STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

Samsung Galaxy Z Flip 4 for småbarnsfamilier?

26. august 2022 lastet vi opp en video på vår Youtube-kanal der vi tok en titt på den splitter nye Samsung Galaxy Z Flip 4. I tillegg til et langt og snålt navn, byr denne telefonen på større batteri enn forgjengeren Galaxy Z Flip 3, men hvordan tror vi den vil klare seg i hverdagen til en småbarnsfamilie?

Se videoen og finn ut

Følg oss på Instagram eller Facebook for kommende produkttester og tips til deg som skal bli forelder, eller har barn i alderen 0-5 år.

Ny versjon, større batteri

De siste årene har Android-verdenen kastet seg skikkelig på bølgen med klapptelefoner. Samsung har med vekslende hell lansert Fold og Flip, og nå har de kommet seg helt til versjon 4.

Det er ikke store oppgraderingene fra fjorårets Flip 3, men det viktigste for oss er at den har fått større batteri. Mot fjorårets 3300mah så har den fått et lite batteri her og her, som tilsammen utgjør 3700 mah. I praksis betyr dette koe lengre levetid mellom hver lading.
Youtube-kanalen Phonearena melder at de har oppnådd over 11 timer skjermtid på telefonen. Også flere brukere på Reddit melder bedre batterilevetid enn forgjengeren, men ikke utover én dag. Denne må nok lades hver kveld.

Det positive er at Flip 4 har ganske rask ladetid med 25w ladekapasitet, og 15w trådløs ladekapasitet. Dette er opp fra fjorårets modell som var langt tregere på begge fronter.

Design og funksjonalitet

Flip 4 tar mindre plass enn vanlige telefoner, og det er den store appeallen her. Selve den brettbare skjermen har en liten fold i midten. En liten dal, men denne blir du fort vant til, så den irriterer overraskende mindre enn antatt.

Skjermen er tynnere og høyere enn på de fleste andre telefoner. Hvis du er en svoren Samsung-bruker, så kan bredden sammenlignes med en S22. Høydemessig ligner Flip 4 mer på en Note. Utformingen gjør at telefonen kan lett betjenes med én hånd, og at man ser mye innhold samtidig i f.eks. nettaviser.

Selfie-telefonen Flip 4

Samsung har en funksjon som de kaller Flex mode. Dette betyr egentlig bare at telefonen kan stoppe i enhver posisjon, og trenger ikke å være fullstendig åpen eller lukket, dette gjør også at prosessen med å åpne telefonen krever to hender. Du kan sikkert flikke eller svinge telefonen til åpen posisjon med en stor enarmsbevegelse, men det tør jeg ikke prøve på.

Fordelen med Flex Mode er at telefonen kan fungere som en kamerastativ for seg selv, slik at du kan sette den ned hvor som helst for å ta bilder med selvutløser. En smart måte for å få med hele familien på bildet. Du kan også styre utløseren med å løfte opp håndflaten, slik jeg demonstrerer i vidoen.

I tillegg blir det å ta opp telefonen, åpne telefonen, en prosess. For her må du bruke begge hender. Med andre blir det å begynne å scrolle rundt på telefonen etter å ha lest en notification til en bevisst handling. Det er mye lettere å bare lese innkommende varsler på den lille ytre skjermen, for så å putte den tilbake i lommen. Perfekt hvis du har et mål om å redusere skjermtid i løpet av dagen. Så det er både positivt og negativt at telefonen «krever litt mer».

Hvor godt vil Flip 4 holde seg i en småbarnsfamilie?

Samsung Galaxy Z Flip 4 er vanntett, med en rating på IPX6, som betyr i praksis at den skal tåle en halvtime på 1.5 meters dyp (i ferskvann), og at den ikke er sertifisert for å tåle støv. Det forstår vi godt – med tanke på hvordan telefonen er utformet. Kommer det smuss eller sand mellom skjermene, vil du garantert få riper. Vi tør ikke en gang drømme om hva som kan skje dersom det kommer sand eller grus inn i hengselet. Dette er ikke telefonen du vil ta med på stranden eller i sandkassen!

Den innvendige skjermen er selvfølgelig bøyelig, og er derfor laget i et eller annet propetiært glass som er supertynt. Over dette ligger en skjermbeskyttelse av plast, som det ikke anbefales å fjerne. Dette glasset gjør at skjermen ikke er like hard som man er vant til på andre moderne telefoner. En finger eller negl som pressr inn i skjermen vil nok lage merker. Dette er ikke telefonen som poden burde få holde selv når han skal se på Fantus eller Paw Patrol.

Oppsummeringen er at det er ihvertfall interesant, om ikke litt tøft, med en klapptelefon som du kan smekke sammen som den kule pappaen du er, når du er ferdig med å snakke med barnehagen om at det har kommet barnemark på avdelingen.


Men når det gjelder hverdagsbruk og holdbarhet har vi har våre tvil, men skal teste denne telefonen i tiden fremover, og vil komme med oppdatering på Youtube om hvordan den har holdt seg. Følg oss på sosiale medier for å få med deg om telefonen og skjermen overlever et halvt år med løping, rulling og lek.

Se Blipappa.no på Youtube.

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med lettbeint underholdning, intervjuer med fagpersoner og grafisk design. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.
Hva syns du om Samsung Galaxy Z Flip 4 for småbarnsfamilier??

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE