Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.

Slik lager du såpebobler (4 liter)

Artikkelen inneholder annonselenker
Oppskrift på holdbare såpebobler. Lag gjerne blandingen dagen før du skal bruke den - da virker den bedre.

Innhold i artikkelen:

Hvordan lager man såpebobler som ikke sprekker så lett? Svaret er enkelt – du må ha i glyserol. I denne oppskriften får du fire liter med ferdig såpeboblemix som gir sterke bobler.

Glyserol gjør dessverre ikke boblene skuddsikre, men de gjør boblene mer robuste enn de ellers ville vært. Såpebobler er enda morsommere når de ikke sprekker så lett.

Planlegg før du trenger såpeboblene

Det kan være lurt å starte på dette prosjektet dagen før boblene behøves. Det er fordi den ferdige boblemixen kan stå og hvile et døgns tid.

I dag finnes utrolig mange forskjellige bobleblåsere. I tillegg til de vanlige finnes det også boblesverd og boblebatonger som gir større bobler enn små blåsere. Det finnes også batteridrevne bobleskytere som kan skyte ut mange bobler. Stas for både store og små.

Hvis du skal lage mange bobleblåsere, og vil spare penger, har vi et tips: En billig løsning for bobleblåser er piperensere. Pipeprensere selges på de fleste hobbybutikker. Blant annet her hos Panduro. Piperenserne er ikke optimale, men fungerer om du må lage mange bobleblåsere. Du behøver bare å forme de til sirkler for at de skal fungere som boblepinner / bobleblåsere.

Barn og voksne som digger såpebobler. FOTO: Envato
Både barn og voksne digger såpebobler. FOTO: Envato

Ellers er det viktig å ikke gå tom for såpebobleblanding i løpet av de første minuttene av leken. Heldigvis er det enkelt å lage en stor blanding såpebobler. Det krever bare noen få ingredienser, og en eller flere store bøtter du kan ha de i. Her er en oppskrift på en stor mengde såpebobleløsning:

Ingredienser:

annonse:
artikkelen fortsetter under

SE ALLE SÅPEBOBLE-LEKER HOS EXTRA-LEKER.NO 

Glyserol gjør såpebobler sterke, du får kjøpt en flaske på 100ml på apoteket eller Panduro.
Glyserol får du kjøpt på apotek eller Panduro. FOTO: Blipappa.no

Slik blander du såpebobler

 1. Start med å helle varmt vann i en stor bøtte eller beholder. Pass på beholderen ikke smelter av å ha varmt vann i seg. La vannet avkjøles litt, slik at det ikke er for varmt når du bruker det.
 2. Tilsett oppvaskmiddel i vannet. Rør forsiktig for å blande det godt. Prøv å unngå å skape skum, da dette kan påvirke boblene negativt.
 3. Tilsett glyserinet i blandingen. Glyserol bidrar til å gi boblene ekstra elastisitet og kan forlenge levetiden før de sprekker.
 4. Rør forsiktig sammen alle ingrediensene til de er godt blandet.
 5. La blandingen hvile i litt over en time før du bruker den. Da jeg arbeidet i skolen pleide jeg å la den stå over natten i et litt kjølig rom, og det fungerte veldig bra. Ved å la blandingen stå en stund blir boblene sterkere av en eller annen grunn. Jeg tipper det er fordi ingrediensene får tid til å blande seg ordentlig.
 6. Alt er klart til å sette i gang med såpebobleaction.

TIPS:

 • Husk å bruke en mild oppvasksåpe uten ekstra tilsetningsstoffer, da noen kjemikalier kan gjøre at blandingen ikke blir like god til å blåse bobler av.
Såpebobler er populært om sommeren. ILL.FOTO: Envato
Såpebobler er populært om sommeren. ILL.FOTO: Envato

 • Hvis du ikke har glyserol tilgjengelig, kan du fint lage løsningen uten det. Glyserol bidrar til å gjøre boblene mer robuste, men er absolutt ikke nødvendig.
 • Pass på at du ikke rører så heftig at det blir mye skumdannelse, for skum blir ikke bobler. Mer skum = mindre bobleblanding
 • Med denne oppskriften kan du enkelt lage fire liter med såpebobleløsning. Trenger du mer, så er det bare å gange opp mengden.
 • Lykke til!

Artikkelen kan inneholde annonselenker
Hva syns du om Slik lager du såpebobler (4 liter)?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE