Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Fiskedam i barnebursdag er populært for de minster barna

Fiskedam i barnebursdag – Slik gjør du det

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Coolstuff.no
Å arrangere fiskedam i barnebursdag er både enkelt, morsomt og engasjerende. Her er en rask forklaring på hva du trenger, og hvordan du gjør det.

Fiskedam i barnebursdag er en aktivitet hvor barna bruker en pinne eller lignende til å fiske opp godteposer fra bak et forheng eller opp en trappeoppgang. I denne artikkelen finner du alt du trenger å vite om fiskedam i barnebursdag. Aktiviteten passer best for de minste barna.

Fiskedam i barnebursdag.
Fiskedam i barnebursdag.

De fleste barnebursdager i barnehage- og småskolealder følger den samme oppskriften: Frilek og herjing, pølsekonsum og gaveåpning. Mer frilek og sirkus før det hele skal rundes av med å dele ut godteposer. De er også populært med aktiviteter, og det beste er å slå sammen utdeling av godteposer og aktiviteten. Noen bruker flasketuten-peker-på, andre lager en skattejakt, men i denne artikkelen finner du oppskriften på klassikeren godtepose-fiskedam.

Å arrangere fiskedam i barnebursdagen er veldig enkelt – og enda enklere om man har storesøsken som kan bistå. Det er både engasjerende, morsomt og bruker tid som ellers ville gått med til ramponering av boligen din. Fiskedam i barnebursdag er rett og slett en perfekt aktivitet for både store og små.

Slik setter du opp en fiskedam i barnebursdag:

Aller først kommer en liste med hva du trenger:

  • Godteposer (se lenke til både poser og smågodt lengre ned i artikkelen).
  • Andre ting som kan fiskes opp.
  • Laken eller pledd, og noe til å henge opp dette med (En trappeoppgang kan erstatte dette).
  • Fiskestang (Dette kan være en pinne, tresleiv eller lignende).
  • Garn eller tråd som kan brukes til fiskesnøre.
  • Klype eller annet som kan fungere som fiskekrok.
  • To voksne eller storesøsken.
Godteposer er tradisjonelt sett en populær fangst når det kommer til fiskedam i barnebursdag.

Gjør klar godteposer, og eventuelt annet som barna skal fiske opp. Det er ofte morsomt å finne litt teite ting som barna kan fiske opp før de fisker opp det de egentlig er ute etter. Eksempler på artige gjenstander som kan fiskes opp er sko, sokker eller annet som ikke er spennende. (Ikke velg noe som er mer spennende enn en godtepose!).

Knyt fast en tråd i enden av fiskestangen, og mål til slik at den har en passende lengde for fiskedammen. For lang tråd skaper bare krøll under aktiviteten. Knyt fast en klesklype eller solid hårklype i den andre enden av tråden. Fiskestangen er klar til action!

Heng opp et laken eller pledd i en døråpning. Hvis dere har trappeoppganger i boligen kan også disse brukes som fiskedam.

Gjør klar godteposene i en kasse eller handlepose, slik at det er lett tilgjengelig. Det er greit å ha som mye som mulig klart i forkant, for tempoet i barnebursdagen kan fort bli litt høyt. (Disse kan også navnes dersom dere må ta hensyn til barn med allergier (nøtter, melk, etc.) eller spesielle dietter som halal eller kosher).

Slik gjennomfører du fiskedam i bursdagen:

Når det er tid for å starte aktiviteten samler dere barna, og får de til å stille seg i rekke. Det første barnet i rekken får utdelt fiskestangen, og skal senke snøret ned over enten rekkverket på trappen eller over lakenet der har hengt opp. En voksen eller storesøsken bør hjelpe de minste barna, så ingen kaster hele fiskestangen over. Den voksne kan også se over kanten, og hjelpe til å heise opp når noe har bitt på kroken. Når barnet har fått fisket opp godteposen, så er det neste barns tur. Enkelt og greit.

Et illustrasjonsbilde til fiskedam i barnebursdag-artikkelen.
Fishing Toy on White Background

Den andre voksne kan gjemme seg bak «fiskedammen» og hekte på ulike gjenstander som skal bli fisket opp. Større søsken syns ofte det er moro å kunne bidra, og jobben med å henge på «fangst» er et perfekt og engasjerende tidsfordriv.

Vi syns det er utrolig kult å arrangere fiskedam i barnebursdag. Det er både gode minner fra egen oppvekst, men også en morsom aktivitet som gjør at utdeling av godteposer blir en roligere og mer ordnet affære enn å bare dele de ut. Krever lite av oss voksne, og kjempegøy for barna.

Lykke til!

Både tøffe papirposer og store bokser med ulike typer smågodt kan du få fra vår affiliate-partner Coolstuff.no.

Se også: Artikkel med forslag til ulike aktiviteter til barnebursdagen.

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Coolstuff.no
Hva syns du om Fiskedam i barnebursdag – Slik gjør du det?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE