STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

I listen over ting du aldri har tenkt på. ILL.FOTO: SkloStudio

Hvorfor er amming en viktig greie?

Mange kvinner som skal få sitt første barn opplever en viss uro rundt det å skulle amme. Noen er redde de ikke får det til, andre velger å ikke amme. Uansett hva barnemoren velger, eller får til, er det viktig at du er der som en støttende partner. Det er mange ting som kan føre til krangel i oppstarten av en ny familie. Se artikkelen om hva du bør være obs på her.

Amming kan være en utfordring, og da må man ty til flaske.
ILL.FOTO: Envato

Ikke så lett som det ser ut

Det er ikke så lett som i de gamle Warner Bros-tegnefilmene, at man løfter ungen opp til puppen, og det bare funker. (Tror det var litt amming i de tegnefilmene, sånn tilbake på 90-tallet da alt var lov).
For mange er det nødvendig med veiledning, som man ofte får på sykehuset etter fødsel. Det er hit og dit, dytt og dra. Mye teknikker og greier som skal læres. Dette angår selvfølgelig ikke deg, men det er mye mulig du er i rommet når jordmor gir de første instruksjonene til den nybakte mammaen. Dette er forutsatt at det er et fødested der far får lov til å både være og overnatte da.

Superpappa

Selv om dette ikke har en døyt med deg å gjøre, så kan det være gullpoeng å score ved å følge med. Ikke at det er din jobb å overta som profesjonell ammehjelp, det finnes tross alt ammehjelpen.no for, men det er ekstremt mange inntrykk, ny læring og impulser som den nye barnemoren går gjennom fra fødselen starter til dere tar turen hjem fra sykehuset. Så det er lett at enkelte beskjeder blir glemt.

Mange nybakte foreldre blir overrasket over at amming kan være en utfordring.
Mange nybakte foreldre blir overrasket over at amming kan være en utfordring. ILL.FOTO: Envato

Da kan det være kult å være pappaen som fulgte med, og kan bidra med støttende ord når barnemor sliter med å få til ammingen, og faktisk forstå, eller late som at man forstår, hvor psykisk tøft det kan være.

Det er stor variasjon når damene får til ammingen. Noen klarer det med en gang, andre må prøve i noen uker før de finner en teknikk som fungerer for de og babyen. Din jobb i det hele er å støtte, oppmuntre og bidra til at mor har det så bra som mulig, både fysisk og psykisk.

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med lettbeint underholdning, intervjuer med fagpersoner og grafisk design. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.
Hva syns du om Hvorfor er amming en viktig greie??

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Menn og ufrivillig barnløshet

Å kjenne seg utenfor – om ufrivillig barnløshet

Å være ufrivillig barnløs kan være en kilde til frustrasjon, depresjon og utenforskap. Familieterapeut Kristian Ophaug møter mange par som trenger en profesjonell samtalepartner, og han forteller her om følelsen av utenforskap som mange i denne situasjonen kan kjenne på.

LES MER
Hvordan bli gravid - En guide for menn

Hvordan gjøre partner gravid?

Du vet allerede hva DU må gjøre, og her er en artikkel som forteller deg hva som faktisk må til for at partner skal bli gravid. Nyttig fakta for deg som vil bli pappa.

LES MER
MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE