Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Tryllekuler lages uten å bruke ovn.

Bak med barna: Tryllekuler

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til coolstuff
Superrask oppskrift på godbiter som passer for enhver anledning! Tryllekuler kan bakes med barna, og du trenger ikke å bruke ovn!

Tryllekuler er kjempegode kakaoboller som ikke trenger å stekes i ovn. Veldig enkelt og godt, og ikke det aller mest usunne du kan stappe i deg (når du først skal spise noe usunt liksom). Tryllekuler har et kult navn, og er supert å bake med barna! De vil kanskje hjelpe til med alt, eller kanskje de kun vil rulle kulene i kokos. 

Ingredienser

Hvis du ikke har følgende hjemme, løp og kjøp:

  • 1 dl sukker
  •  2 ss kakao
  •  2 ts vaniljesukker
  •  2 dl havregryn
  •  1, 5 dl kokosmasse
  •  2 ss smør eller margarin
  •  1 egg

Sånn, da var alle ingrediensene i boks. Hva gjør vi så?

Først

Bland sukker, kakao, vaniljesukker, havregryn og kokosmasse i en bolle. Tilsett smøret og bruk fingrene til å smuldre det til små korn.

Visp egget sammen i en kopp eller noe lignende og sleng det oppi med resten. Rør til alt er godt blandet. Dette skal godgjøre seg i kjøleskapet i omtrent en halvtime. Dette for å gjøre det enklere å trille deigen til kuler. Har du dårlig tid, eller dere vil spise kulene med en gang, går det fint å sløyfe denne halvtimen med kjøling.

Tryllekuler. Nam nam!

Liker du mat som går fort å lage? Prøv vårt Hurtigbrød!

Siste del

Legg kokosmasse på en tallerken. Bruk hendene og lag små boller av tryllekuledeigen (ja, dette er meget klissete). Trill bollene i kokosen og legg dem på en ny tallerken. Om du vil lage store eller små boller er opp til deg, men vi anbefaler en størrelse som gjør at du kan ete én kule i en jafs.

Tadaa! Ferdige!

Olala. Tryllekuler er digg!

3 tips

1. Oppbevar tryllekulene i kjøleskapet når de ikke spises! 

2. Du kan bytte ut kokos med mer havregryn, ved for eksempel allergi. De vil ikke smake akkurat det samme, men det blir godt allikevel.

3. Det kan være lurt å lage dobbel porsjon, fordi de er knallgode!

Affiliate-lenke:

Liker du godsaker? Coolstuff har masse godt til gode priser. Fint som gaver eller å ha på lager til Halloween. Eller bare til deg selv. Lov det og!

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til coolstuff
Hva syns du om Bak med barna: Tryllekuler?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Redaksjonen i Blipappa.no publiserer i blant artikler på nettsiden på vegne av andre eller egne journalister. Ta kontakt med post@blipappa.no dersom du har spørsmål eller henvendelser til Blipappa.no

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE