Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Young father holding his crying newborn baby daughter in his at home

Hvor lenge varer pappapermen?

Pappapermen varer enten 15 uker eller 19 uker. Den kan også bli opptil 37 uker. Her er en oversikt over hvordan din pappapermisjon kan se ut.

Det finnes to forskjellige modeller for foreldrepermisjon. Den ene er lengre enn den andre, og innebærer at man bare får utbetalt 80% av lønnen. Den kortere foreldrepermisjonen gir 100% utbetaling.

Disse to versjonene betegnes med begrepet dekningsgrad. 80% dekningsgrad er den lange, og 100% dekningsgrad er den korte. For spørsmålet hvor lenge varer pappapermen, så varierer svaret ut i fra hvor lenge dere ønsker å ha foreldrepermisjon, og hvor mye dere ønsker å få utbetalt i foreldrepenger.

Foreldrepermisjonen er fordelt i tre deler. Ukene som bare mamma kan ta, ukene som bare pappa kan ta, og de ukene som dere må bli enige om. De ukene dere selv må fordele kalles felleskvote. Den fordelingen dere kommer fram til må dere melde inn til NAV for å få pengeutbetaling.

Den lange foreldrepermisjonen fordeles slik:

19 ukerMammapermisjon
18 ukerFelleskvote (denne må dere fordele selv)
19 ukerPappapermisjon
Dette er altså den permisjonsmodellen som gir 80% dekningsgrad – altså 80% av den vanlige lønnen i de fleste tilfeller.

Den korte foreldrepermisjonen fordeles slik:

15 ukerMammapermisjon
16 ukerFelleskvote (denne må dere fordele selv)
15 ukerPappapermisjon
Dette er permisjonen som gir 100% dekningsgrad. I de fleste tilfeller dekker dette 100% av vanlig lønn.
Mange lurer på hvor lenge varer pappapermen. I denne artikkelen finner du svaret på de to vanligste løsningene for pappapermisjonen.
Chill på bildet. Mer stress på ordentlig. ILL.FOTO: Envato

Dele opp pappapermisjonen

Selve spørsmålet hvor lenge varer pappapermen behøver ikke være så svart/hvitt. Du kan også dele opp pappapermisjonen, utsette eller ta en delvis pappaperm. Det finnes utallige kombinasjoner og muligheter, men dessverre er det vanskelig å gi fra seg permisjonen. Les mer om det her. Hvis du er interessert i å finne ut mer om hvordan du deler opp, tar deltidspermisjon eller utsetter den, kan du finne mer dette hos NAV.no.

Mye info på NAV.no

Du finner all informasjon på NAV.no, og etter det vi har erfart får man ikke særlig mye mer informasjon av å spørre chatboten eller ringe NAV. Her kan du lese mer om foreldrepenger på nav.no.

Hva syns du om Hvor lenge varer pappapermen??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Hva kan vi gjøre ute i sommer? FOTO: Envato

Hva kan vi gjøre ute i sommer

Mange småbarnsfamilier er allerede en del ute, enten i hagen eller på tur. Det er veldig bra! Barna har godt av frisk luft, og å lære om naturen. Har du lyst til å være med ute i sommer, og til å finne på morsomme aktiviteter med ungene? Kanskje disse tipsene kan være noe for deg.

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE