Tryllekuler er kjempegode kakaoboller som ikke trenger å stekes i ovn. Veldig enkelt og godt, og ikke det aller mest usunne du kan stappe i deg (når du først skal spise noe usunt liksom). Tryllekuler har et kult navn, og er supert å bake med barna! De vil kanskje hjelpe til med alt, eller kanskje de kun vil rulle kulene i kokos.
Ingredienser
Hvis du ikke har følgende hjemme, løp og kjøp:
- 1 dl sukker
- 2 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl havregryn
- 1, 5 dl kokosmasse
- 2 ss smør eller margarin
- 1 egg
Sånn, da var alle ingrediensene i boks. Hva gjør vi så?
Først
Bland sukker, kakao, vaniljesukker, havregryn og kokosmasse i en bolle. Tilsett smøret og bruk fingrene til å smuldre det til små korn.
Visp egget sammen i en kopp eller noe lignende og sleng det oppi med resten. Rør til alt er godt blandet. Dette skal godgjøre seg i kjøleskapet i omtrent en halvtime. Dette for å gjøre det enklere å trille deigen til kuler. Har du dårlig tid, eller dere vil spise kulene med en gang, går det fint å sløyfe denne halvtimen med kjøling.
Liker du mat som går fort å lage? Prøv vårt Hurtigbrød!
Siste del
Legg kokosmasse på en tallerken. Bruk hendene og lag små boller av tryllekuledeigen (ja, dette er meget klissete). Trill bollene i kokosen og legg dem på en ny tallerken. Om du vil lage store eller små boller er opp til deg, men vi anbefaler en størrelse som gjør at du kan ete én kule i en jafs.
Tadaa! Ferdige!
3 tips
1. Oppbevar tryllekulene i kjøleskapet når de ikke spises!
2. Du kan bytte ut kokos med mer havregryn, ved for eksempel allergi. De vil ikke smake akkurat det samme, men det blir godt allikevel.
3. Det kan være lurt å lage dobbel porsjon, fordi de er knallgode!
Affiliate-lenke:
Liker du godsaker? Coolstuff har masse godt til gode priser. Fint som gaver eller å ha på lager til Halloween. Eller bare til deg selv. Lov det og!