Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Det beste brødet er det du lager selv. Dette smaker litt som scones, og går kjempefort å lage!

Oppskrift: Hurtigbrød for familier på farten

Trenger du brød akkurat NÅ? Er ungene sultne på brødmat? Da er det ingen tid å miste. Prøv vårt hurtigbrød!

Tiden strekker ikke alltid til, og noen ganger må vi ty til hasteløsninger. Men dette trenger ikke alltid å være noe negativt! Her kommer oppskriften på et brød som både smaker godt og bakes på null komma svisj!

Lørdag morgen og frokost-tid. Men hva er dette? Du har ikke brød i hus! Ai ai, krise! Det er jo et must i de fleste norske hjem at det serveres brød til frokost, så hva gjør man da når man står på kjøkkenet med kun en to dager gammel skalk i hånda? Barna er sultne og ektefellen likeså. Du baker et hurtigbrød så klart! Et brød det tar ti minutter å skrape sammen, og ca. en halvtime å steke!

Her er det du trenger:

10 dl mel

1 ts salt

4 ts bakepulver

5 dl kaldt vann

6 ss olje

evt. en -to never korn eller havregryn

for eksempel honning, frø, rosiner, nøtter eller andre ting som setter god smak på brødet.

Tilsett for eksempel honning, havregryn eller frø, så blir det litt saftigere og litt sunnere.
Tilsett for eksempel honning, havregryn eller frø, så blir det litt saftigere og litt sunnere.

Og her er det du må gjøre:

Bland det tørre sammen i en bolle. Bland vann og olje i en annen bolle. Hell vannet og oljen oppi melblandingen og miks alt godt. Sleng deigen oppi en brødform (enten smurt eller ikledd bakepapir), og stek i 30 – 35 minutter i forvarmet ovn på ca. 200 grader. Avkjøl på rist.

 

Nam nam, ferskt hurtigbrød med godt pålegg!
Nam nam, ferskt hurtigbrød med godt pålegg!

Mmm, så godt! Hurtigbrød smaker nesten som scones! Prøv først å lage et helt ordinært brød, som denne oppskriften gir, så kan du avansere etter hvert med nøtter, honning, rosiner, eller andre ting som setter god smak på brødet.

Lykke til!

Trenger du noe å gjøre mens brødet er i ovnen? Sjekk om disse uteaktivitetene er noe for dere! Eventuelt kan du jo lese litt om brødets historie i Norge.

Hva syns du om Oppskrift: Hurtigbrød for familier på farten?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Redaksjonen

Redaksjonen

Redaksjonen i Blipappa.no publiserer i blant artikler på nettsiden på vegne av andre eller egne journalister. Ta kontakt med post@blipappa.no dersom du har spørsmål eller henvendelser til Blipappa.no

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Uff, barnemark er noe herk. FOTO: Envato

Hva er barnemark?

De fleste foreldre med barn i barnehage eller i småskolen har hørt om barnemark. Men hva er det egentlig og hvordan blir man kvitt det?

LES MER
Hva kan vi gjøre ute i sommer? FOTO: Envato

Hva kan vi gjøre ute i sommer

Mange småbarnsfamilier er allerede en del ute, enten i hagen eller på tur. Det er veldig bra! Barna har godt av frisk luft, og å lære om naturen. Har du lyst til å være med ute i sommer, og til å finne på morsomme aktiviteter med ungene? Kanskje disse tipsene kan være noe for deg.

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE