Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Skal barnet reise alene? FOTO: Envato

Reiser barnet ditt alene?

Mange barn reiser alene, og tallet har økt de siste årene. Hva bør du vite dersom ditt barn skal reise alene med fly?

Dette er en økende trend de siste årene og en målgruppe Oslo Lufthavn sammen med flyselskapene har stort fokus på.

– Ferier er høysesong for barn uten følge. Av erfaring vet vi at mange barn reiser alene for å besøke besteforeldre og familie andre steder i landet. Vi holder ekstra øye med denne gruppen i disse ukene, forteller medierådgiver Lasse A. Vangstein ved Oslo Lufthavn.

Alene på reise

Alle de norske flyselskapene tilbyr assistansetjenester for barn som reiser alene, både innenlands og utenlands, men denne må bestilles på forhånd. Barn kan reise alene fra de er fem år. Etter fylte 12 år har de ikke lenger krav på assistanse fra flyselskapet.

Når man assisteres av flyselskapet får alle barn utdelt en informasjonsmappe som de må bære synlig under hele turen. Husk at du ved innsjekk må oppgi kontaktinformasjon til de som skal hente barnet. Vi anbefaler at dette fylles ut på forhånd for en raskere innsjekking. Det er viktig at den som henter tar med legitimasjon og er den samme som står oppført.

Følge barnet til flyet

Du kan følge barnet gjennom sikkerhetskontrollen og frem til flyet så lenge du har et ledsagerbevis. Dette beviset blir utstedt ved innsjekkingsskranken, så du må selv spørre etter dette når du sjekker inn barnet. Det kun er én foresatt som kan følge barnet.

OBS: Skal barnet reise ut av Schengen kan barnet kun følges fram til passkontrollen.

Du kan følge barnet ditt et stykke på veien, men husk ledsagerbevis. FOTO: Envato
Du kan følge barnet ditt et stykke på veien, men husk ledsagerbevis. FOTO: Envato

Møt Felix & Fiona

Felix & Fiona er Oslo Lufthavns nye konsept som skal vise barn og foreldre veien til tilbud og fasiliteter på flyplassen. Med et gjenkjennbart design skal våre to nye venner hjelpe barnefamilier å navigere frem til tilbud spesielt rettet mot dem.

Familieslusen som Oslo Lufthavn åpnet sommeren 2013 er en av tjenestene som frontes av Felix & Fiona. Med tydelig merking over inngangen og med små fotspor på gulvet for de minste, skal det være enkelt å finne frem for barnefamilier. Her vil barna bli møtt av sikkerhetskontrollører som har et ekstra fokus på å lage en god opplevelse for barna.

– Det viktigste er å gi familiene et godt tilbud, og å redusere stressmomentet med sikkerhetskontrollen. Vi mener at alle våre reisende tjener på at vi skiller ut barnefamiliene fra den vanlige sikkerhetskontrollen, forteller Vangstein.


Skal du reise sammen med barna? Her får du 15 gode grunner til å ha med kidsa på tur!


I tillegg til familieslusen finner du Felix & Fiona på alle stellerom, lekefly og på spisesteder som har barnemenyer eller mikrobølgeovn for å varme barnemat.

– For oss er det viktig at det legges opp til en trygg og behagelig tur for våre yngste reisende, avslutter Vangstein.

Sjekk med ditt flyselskap hva som gjelder for barn som reiser alene.

Hva syns du om Reiser barnet ditt alene??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Redaksjonen

Redaksjonen

Redaksjonen i Blipappa.no publiserer i blant artikler på nettsiden på vegne av andre eller egne journalister. Ta kontakt med post@blipappa.no dersom du har spørsmål eller henvendelser til Blipappa.no

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Hva er dåp? Mange forbinder dåp med vann på babyens hode. FOTO: Envato

Hva er dåp?

Det er mange nybakte foreldre som ønsker å døpe det nye lille barnet sitt. Men hva innebærer egentlig en dåp?

LES MER
Påskeegg til voksne. FOTO: Envato

Påskeegg til voksne

Det er ikke bare kidsa som synes det er artig å få påskeegg. Kjenner du noen voksne som hadde blitt glad for en fin og påskete overraskelse?

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE