Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Tale til brudeparet. FOTO: Envato

Hvordan skriver jeg tale til brudeparet?

En av dine nære og kjære skal gifte seg, og du ønsker å si et par ord. Hvordan bør du bygge opp talen, og hva bør den inneholde?

Å holde en tale til et brudepar er en gyllen anledning til å fortelle hvor mye disse menneskene betyr for deg – enten det er din datter, din bror eller et vennepar som gifter seg, så har de en spesiell plass i ditt liv. Det betyr mye for brudeparet at noen vil holde en tale for dem, spesielt når det kommer fra noen som normalt ikke er så glad i å få oppmerksomhet fra mange mennesker.

Så – hvordan skriver man en tale til brudeparet?

Introduksjon

Det er fint å starte talen med for eksempel «kjære brudepar», eller «kjære NAVN og NAVN». Så kan det være fint for alle om du tar en introduksjon av deg selv. De fleste vet nok hvem du er dersom du er brudens far eller mor for eksempel. Er du derimot ikke det, kan du legge til noe for å vise hvilken relasjon du har til brudeparet, og eventuelt hvor lenge du har kjent dem. For eksempel: «NAVN, vi har jo kjent hverandre siden vi gikk i barnehagen, og etter du og NAVN ble sammen har vi vært en fin gjeng som har funnet på mye gøy sammen.», eller «Jeg har vært heldig – det er ikke alle bestemødre som har et så godt og nært forhold til sitt barnebarn, vi har et helt spesielt bånd. Og du og NAVN er som skapt for hverandre».

Taler til brudeparet kan være både morsomme og rørende. FOTO: Envato
Taler til brudeparet kan være både morsomme og rørende. FOTO: Envato

Personlig preg

Gjør talen personlig for å fortelle de som hører på hvilke minner du og brudeparet deler. Har dere vært på noen morsomme turer sammen? Vært barn, eller hatt russetid sammen? Tenk etter og prøv å huske noen morsomme, rørende eller minneverdige øyeblikk som kan være fine å trekke frem i talen din. «Husker du den gangen vi ringte på og stakk av fra de sinte naboene med den store hunden? Vi gjemte oss under trappa til Nilsen i tre timer, livredde for å bli funnet av monsterhunden!»

Gi brudeparet velmente råd for fremtiden. FOTO: Envato
Gi brudeparet velmente råd for fremtiden. FOTO: Envato

Ros og vakre ord

Fortell alle om brudeparets gode egenskaper og kvaliteter. For eksempel om deres kjærlighet til hverandre, små ting de gjør for å lette hverandres hverdag eller deres måte å passe sammen på. For eksempel: «Forholdet deres er beundringsverdig; måten dere ser på hverandre på når dere vil at den andre skal få med seg noe gøy, eller det at dere alltid gleder dere til å fortelle den andre noe artig dere har sett eller hørt. Dere vil dele alt med hverandre, og er hverandres beste venn.»

Råd og ønsker

Om du ønsker å gi brudeparet noen råd for fremtiden, passer det fint å gjøre det mot slutten av talen. Du kan basere det på egne erfaringer, eller observasjoner, og kan inkludere råd om tålmodighet, kjærlighet eller kommunikasjon. For eksempel: «Jeg har levd i mange år, og i 50 av disse årene har jeg vært gift med samme person. Mitt råd til dere er herved – si unnskyld. Krangler dere og du vet at du har rett, si unnskyld likevel. Bli venner igjen, ingenting er så viktig å ha rett i at det skal ødelegge hele forholdet».

Takk og avslutning

Avslutt gjerne talen med en takk til brudeparet for å ha blitt invitert til å delta på deres spesielle dag, og ønsk dem alt godt i deres fremtid sammen. Du kan også gjerne avslutte med en skål. Det slår som oftest an.

LYKKE TIL!


Kanskje du trenger disse tipsene snart? De beste gavene til gravide.


Hva syns du om Hvordan skriver jeg tale til brudeparet??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Hva kan vi gjøre ute i sommer? FOTO: Envato

Hva kan vi gjøre ute i sommer

Mange småbarnsfamilier er allerede en del ute, enten i hagen eller på tur. Det er veldig bra! Barna har godt av frisk luft, og å lære om naturen. Har du lyst til å være med ute i sommer, og til å finne på morsomme aktiviteter med ungene? Kanskje disse tipsene kan være noe for deg.

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE