Tiden strekker ikke alltid til, og noen ganger må vi ty til hasteløsninger. Men dette trenger ikke alltid å være noe negativt! Her kommer oppskriften på et brød som både smaker godt og bakes på null komma svisj!
Lørdag morgen og frokost-tid. Men hva er dette? Du har ikke brød i hus! Ai ai, krise! Det er jo et must i de fleste norske hjem at det serveres brød til frokost, så hva gjør man da når man står på kjøkkenet med kun en to dager gammel skalk i hånda? Barna er sultne og ektefellen likeså. Du baker et hurtigbrød så klart! Et brød det tar ti minutter å skrape sammen, og ca. en halvtime å steke!
Her er det du trenger:
10 dl mel
1 ts salt
4 ts bakepulver
5 dl kaldt vann
6 ss olje
evt. en -to never korn eller havregryn
for eksempel honning, frø, rosiner, nøtter eller andre ting som setter god smak på brødet.
Og her er det du må gjøre:
Bland det tørre sammen i en bolle. Bland vann og olje i en annen bolle. Hell vannet og oljen oppi melblandingen og miks alt godt. Sleng deigen oppi en brødform (enten smurt eller ikledd bakepapir), og stek i 30 – 35 minutter i forvarmet ovn på ca. 200 grader. Avkjøl på rist.
Mmm, så godt! Hurtigbrød smaker nesten som scones! Prøv først å lage et helt ordinært brød, som denne oppskriften gir, så kan du avansere etter hvert med nøtter, honning, rosiner, eller andre ting som setter god smak på brødet.
Lykke til!
Trenger du noe å gjøre mens brødet er i ovnen? Sjekk om disse uteaktivitetene er noe for dere! Eventuelt kan du jo lese litt om brødets historie i Norge.