolstuff.no

Pengegave til konfirmanten + gadget eller kort

Å gi pengegave til konfirmanten er kanskje ikke det mest kreative. Men om ungdommen ønsker seg penger, så skal ungdommen få penger. Hvis du gir en tusenlapp, så kan du i hvert fall gjøre det litt mer spennende ved å gi et artig kort eller en morsom liten gadget ved siden. På butikker som Normal og Nille er det mye nips som passer som en liten sidegave som kan teipes fast på kortet.

Da blir det fort vanskelig å holde seg til å kjøpe konfirmasjonsgave til under 1000 kroner, med kostnad for både gave og kort. På Coolstuff.no finner du mye billig, men hvis du handler litt mer (som f.eks. personlig kopp med bilde) kan du fort få gratis frakt.

Stol på deg selv når du skal finne konfgave

Det var alt vi hadde om konfirmasjonsgave til under 1000 kroner. Hvis du har noen tips til flere ting til listen – ta gjerne kontakt på e-post eller på Instagram. 

Det som går igjen er i hovedsak å høre med foreldre eller andre som vet hva konfirmanten liker. Det viktigste er å gi noe du selv syns er gøy å gi – og ikke la en liste på internett bestemme for deg! 

SE OGSÅ: Liste over butikker som selger LEGO i Norge.

Artikkelen kan inneholde annonselenker
Hva syns du om Tips til konfirmasjonsgave til under 1000 kroner?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE