STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

Hvordan velge riktig bilstol

Hva slags bilstol bør du velge, og når bør du bytte fra babystol til småbarnsstol? Det er mange spørsmål knyttet til valg av bilstol til barn, og Trygg Trafikk har tipsene du trenger for å velge riktig bilstol for ditt barn.

Barnet må med

Når dere skal ut og kjøpe bilstol er det veldig lurt at barnet er med, slik at han kan prøvesitte. Alle kropper er forskjellige, og noen sitter bedre i enkelte stoler enn andre. Det er viktig at barnet sitter godt i bilstolen sin. Hun skal sannsynligvis sitte i den i noen år.

Med Trygg trafikk sin bilstolvelger kan du enkelt fylle inn vekt, alder og høyde på barnet ditt, og få vite hva slags type bilstol du må ha. På bilstolvelgeren.no finner du både hva slags type stol barnet ditt trenger, hva som er forskjellen på isofix-festet stol og beltefestet stol, og tips til hvordan du sjekker at beltet sitter riktig på barnet.

Bakovervendt småbarnsstol. FOTO: Envato

Når kan vi snu barnet?

Fram til barnet er minst fire år er det viktig at det sitter bakovervendt i bilen. Sjansen for alvorlig skade og død ved kollisjon er fem ganger høyere dersom barnet sitter forovervendt, så dette er et av de viktigste sikkerhetstiltakene man kan gjøre når det kommer til barn i bil.

Barn under fire år skal altså sitte bakovervendt. Bøyde ben er ikke farlig. Et lite barn har et hode som tilsvarer en stor del av den totale kroppsmassen, noe som gjør det ekstra tungt ved en kollisjon. Muskelmassen er mer utviklet, og hode/kropp-forholdet er jevnere hos barn i fire-fem-års alderen enn hos barn under fire år, noe som gjør at barnet er bedre rustet til å tåle det kraftige støtet fra en eventuell kollisjon. Se videoen fra Trygg Trafikk om viktigheten av bakovervendt bilstol her:

Det kan være fristende å snu barnet tidlig slik at man enklere får kontakt og kan se hverandre, men det aller tryggeste er altså å vente til etter fylte fire år.

All info i artikkelen er hentet fra tryggtrafikk.no. Vil du vite mer om sikring av barn i bil anbefaler vi at du leser mer der.


Skal du snart ha pappaperm, og tror det blir kjedelig? Se her.


Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!
Hva syns du om Hvordan velge riktig bilstol?

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Menn og ufrivillig barnløshet

Å kjenne seg utenfor – om ufrivillig barnløshet

Å være ufrivillig barnløs kan være en kilde til frustrasjon, depresjon og utenforskap. Familieterapeut Kristian Ophaug møter mange par som trenger en profesjonell samtalepartner, og han forteller her om følelsen av utenforskap som mange i denne situasjonen kan kjenne på.

LES MER
MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE