STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

Det er lett at man blir gående alene i pappaperm. ILL.FOTO: Envato

Barseltreff er bare for kvinnfolk

Det er noen ord som får menn til å tråkke på bremsen så hardt at hjulene flat-spoter. Blant disse kan vi nevne morkake, eggløsning, og i mange tilfeller også barseltreff.

Hva med barseltreff for menn? Se poll lengre ned

De første assosiasjonene vi får når vi hører ordet barseltreff er damer med barnevogn som sitter på kafé og skravler om ammeteknikker, sovetider og graviditetsproblemer. Slik er det ikke, og barseltreff kan være så enkelt som å møte en annen pappa for å slippe trilletur alene (igjen!).

I Oslo har også gutta begynt å trekke til barseltreffsteder, gjerne etter anbefaling fra barnemor – og det blir stadig flere som joiner.

For det er ofte slik at pappapermisjonen kan være en ensom periode der man går hjemme med et barn som fortsatt er for lite til å leke selv, og man blir fanget i rutiner mens gutta er på eventyr som varer lengre enn dagsøvnen. Som poetene i den kjente musikanttruppen Klovner i Kamp en gang skrev:

Du må holde tunga rett og være macho kar, kunne mekke bil, men også passe barn.  
Fy faen!  
Jeg tror jeg spyr snart, 

er ikke lett å være myk mann, 

være hjemme med et sykt barn når gutta er på Lyn-kamp 

Litt sånn kan pappapermen føles ut. Det å faktisk ta steget til å dra på et barseltreff er stort. Du har da ingen interesse av å drikke kaffelatte med ti fremmede menn på en overpriset kafé mens du snakker om at du var på anlegg store deler av mammapermisjonen.  

Finn andre i pappaperm med en app

.Vi har erfart at mange menn vil gjøre noe aktivt under pappapermisjonen, men det er sjelden man klarer å få sovetid og trilletur til å gå opp med barnløse venners ambisiøse tidsplaner. 

Noen drømmer om å kunne dra på skitur med ungen i pulk, mens andre legger lista til at man skal få til en sosial trilletur eller spise på et sted som ikke er en Starbucks. Det er ikke så lett som det høres ut, dessverre, men det finnes måter å finne andre pappaer på uten å måtte spørre randoms på gata eller ringe folk du ikke har sett siden barneskolen. 

Hva med barseltreff for menn? Se poll lengre ned

Barseltreff-appen er en app som er laget både for mor og far – med det mål om at man skal finne noen å trille med, gå på ski med eller og generelt oppleve mer med enn å bare sitte hjemme med barnet. Barseltreffappen er gratis, og kan lastes ned til iPhone, men vi har hørt rykter om at det kommer en Android-versjon etter hvert.

Skjermilde av barseltreffappen

Besøk Barselsalongen

Dette er et veldig populært tilbud i Oslo, som snart også åpner i Drammen. Her er det ofte aktivitet for de minste i form av babysang (ikke sånn kristelig greie), og muligheter til å kjøpe mat som ikke er tørre scones eller kaffe lagd av yakmelk. Vi snakket faktisk med Barselsalongen tidligere i sommer, og det er en voksende gruppe av menn som dukker opp, ofte har de fått Barselsalongen anbefalt av kjæreste eller samboer. Da er det slik at mammaen kommer først, så overtar fedrene når pappapermen begynner. 

Barsesalongen har månedlige popup-eventer på Barcode Streetfood, der det er et bredt tilbud av kule spisesteder, og ganske langt fra det trauste kaféimaget som tilhører 90-tallets barseltreff.  

Poll for pappaer

Ville du komme innom barseltreff for deg som er i pappaperm? 

Burger & Pils 
(Bare én rolig en, siden det er dagtid, og du er tross alt pappa nå*). 

Kort sagt innebærer dette at blipappa.no og Barselsalongen inviterer deg som pappa til å ta med kiden (og kanskje mamma) til å komme innom Barselsalongen og slå av en prat. Kanskje Blipappa.no arrangerer en Kahoot og gir ut noen premier fra våre samarbeidspartnere også. 

Tanken er at dette kan være et lavterskeltilbud (tenk så lavt som du klarer) der du kan treffe på pappaer eller familier i området, eller folk med felles interesser. Så er det bare et pluss at man kan kjøpe seg en saftig burger og en kald pils i tillegg (alkoholfri?) 

*Når det gjelder alkoholkonsum rundt barn, anbefaler vi å lese litt om dette på Avogtil.no.

Burger & Beer
Ville du deltatt om du var i pappaperm? *
Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med lettbeint underholdning, intervjuer med fagpersoner og grafisk design. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.
Hva syns du om Barseltreff er bare for kvinnfolk?

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE