Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Fyll påskeegget med noe kult! FOTO: Envato

Spennende påskeegg

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Norli
Godis i påskeeggene er en slager. Alle liker godteri. Men hva med å putte litt annet oppi? Eventuelt i tillegg til godiset?

Smågodt, sjokolade, vingummi, kvikk lunsj og skumharer. Det er kanskje dette de fleste forbinder med påskeegg. Eventuelt rosiner og nøtter, som en liten samvittighetsboost for foreldrene. Godter er greit nok det, ikke akkurat sunt, men det spises jo ikke hver dag (eller?). Vi synes det er morsomt med småting som engasjerer, og har derfor kommet med noen tips under til ting du kan putte i barnas påskeegg som ikke er godteri. Vi har også laget et forslag til påskeaftenaktivitet (påskeeggjakt) her. 

Ting til påskeegg

Tips følger. Bland gjerne alt sammen, både godteri, småsaker, aktiviteter og noe du har laget selv (hvis du gidder/har tid). Det blir i så fall det ultimate påskeegg, og noe du kan skryte av til instagram (hvis du gjør slikt)!

Artige ting

Her kommer et par tips til artige og gøyale saker som kan skaffes og puttes i påskeegget. Småting som dette kan med fordel kjøpes inn i større kvanta, så har dere det liggende til julestrømper, påskeegg, reiseaktivitet eller søndagssyssel på regndager. Tips til flere smågaver kan du se i denne saken.

Aktiviteter

Det må ikke være bare fysiske ting oppi egget, men kanskje også et forslag til en aktivitet, så det ikke bare blir godteri og TV-titting på morgenkvisten – eventuelt en aktivitet som ender i en premie. Legg en lapp med aktiviteten i egget, og skriv for eksempel at «klarer dere dette uten å vekke mamma og pappa, får dere XXX når vi står opp». Eksempler på aktiviteter kan være en stille hinderløype i huset (satt opp av dere kvelden i forveien), lage frokost til mamma og pappa (hvis de er gamle nok så klart), rydde rommet sitt, gå morgenturen med hunden (hvis de er gamle nok), ta ut og inn av oppvaskmaskinen, kle på seg og dekke bordet. Dere skjønner tegninga. Dere kan sove litt lengre, og kidsa må jobbe litt for å få noe gøy eller godt.

Lage selv

Her setter bare fantasien grenser, som man sier. Du kan bake kjeks, strikke et pannebånd, hekle et lite kosedyr, perle et smykke, snekre en seljefløyte (kanskje litt tidlig på året til det?), lage en snøhule ute som ungene kan leke i (hint inni egget, så må barna finne den), skrive en liten bok med eventyr til dem. The list goes on.

Veldig fancy påskeeggkjeks. FOTO: Envato
Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Norli
Hva syns du om Spennende påskeegg?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE