Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Piknik er en lugn og koselig 17.mai-aktivitet for de minste. ILL:FOTO: Envato

17.mai-aktiviteter for barn i barnehagealder

Hva gjør man på 17.mai med små barn som ikke er i skolen? Her er forslag til aktiviteter og innkjøp som gjør feiringen til en suksess.

Innhold i artikkelen:

17. mai er som regel barnehagene stengt. Alle vi vet om i hvert fall. Hva gjør man med barn  i barnehagealder på denne dagen, hvis man ikke har storesøsken som går i skolen?

Her er forslag til aktiviteter dere kan gjøre på 17. mai med barn som er over babyalderen, men ikke så store at de går på skolen.

 Nederst i artikkelen finner du også tips til ulike ting du kan kjøpe inn for å lage litt aktiviteter både ute og inne.

Om dere skal feire dagen stort med venner, familie og kjempeprogram er all kudos til dere. Tøft gjort! Denne artikkelen er ment for oss andre som skal bruke denne 17-mai-dagen til å ta det litt med ro. Allikevel er det verdt å merke seg at grunnlovsdagen er viktig – og bør feires. Derfor kan man jo gjøre noen enkle forberedelser allikevel.

Forberedelser til 17.mai

Selv om dere ikke planlegger å gjøre noe spesielt ut av dagen, så er det gøy å pynte litt hjemme, slik at den lille forstår at dette er en spesiell dag. 

Å kjøpe noen norske flagg som kan settes på bordet til pynt koster ikke mange kronene, og ellers kan man kjøpe inn noen servietter.

Noe annet som gjør at dagen føles litt spesiell ut er om man kjøper seg en 17. mai-sløyfe, eller en 17.mai-nål som festes i jakkeslaget. Du trenger ikke noen fancy som denne fra Gullfunn, men du finner rimelige versjoner til rundt ti kroner hos butikker som Europris, Nille og en del matbutikker.

Liker du folkemengder og kø, så er Oslo sentrum midt i blinken på 17. mai. Det finnes bedre 17.mai-aktiviteter for barn i barnehagealder.
Liker du folkemengder og kø, så er Oslo sentrum midt i blinken på 17. mai. ILL:FOTO: Envato

Dra og se på toget

Siden dere allikevel er tidlig oppe, passer det fint å ta turen til en skole eller annet tog som arrangeres i området. Enten det er skoletog eller folketog.

På selve skolene er kanskje ikke så mange 17.mai aktiviteter for barn i barnehagealder, men å se på selve folketoget eller skoletoget som går forbi er en annerledes og spennende opplevelse for de minste.

Det er så utrolig mye å se på; med voksne og barn i festklær, korpsmusikk og folk som veiver flagg og roper hurra. Enten om barnet sitter på armen og titter, eller ser det hele fra vogna – så vil dette være en morsom opplevelse for den lille.

NB: Husk at kollektivtransport kan være litt helvete på 17.mai hvis du bor i sentrale områder. Det samme gjelder å finne parkering sentralt.

17. mai skoletog er også gøy for de minste barna.
Foto av et 17. mai-tog tatt med en potet.

Piknik i en park

Hvis det blir for stressende å rekke tider, vente på 17.mai-tog som skal komme forbi, og det hele høres mer stress ut enn det høres gøy ut – så hvorfor ikke bare ta en tur ut. Ta på 17.mai-sløyfa og pynt barnevognen med et flagg, og ta turen i en nærliggende park.

Piknik er en lugn og koselig 17.mai-aktivitet for barn i barnehagealder. ILL:FOTO: Envato
Piknik er en lugn og koselig 17.mai-aktivitet for de minste. ILL:FOTO: Envato

En godt planlagt tur i parken er avslappende for alle. Ta med pledd, 17.mai-flagg, god mat og leker – og gjør alt uten å måtte stresse med rekke 17.mai-tog eller programmet på grendehuset. 

Lag dere en base med pledd eller puter, campingstoler og annet. Ta med leker som ball, spade og annet som kan brukes i området rundt. Med nok mat og drikke, så er dette grunnlaget for en avslappende piknik der både mor, far og barn kan få kjent gress under føttene.

Du kan også kjøpe inn noen flagg, og andre 17.mai-aktiviteter for barn. Du finner rimelige pakker med plasttrompeter, vindmøller og annet i butikker som Nille, Europris og en del matbutikker.

Et alternativ: Tur i skogen

Siden alle samles i byen eller sentrum denne dagen, kan det være ekstra avslappende å legge dagens utflukt til skogen eller en nærliggende turisthytte.

Selv om det ikke er åpent noe sted, så er det alltid beroliggende å komme seg ut i det grønne.

Nå har jo våren sprunget ut og det er småkryp og blomster overalt. Det er masse å se og gjøre i skogen. Extra-leker.no har et utvalgt av insektfanger-sett du kan kjøpe

Besøke besteforeldre eller andre slektninger

Med litt planlegging kan dere sikkert klare å få til et besøk hos slektninger. Hvis de ikke bor så altfor langt unna da.

Om dere avtaler på forhånd, og planlegger et opplegg, eller om dere sier at det er helt lavterskel, og dere tar med noe godt å bite i, så er det absolutt noe som settes pris på.

Besøk hos slektninger er jo også litt avlastning for dere.

Dette faller riktignok ikke inn under kategorien 17.mai-aktiviteter for barn, men et besøk er en hyggelig opplevelse, og med noen norske flagg, 17.mai-sendingen til NRK på TV og en sånn fancy 17.mai-tute til barn (som du kan kjøpe på f.eks. Nille), så er det er litt 17.mai-følelse allikevel.

Utelek

Å bare ta en tur ut er utrolig behagelig, men på denne dagen er det ganske fullt i de mest sentrale parkene, og 

Et sted som er ganske folketomt i dag – barnehagen! Ta turen innom en nærliggende barnehage, og arranger pikniken der. DA ka

Såpebobler er en fin uteaktivitet for barn som er for små til 17.mai-toget. Med såpeobler kan også brukes i aktiviteter i barnebursdag ILL.FOTO: Envato
Såpebobler er en fin uteaktivitet for barn som er for små til 17.mai-toget. ILL.FOTO: Envato

Såpebobler er populært, og med litt planlegging, en bøtte vann og litt glysreol kan du enkelt lage fire liter med ganske holdbar såpebobleblanding. Se oppskrift i denne artikkelen. Hvis penger ikke er noe problem kan du også kjøpe såpeboblemix. Ferdige såpeboblemixer selges i en del forskjellige butikker. 

Hos Kjell & Company får du kjøpt flasker med enten 1-liter eller 5-liter med såpeboblemix

Hos Extra-leker.no fant vi bare en dunk med det underlige volumet 3785ml. 

Det finnes mange andre morsomme uteleker, og nederst i artikkelen har vi lenket opp noen flere innkjøpstips som kan gjøre det litt mer spenstig med 17.mai-feiring i egen hage.

Å bare holde på i hagen kan være veldig stas (og avslappende) for både store og små. Om dere gjør det til en full piknik, eller bare tar en tur ut etter barnets formiddagslur, så er det allikevel en måte å få noe koselig ut av en en dag med barnehagefri.

Kjøp inn noen planter eller blomster. Så gjør du til en aktivitet å plante sammen. Om den lille deltar med å legge jord på, eller bare iakttar (som en supervisor) deg, så er det en avslappende uteaktivitet som kan bidra både til sommerstemning og litt 17.mai-stemning.

Hvis dere ikke har hage, så er det kanskje et fellesareal der dere bor, hvor dere kan sette opp noen blomsterpotter eller fylle noen blomsterkasser?

Insektjakt er også spennende i egen hage eller utenfor blokken.

Kjøp inn leker til 17.mai og sommerferien

Her har vi samlet fire forskjellige kjøpstips som passer godt som 17.mai-aktiviteter for barn. Flere av disse kan gjenskapes uten å bruke noe særlig. For eksempel vi sekkeløp være like gøy med en stor bærepose som sekk.

Hva syns du om 17.mai-aktiviteter for barn i barnehagealder?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

To glade barn på sommerleir. FOTO: Envato

Sommerleir for barn

Sommerleirer kan gi ditt barn både gode venner, og utrolig gode minner. Vi har laget en liten liste over noen kule sommerleirer for barn.

LES MER
Dåpsgave til jente. FOTO: Envato

Dåpsgave til jente

En dåp er en stor begivenhet, og ofte gir man mer i dåpsgave enn i for eksempel bursdagsgave. Så hva skal man kjøpe som dåpsgave til jente?

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE