Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Påskeaftenaktivitet for barna. FOTO: Envato

Aktiviteter på påskeaften

Det er snart påske, og noen etterlengtede fridager! Men, barna trenger aktivisering. Vi har noen tips til hva som kan være morsomt for familiens små på påskeaften!

Mange familier har helt fri i påsken, og de fleste barn går ikke i barnehagen på disse røde dagene. Noen reiser på fjellet, noen reiser andre steder, og mange er hjemme. Uansett hvor dere tilbringer disse glade «vårdagene», så hadde det vært deilig å sove litt ekstra en morgen, hadde det ikke? Kanskje selve påskeaften? Er barna store nok, og dere orker å gjøre i stand litt kvelden i forveien, har vi noen tips til morgenaktivitet til kidsa.

Finn påskeegget

Her må mor og far kun finne et lurt gjemmested kvelden før. Gjerne forskjellig gjemmested for hvert barn, hvis du har flere. Gode gjemmesteder: Inni en kjøkkenskuff, oppå en kjøkkenstol som står helt innat bordet, under alle lekene i en lekekasse, i garderobeskapet bak alle jakkene, oppi en støvel (hvis egget har plass da). Finner du et supervanskelig sted må du kanskje legge en lapp med et hint på kjøkkenbordet. Men ikke gjør det for lett. Du vil vel sove en stund ekstra?

Vinn påskeegget

En god, gammeldags konkurranse, der premien er påskeegget! For eksempel: «Ikke vekk mamma og pappa-konkurransen», «dekk på bordet uten å bråke-konkurranse», «gi hunden frokost og gå en morgentur med han-konkurranse» (hvis barnet er gammelt nok så klart), «være veldig greie med hverandre og ikke krangle-konkurranse» (hvis søsken). Finn på noe artig selv. Litt hjelp i huset mens dere får en halvtime ekstra på puta er jo bare prima!

Skattejakt – sett sammen ditt eget påskeegg

Denne er det mest jobb med, men den er veldig morsom. Tegn opp stua di, eller eventuelt en hel etasje, sett ovenifra (som en slags kart/plantegning) kvelden før påskeaften. Gjem godteri eller småting som skal oppi egget rundt omkring i rommet/etasjen, og marker med kryss og nummer på kartet (gjerne også forbokstaven til barnets navn, hvis du har flere barn). Det første de bør finne er et tomt påskeegg, så kan de fylle det underveis med alt de finner. Gjem kartet inne på rommet til ditt eldste barn, slik at hun eller han kan være kartleser/leder for leken. Eller legg det et sted de vil finne det med en gang de står opp. Dette er veeeldig gøy!

Hva skal påskeegget inneholde? Se tips her.

Hva syns du om Aktiviteter på påskeaften?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Kolikk eller bare tristhet? FOTO: Envato

Hva er kolikk?

Kolikk er et ord de fleste har hørt om, og vet at det innebærer skriking og lite søvn. Men vet man egentlig hva det er?

LES MER
Hva er dåp? Mange forbinder dåp med vann på babyens hode. FOTO: Envato

Hva er dåp?

Det er mange nybakte foreldre som ønsker å døpe det nye lille barnet sitt. Men hva innebærer egentlig en dåp?

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE