Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Å ta med barna på ferie trenger ikke å bare være stress. FOTO: Envato

15 grunner til å ta med barna på ferie

Skal du ha med barna på ferie i sommer, eller vurderer du det? Sjekk ut fordelene du har når du reiser med barn.

1. Du har en unnskyldning til å velge leilighet og ikke hotellrom

Å reise med barn krever plass – spesielt hvis det er flere av dem. Mange velger derfor leiligheter fremfor trange hotellrom for og slippe å trå hverandre på tærne. Dessuten er det ofte en slags kjøkkenløsning i leilighetene, noe som forenkler måltider med små barn, og gjør reisens matbudsjett lavere. 

I dag tilbyr mange hotell også rom/leiligheter med privat basseng, og stort bedre enn det blir det ikke!

Skal du reise i Norge med en liten baby? Se her!

2. Du pakker lettere

Å ha med barna på ferie krever mye bagasje. Du lærer deg derfor fort å prioritere og pakke fornuftig. For hva skal du vel med fem pocketbøker, fire par pensko og seks selskapskjoler når du er på ferie med barn? 

3. Det er billigere

Det er faktisk det! De fleste som reiser med småbarn velger hotell med all inclusive – eller leilighet med kjøkken. De som ikke gjør det velger uansett barnevennlige restauranter – og her koster det sjeldent skjorta. Pengene du ellers ville brukt på festing og shopping sparer du også – sånt har du hverken mulighet eller tid til med barn.

4. Du blir yngre

Barn liker fart og spenning – og det er ditt ansvar å sørge for at det skjer. Badeland er en sikker vinner, og nå som du reiser med barn er det ingen som ser rart på deg når du kaster deg utfor i baderingen, eller er den som skriker høyest. Du gjør det jo for ungene, ikke sant? Altså, rent fysisk blir du jo ikke yngre, men hjelper ungene å holde deg ung til sinns? Yes!

På plass i poolen. FOTO: Envato

5. Du slipper unna med det meste

Småbarnsforeldre er gjerne de som fortest klarer å hanke til seg sympati og forståelse. Toåringen må så klart ligge i skyggen, derfor trenger du parasollen. Og solsengen. Barn er heller ikke de mest tålmodige. Derfor trenger du også å få komme først i køen(e). Folk flest liker små barn, men de liker ikke barneskrik. Så å holde ungene fornøyde er til alles beste.

6. Du trenger ikke å bekymre deg for plass

Barn står gjerne opp før solen så du er sikret favorittplassen ved frokostbuffeen, bassenget, stranden og på bussen. Siden de andre ikke kommer før timer senere uansett, får du også kjent på følelsen av å ha ferieparadiset helt for deg selv. Sånn flaks at du er på ferie med ungene dine!

7. Du tar bedre vare på deg selv

Det første (og siste) mange foreldre gjør før avreise er å gå innom apoteket. Barna må ha solkrem. Og plaster. De må selvfølgelig også ha aftersun, medisiner og antibac. Og Mygga. Og propper til flyturen. I tillegg til reisesyketabletter. Og smertestillende tabletter, tabletter mot løs mage og tabletter mot hard mage. The list goes on. Siden barn heller ikke bør være i solen for lenge velger man som ansvarlige foreldre også skygge fremfor solstek – og vann fremfor øl. Det som er bra for barnet er også bra for deg. Så takk, barn! 

Solkrem er viktig for alle i familien. FOTO: Envato

Trenger du gode solkremer, kan du enkelt bestille fra apotekhjem. Sjekk utvalget deres her!

8. Du kommer lettere i kontakt med andre

Vil du komme tett innpå lokalbefolkningen, sender du ut ungen først. Reiser du alene er barn et uovervinnelig trekkplaster. Du er garantert på fornavn med hele hotellet og halve landsbyen før dagen er omme. Mange barn er superhelter når det kommer til å få nye venner – barn som voksne. Kanskje dere til og med får fordeler av dette. «Ah, you are Kevins parents? Then you can get 25% off dinner here tonight! Your kid is so sweet.»

9. Barn stiller spørsmålene du ikke tør

Barn eier ingen hemninger. Når de først setter i gang er det dessuten nærmest umulig å stoppe dem. I tillegg er de lett mottakelige for ordre (kan du gå bort og spørre den damen der om du, eller vi da, kan leke med hunden?), så du får svar på spørsmålene du aldri ville turt å stille selv.

10. Du får faktisk gjort alt

Når du har med barna på ferie må alt planlegges. Hver utflukt, aktivitet, hver bidige dag. Og ingen barn i verden faller for «mañana, mañana». Ingen. De vet nemlig at «utsettelse» er synonymt med «kommer mest sannsynlig aldri til å finne sted.» Dermed får du faktisk opplevd og gjort alt du hadde planlagt – og enda litt til.

11. Du kan spise med god samvittighet

For barn betyr ferie store mengder is, godteri og spaghetti bolognese. Men selv om trollungene er grådige, blir de også fort mette. Og vi nordmenn kaster ikke mat. Så tre på deg smekken og spis det du egentlig hadde lyst til å bestille i førsteomgang – med god samvittighet.

Is hører hjemme på ferie. For både store og små. FOTO: Envato

12. Du kommer i kontakt med lokal fauna

Det er lite barn elsker mer enn dyr. I tillegg til å dra deg med på alle dyreparker som finnes, blir de ofte bestevenn med gatekatten og eselet på hjørnet, adopterer like gjerne fem gatehunder og samler innsekter i en bøtte. «Se, mamma! Se pappa! En edderkopp! En kakerlakk! Kan den bo hos oss??» Dyr er jo gøy, er det ikke? 

13. Du er mer tilstede

Å reise med barn etterlater ikke mye rom til å lese nettaviser eller e-poster fra jobben, oppdatere Facebook eller legge ut 1000 bilder på Instagram. De krever din fulle oppmerksomhet, rett og slett fordi alt er så spennende. Og alt som er spennende må selvfølgelig deles – med deg. Ta det som det komplimentet det er! Å være noens favorittpersoner er faktisk ikke alle forunt. Nyt det!

Gode minner skapes. Dette er en av de beste grunnene til å reise med barn. FOTO: Envato

14. Du oppdager mer enn du ville gjort på egenhånd

Barn stresser ikke. De forstår ikke konseptet. De har all verdens tid til å utforske hvert eneste gatehjørne – og tvinger derfor deg til å gjøre det samme. Dessuten ser barn verdenen gjennom andre øyne. De er fulle av fantasi og nysgjerrighet. Hver dag er en evig skattejakt, og når du har med barna på ferie har du både tid og mulighet til å være en del av den. La dem føre veien.

15. Dere får uforglemmelige minner

Å dele nye opplevelser er noe hele familien vil verdsette resten av livet. Gode minner går sjeldent tapt, og er mye mer verdifulle enn hvilken som helst nye leke. En ferie skaper ikke bare rom for opplevelser – de styrker også forholdene våre. Uten hverdagens stress får man virkelig muligheten til å tilbringe kvalitetstid sammen. Man lærer rett og slett hverandre å kjenne på helt nye måter. I tillegg har barn godt av å reise – de opplever nye kulturer, utvider horisontene sine og lærer seg å utforske verden på egenhånd.

Derfor lønner det seg å ha med barna på ferie! GOD TUR!

Hva syns du om 15 grunner til å ta med barna på ferie?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Redaksjonen

Redaksjonen

Redaksjonen i Blipappa.no publiserer i blant artikler på nettsiden på vegne av andre eller egne journalister. Ta kontakt med post@blipappa.no dersom du har spørsmål eller henvendelser til Blipappa.no

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE