Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Tips til ekstragaver og tilleggsgaver. FOTO: Envato

Tips til smågaver og ekstragaver

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Norli, Coolstuff og Extra-leker
Av og til trenger man en liten gave, enten en tilleggsgave til en større presang, en gave til en barnebursdag, eller bare en liten oppmerksomhet.

Gave til bursdag i barnehagen

Alle barn som går i barnehagen og på barneskolen blir fra tid til annen invitert i en barnebursdag. Hva bør man gi til disse små vennene, og hvor mye penger skal man bruke på gave? Mange avdelinger og klasser avtaler en øvre sum som skal brukes på gaver i barnebursdager, men ikke alle. Som regel vil en gave ligge på mellom 50 og 100 kroner, noen bruker litt mer (noen typiske barnebursdagsgaver er i butikkene priset til 119 kr for eksempel, slik at foreldre skal strekke seg tjue kroner lenger). Vi synes 50- 100 er et fint sjikte å legge seg i, det er vanskelig å finne noe billigere i disse dager, samtidig som man ikke skal ruinere seg helt på barnebursdager. Det blir jo ganske mange bursdager i løpet av et år. Her har vi funnet noen små, men kule saker som vil egne seg godt som gaver i barnebursdager.

Ekstragaver

Har du allerede skaffet en super gave, men synes det blir litt kjedelig med bare én ting inni pakken? Da kan du slenge med en liten ekstragave. Ekstragaver trenger ikke å være store eller dyre, de er med for å gjøre gaven mer spesiell og kanskje mer personlig? Noen eksempler på ting som ikke trenger å koste noe er: Et bilde av deg og mottakeren sammen, med en selvtegnet ramme rundt, en sjokolade eller noe annet snacks (i papir) som du har liggende hjemme, en stikling eller frø fra en plante du har hjemme, en håndkrem du ikke har åpnet og ikke kommer til å bruke. Ellers har vi disse forslagene til ekstragaver, sånn til inspirasjon.

Liten oppmerksomhet

I noen sammenhenger kan det være hyggelig å ha med en liten oppmerksomhet når man kommer på besøk, eller møter noen. De tilfellene der dette er vanlig er ved besøk på sykehuset/hjemme hos noen noen som akkurat har født eller skal føde snart, når du kommer på middag til noen, når du besøker noen som akkurat har mistet et dyr eller et familiemedlem, når du som besteforelder besøker barnebarn du ikke ser så ofte, når du er i dåp/navnefest eller bursdag til et barn kan det være koselig å ha med en liten ting til eventuelle søsken.

Ulike situasjoner krever ulike hensyn – men noe som ikke pleier å slå feil er blomster til voksne og leker til barna. Til de som er midt i mellom vil det kanskje passe godt med en bok eller godis. Vi har noen tips her også – så kan du ha det i bakhodet til du trenger det.

Et hett tips – ser du et godt tilbud på noe kult, kjøp flere og ha liggende et lager med smågaver. Så slipper du å dra ut og handle for hver anledning. Du kan også sjekke ut vår andre artikkel om gaver til barn.

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Norli, Coolstuff og Extra-leker
Hva syns du om Tips til smågaver og ekstragaver?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE