Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.

Når får jeg svar på søknaden om foreldrepenger i pappaperm?

NAV sier minst fire uker før du får svar på søknaden om foreldrepenger i pappaperm. Nå har det tatt 10 uker, og permen har allerede startet.

På nettsidene til NAV står det at NAV vanligvis trenger fire uker på å behandle søknaden om foreldrepenger i pappaperm. Nå har det tatt mer enn ti uker, og NAV har fortsatt ingen gode svar på hvor lang tid det vil ta.

Startet permisjonen uten svar fra NAV

Etter å ha henvendt meg til NAV to ganger for finne ut av hvor lang tid det vil ta før jeg får svar på søknaden, har jeg igjen kun blitt referert til at behandlingstiden på fire uker. Heldigvis er det slik at man kan søke senest tre måneder etter at du skal ta ut foreldrepenger for å få være hjemme med barnet. Syns du den siste setningen var litt vanskelig å tolke. Det kan nok være fordi vi har hentet den direkte fra nav.no. Du kan lese hele avsnittet teksten er hentet fra, og mer informasjon om søknadsfrister på nav.no.

Nok om det, du er her fordi du lurer på når du får svar på søknaden om foreldrepenger i pappaperm. Altså når NAV kommer til å svare deg på hvor mye du får utbetalt når du der i foreldrepermisjon. Dette er vår erfaring med å søke om foreldrepenger, og artikkelen oppdateres etter hvert som det er utvikling i søknaden.

Nav når jeg spør om hvordan de skal gjøre beregning av foreldrepenger.
NAV når jeg spør om noe som helst relatert til beregningen av foreldrepenger. ILL.FOTO: Envato

Kundebehandleren jeg snakket med gjorde det hun kunne, og la inn et referat fra telefonsamtalen, med håp om at de som behandler søknaden vil ta fatt i det. Utover dette skjedde det svært lite – så det hjelper altså ikke å mase.

Da jeg sendte inn min endelige søknad om foreldrepenger i pappaperm den 22. desember. Jeg antok at et svar ville foreligge innen datoen 4. mars. 4. mars var dagen jeg oppga som start for pappapermen. Dagen da jeg skulle overta stafettpinnen etter mor.

Da jeg fulgte opp etter at startdatoen var passert fikk jeg kun vite at søknaden fortsatt ventet på behandling. Her er et skjermskudd av referatet fra samtalen:

Referat fra samtale med NAV om søknad om foreldrepenger. SKJERMSKUDD: Nav.no

Selvstendig næringsdrivende – NAV krever mer dokumentasjon

Etter å ha vært i kontakt med NAV flere ganger gjennom høst og vinter for å finne ut mer om beregning av hvor mye jeg får i foreldrepenger som selvstendig næringsdrivende – var svaret svært repetitivt, og kan parafrases slik: «Vi vet ikke, du må søke først.» Mer enn 11 uker etter at søknaden ble innsendt, og papappermen har startet, har jeg endelig fått svar. Svaret er «Vi trenger med dokumentasjon«.

Lørdag 9. mars fikk jeg brev i Digipost fra NAV. I brevet stod det at de trenger mer dokumentasjon for å behandle søknaden. Med andre ord blir ikke søknaden vurdert slik NAV mener de vurderer foreldrepengersøknader. (Les mer i egen artikkel – lenke kommer.)

Konklusjonen er at vi vet fortsatt ikke hvor lang tid det kan ta å få behandlet søknaden om foreldrepenger i pappapermisjon.

OPPDATERT: Endelig svar / godkjent søknad på pappapermen kom per Digipost lørdag 23. mars. Det skulle altså gå tre måneder fra søknad ble sendt inn 22. desember, og mammapermen sluttet 3. mars til svar på søknaden forelå.

Hva syns du om Når får jeg svar på søknaden om foreldrepenger i pappaperm??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Babyburrito. Å pakke babyen godt og stramt inn kan hjelpe mot kraftig Moro-reflekser. FOTO: Envato

Hva er Moro-refleks?

Moro-refleksen, også kjent som startle-refleksen, er en medfødt reaksjon hos de fleste babyer, og forsvinner normalt etter noen måneder.

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE