Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Nam nam! To matbokser til barna klare.

Matpakketips til barna

Artikkelen inneholder annonselenker
Litt inspirasjon til hva du kan putte i matboksen til barna, enten de går i barnehage eller på skolen (eller til deg selv på jobb).

Enkle matpakker med brødskiver og kjøttpålegg er supert. Men det er flere og flere som ønsker å lage litt mer varierte matbokser til poden sin, og når man i tillegg skal lage to matpakker hver dag, kan det være greit å friste med litt forskjellige godsaker.

Her kommer litt tips og inspirasjon til hva som kan puttes oppi matboksen.

Middagsrester

Det er gull å kunne bruke rester etter middagen i matboksen. Du slipper å kaste mat, og ungen får i seg noe som sannsynligvis både metter og smaker godt.

Middagsrester som egner seg godt i matboksen kan være: Fiskekaker, fiskepinner eller kjøttkaker i biter, pastaskruer med tomatbiter, stekte poteter eller gulrøtter, kyllingsalat, hamburger delt i strimler, og mye mer. Husk bare å ha med en liten gaffel i matboksen, om det trengs.

Brødmat

Vanlige brødskiver med pålegg er kjempefint, og helt normalt å ha i matboksen, men du kan med fordel variere mellom vanlig brød, polarbrød, potetlomper og annen brødmat. Noe vi liker å sende med kidsa er lomperull med smøreost og skinke, runde brød med leverpostei og agurk, og grovbrød med ost og kaviar.


Trenger du gavetips? Eller må du finne på noe å ønske deg til din egen bursdag? Sjekk artikkelen om personlige gaver til småbarnsforeldre.


Fyll opp resten av matboksen

Dette er spennende. For dagens matbokser har ofte flere rom, og når du har lagt brødskiver i det ene rommet, hva skal du da putte i det eller de andre? Det er det som legges i disse ekstra rommene som gjør matboksen spennende. Så her kan du variere med det du måtte ha liggende hjemme, og som ikke er altfor usunt.

For eksempel: Speltkjeks eller havrekjeks, druer (delt i fire på langs), rosiner og osteterninger, bær eller oppkuttet frukt, yoghurt eller grøt i pose/ beger for barn, eller litt havregrøt/overnight oats i en liten boks med lokk.


Har du behov for gode og holdbare matbokser til barna? Disse fra Mepal er supre!

Artikkelen kan inneholde annonselenker
Hva syns du om Matpakketips til barna?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Redaksjonen i Blipappa.no publiserer i blant artikler på nettsiden på vegne av andre eller egne journalister. Ta kontakt med post@blipappa.no dersom du har spørsmål eller henvendelser til Blipappa.no

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE