Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Det finnes mange tilbydere av usynlig regulering. ILLFOTO: Envato

Usynlig tannregulering for voksne – Hva er det?

Selv om du er voksen, så er det ikke for sent å rette ut tennene, uten å se ut som en forvokst tenåring.
annonse

Dette er en kort artikkel om usynlig tannregulering, og hvordan denne tannbehandlingen egentlig fungerer. 

Som småbarnsforelder får man høre mye rart fra barna. Barn peker på og påpeker alt mulig ved din kropp som de syns er underlig eller utenom normalen. Som for eksempel Hvorfor har du skjeve tenner? Hvorfor har du sprekk i navlen? 

Hvis man allerede skjemmes litt for tannstillingen sin, så gjør man det i hvert fall når barna begynner å snakke om det. 

Innhold i artikkelen:

Som småbarnsforelder tenkte du kanskje at toget har gått når det gjelder å fikse opp tennene dine. Kanskje fordi man føler at å fikse tennene burde være gjort da man var barn eller tenåring.

Det er jo ikke spesielt kult å være mammaen i barnehagen som går med tannregulering. Bortsatt fra et man føler seg litt yngre da. (Kanskje?)

En usynlig tannregulering ville være en varig og permanent løsning for å fikse tannstillingen, uten å se ut som en tenåring fra slutten av 90-tallet igjen.

Usynlig regulering vs. vanlig regulering. ILL.FOTO: Envato
Usynlig regulering vs. vanlig regulering. ILL.FOTO: Envato

Et vakkert smil er noe de fleste ønsker seg, og i dag finnes det flere alternativer for tannregulering som passer oss voksne. Invisalign er kanskje det mest kjente merket (eller metoden), men det finnes også andre løsninger som kan være vel så effektive og diskré. 

I denne artikkelen ser vi raskt på fordeler og ulemper med usynlig tannregulering. Hvis en av oss i Blipappa.no velger å gjennomføre en slik behandling vil det komme flere artikler i serien.

Moderne tannregulering

Siden starten av 2000-tallet da vi fløy rundt med både reggis både dag og natt, har det skjedd mye på tannreguleringsfornten. I dag er det veldig populært med bruk av gjennomsiktige skinner som for å gradvis flytter tennene til ønsket posisjon. Disse skinnene er et flott alternativ til å munnen full av metall og strikker, men det koster noe mer mer.

Som voksen vil man kanskje helst ikke ha vanlig regulering. ILL.FOTO: Envato
Som voksen vil man kanskje helst ikke ha vanlig regulering. ILL.FOTO: Envato

Skinnene er nesten usynlige, og de kan tas ut ved måltider og tannpuss, noe som gjør dem svært praktiske og hygieniske. 

Det finnes mange merker og leverandører av løsninger for usynlig tannregulering. Vi sjekket raskt rundt på nettsidene til flere tannlegesentre i Oslo og omegn.

Flere merker og løsninger

Blant de merkene vi fant på nettet ser det ut som at Invisalign er en av de ledende merkene. I tillegg så er også Incognito, Clear Aligner og Clear Correct merker som norske tannleger og kjeveortopeder anvender i behandlingene de tilbyr.

Usynlig tannregulering er ikke helt usynlig, men nesten. ILL.FOTO: Envato

De fleste versjonene av usynlige tannreguleringer er transparente plastskinner som støpes til tennene dine. Det finnes også usynlig tannregulering som monteres (det må finnes et bedre ord) på baksiden av tennene, slik at de ikke er synlige.

Et tredje alternativ vi fant på nettsidene til en del hos norske tannleger var en tynn metallskinne med noen hvite klumper på. Denne ligger på forsiden av tennene, og er ikke like usynlig og fleksibel som de andre løsningene.

Positivt

Negativt

Hvor lenge må jeg bruke Invisalign?

Med utgangspunkt i den mest utbredte versjonen (den som er mest markedsført altså) fant vi informasjon hos en amerikansk tannklinikk. Vanligvis bruker man Invisalign i 1-1,5 år, men man kan merke forskjell allerede etter noen måneder. 

Den beste metoden for tannregulering vil avhenge av dine individuelle behov og ønsker. Pris er selvfølgelig viktig når det gjelder hvilken type usynlig regulering du velger. Den dyreste versjonen er nok den som er mest usynlig. 

Prismessig virker det som om de fleste norske tannklinikker og kjeveortopeder ligger ganske likt i pris.

Finn en god tannlege

Som nevnt i forrige avsnitt så avhenger prisen på usynlig tannregulering av hvilken metode som velges. I tillegg avhenger prisen også av hvor omfattende behandlingen er.

Det viktigste for deg er å finne en behandler som du føler deg trygg på. Dette gjelder både trivelige ansatte, rene lokaler og en beliggenhet som ikke er altfor langt unna der du bor. De fleste steder tilbyr en konsultasjonstime, og vi anbefaler at du bruker denne til å føle på om «er dette det rette stedet?.

Usynlig tannregulering har revolusjonert måten voksne kan rette tennene på. Med flere effektive og diskré alternativer tilgjengelig, er det ingen grunn til å nøle med å få det smilet du alltid har drømt om. Tilsynelatende er det samme priser om du går til en privat tannklinikk som hvis du går til en offentlig tannlege.

Usynlig regulering til barn

Det er mulig å få usynlig tannregulering som Invisalign til barn. Tannbehandlinger for barn og unge faller inn under de statlige støtteordningene. 

Barn med usynlig tannregulering. ILL.FOTO: Envato
Barn med usynlig tannregulering. ILL.FOTO: Envato

Det betyr i praksis aarn og unge opp til 20 år kan få delvis eller helt dekket tannbehandlinger. Det står oppgitt på nettsidene til HELFO at det er faste satser som spenner fra 40% dekning til hel dekning av kostnader. Les mer om tannlege til barn og unge på Helfo.no

Hva syns du om Usynlig tannregulering for voksne – Hva er det??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Uff, barnemark er noe herk. FOTO: Envato

Hva er barnemark?

De fleste foreldre med barn i barnehage eller i småskolen har hørt om barnemark. Men hva er det egentlig og hvordan blir man kvitt det?

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE