Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
De fleste foreldre blir litt irriterte hvis barnet deres får tromme til bursdagen. FOTO: Envato

10 litt irriterende bursdagsgaver til barn

Har kidsa til vennene dine bursdag? Her får du ti gavetips til ting som er kjempegøy for barna, men som kanskje ikke faller i like god jord hos foreldrene deres - såkalte irriterende gaver.

Kazoo

Med Bombadilla Life – summing som en konstant bakgrunnsstøy vil ikke øresusen la vente på seg. Fullstendig stillhet er kun et vagt minne fra et annet, tidligere liv. Når poden legger seg for natten, pass for all del på å legge kazooen et sted der det er stor sjanse for at den blir tråkket på/spist av hunden/ destruert på hvilken som helst måte.

Er du nysgjerrig på dette finurlige, men også en smule irriterende, instrumentet? Sjekk ut den ultravennlige Kazoo Kid!

Musikkpakke med diverse instrumenter

For en fantastisk pakke! Tromme, tamburin, triangel, maracas, og kanskje et par rytmeegg. Hva mer trenger du for å lage en helaftens sanseopplevelse for hele familien. Lei inn en fyr som kan spille didgeridoo i tillegg, og du kan glemme å gå og legge deg.

 

 Dette er kanskje den mest irriterende gavepakken du kan skaffe.

Bøker med lydknapper

 

Lyd. Det er tydeligvis et stikkord her. Bøker med såkalte lydknapper er en prima gave. Barnet vil bli overlykkelig (i hvert fall om det er under 6 år gammelt), men foreldrene klarer nok styre gleden sin. «Sproink!», «he he he!«, «Møøøø!«, «Sluuurp!» (red. ikke Øygard-relatert), alt hundre ganger om dagen. Man kan bli smågal av mindre. 

Altså, bøker er fine gaver. Foreldre må bare tåle litt lyd, det viktigste er at barnet blir glad i å lese, ikke sant! Denne her med dyrelyder er jo for eksempel fin.

Fingermaling

«Nei, se så morsomt. Preben har laget kunst på stueveggen med bare nevene – kan dette kanskje kalles en freske? Oi, nå maler han litt på seg selv. Og katten. Og bestefar..» Fingermaling kan kanskje bidra til at kids tidlig får øynene opp for kunst, men den unges kunstverk blir kanskje ikke satt like stor pris på av alle sånn i startfasen, spesielt ikke pus og bestefar. 

Men for all del – barn elsker å være kreative, og vil sikkert elske å få MASSE fingermaling.

Ok, very funny. Ta gjerne med gaven tilbake, Onkel Trond. FOTO: Envato

Ting som går i stykker fort

«Denne superfine og ultrakule spilledåsen her, som spiller alle sangene fra Frost, kommer heelt fra Sveits, så den må dere være veeeldig forsiktige med, barn!» Let it gooo, let it gooo, I can’t hold it back anymoooo…. » KRASJ! «Buhuuu, jeg vil ha en nyyyyy! Jeg vil jeg vil jeg vil!»

Hermepapegøye

 

Morsomt for hele familien i ca. to timer, morsomt for poden i to måneder. Ikke nok med at papegøyen skal herme etter kiden – foreldre kan altfor lett bli ofre for denne usjarmerende, irriterende og gjentakende stemmeforvrideren. «Nei, Vidar! Gå på rommet ditt!» Nei, Vidar, gå på rommet ditt. «Slutt med det der!» Slutt med det der. «Vidar!» Vidar.

Ting som ikke kan byttes

 

Oj, se på den du! Var ikke det en fin.. eh… dukke – ting? Nei, den var ikke fin? Ok, kanskje vi kan bytte den i noe litt morsommere da? Nei, ikke det nei.. Den var på salg uten bytterett ja, ok.

Et kjæledyr

 

«… Og opp av lomma stiger eeeet…. marsvin! Værsågod, Pia! Er den ikke søt?». WARNING: Fører til tenners gnissel og hevntanker hos mor og far.  Ut og kjøpe herbarium eller akvarium eller hamsterbur eller hva det nå er den skal ha. Mat? Ja, det må den vel også ha. Og de lever i opptil ti år!! Takk for gaven.*snerr*

Veldig politisk/religiøs litteratur

Se her du, bøker! Rødstrømpe-Randi redder hele gutteklubben GreiAbsalon og de sju konene hansNoah, Jesus og Abraham – tre oppbyggende barneeventyrEldste Duncan går dør til dørPernilles første dag hos Unge Høyre, og Lan, Rasmus, og statens oljefond. Ordentlige godbiter her altså.

Ting barna er for små/store for

Barnets alder er of major importance. Ikke gi en smekke eller en smokk til en seksåring, eller et gigantisk LEGO Technic-sett til en kid på tre. Barna blir fornærmet hvis gaven de får er myntet på mye yngre barn, mens det ofte er foreldrene som reagerer negativt om gaven egentlig ligger flere aldersklasser over bursdagsbarnet.

 

Tenker du å anskaffe en irriterende gave til et barn? Da kan du prøve å blidgjøre foreldrene ved å gi dem noe fra denne listen!

Hva syns du om 10 litt irriterende bursdagsgaver til barn?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Redaksjonen

Redaksjonen

Redaksjonen i Blipappa.no publiserer i blant artikler på nettsiden på vegne av andre eller egne journalister. Ta kontakt med post@blipappa.no dersom du har spørsmål eller henvendelser til Blipappa.no

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Lurer på hva COS-kurs er! FOTO: Envato

Hva er COS-kurs?

Har du hørt snakk om COS-kurs, og lurer på hva det egentlig er? Her kan du lese litt mer om hva det er og om det er noe som passer for deg.

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE