Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
To glade barn på sommerleir. FOTO: Envato

Sommerleir for barn

Sommerleirer kan gi ditt barn både gode venner, og utrolig gode minner. Vi har laget en liten liste over noen kule sommerleirer for barn.

Kanskje dere foreldre må jobbe mens barna har skoleferie, eller kanskje barnet ønsker å dra på sommerleir. Uansett, det finnes mange kule alternativer for dere som ser etter en sommerleir for barn. Her har vi samlet noen for enhver smak.

Galtvortskolen

Galtvortskolen er en sommerleir for Harry Potter-fans. FOTO: Skjermdump fra Galtvortskolen.no
Galtvortskolen er en sommerleir for Harry Potter-fans. FOTO: Skjermdump fra Galtvortskolen.no

Galtvortskolen.net er en digital rollespillportal der barn over hele landet kan leve seg inn i Harry Potter-universet «sammen». En gang i året arrangerer Galtvortskolen sommerleir, der brukerne deres kan melde seg på. Da blir nettportalens rollespill satt ut i virkeligheten, og du blir karakteren din «på ekte». Lærerne fra Harry Potter-universet vil også være på Galtvortskolen, så du vil både møte Slur og Professor McSlurp på denne sommerleiren. Påmeldingsfristen er 1. mars samme år som leiren finner sted.

Nettsted: Galtvortskolen.net
Sted: Gudbrandsdalen leirskole, Sør-Fron
Pris (2024): 6550 kr
Aldersgrense: fra 11 år

Barn & hund-leir

En sommerleir for alle hundevenner. FOTO: Skjermdump fra oslohundeskole.no
En sommerleir for alle hundevenner. FOTO: Skjermdump fra oslohundeskole.no

Ta med egen hund eller få utdelt din egen på denne glade sommerleiren for barn og ungdom, arrangert av Oslo Hundeskole. Å tilbringe en uke sammen med en firbeint kamerat vil helt sikkert være sommerens høydepunkt, og barnet vil garantert få nye venner på denne leiren, tobeinte så vel som firbeinte. Har dere hund er dette perfekt, men har dere ikke får barnet utdelt en «egen» hund på leiren. Dette vil være barnets hund hele uken. Påmeldingsfrist er et par dager før leir, og sommerleirer holdes i uke 26 – 33.

Nettsted: Barn&hund
Sted: Melnes gård, Enebakk
Pris (2024): 6700 kr
Aldersgrense: 8-12 (barneleir), 13-17 (ungdomsleir)

Redningsselskapets sommerskole

FOTO: RS (Karina Gravdahl/Maja Ludvigsen)/ Flickr
FOTO: RS (Karina Gravdahl/Maja Ludvigsen)/ Flickr

Dette er en sommerskole som tilbys flere steder i landet, og lærer barn og unge sjø- og båtvett. De lærer å ro og seile, og også å kjøre motorbåt. RS har som mål at barn skal være trygge til sjøs. Sommerskolen har aktiviteter på dagtid mandag til fredag, og er ikke en sommerleir der man overnatter. RS tilbyr også en sommerleir for de litt eldre (9 – 15 år).

Nettsted: RS Sommerskole
Sted: Over hele landet
Pris (2024): fra ca. 3000 kr – ca. 4500 kr
Aldersgrense: 9 – 13 år

Hypercamp

Hypercamp! FOTO: Skjermdump fra n4f.no
Hypercamp! FOTO: Skjermdump fra n4f.no

For alle som liker spill, fantasy, laiv, sci-fi, spesialsminke og cosplay. Blant annet. Her legges det til rette for at du får dyrket interessene dine samtidig som du får nye venner med samme interesser! Det holdes kurs i blant annet brettspilldesign, cosplay, tegneserie og koding. Hver dag fylles opp med morsomme leker og arrangementer, som for eksempel NERF-krig, dataspillturneringer og drag-sminking. Påmelding stenger 18. juni 2024.

Nettsted: Hypercamp
Sted: Skjeberg Folkehøyskole
Pris (2024): 1500 kr
Aldersgrense: 15 – 25 år

Idrettsleiren

Idrettsleiren er perfekt for de aktive kidsa! FOTO: Skjermdump fra idrettsleiren.no
Idrettsleiren er perfekt for de aktive kidsa! FOTO: Skjermdump fra idrettsleiren.no

Har du et barn eller ungdom som elsker å være i aktivitet? Da er Idrettsleiren helt ideell. Med sportslige aktiviteter hver dag, og gøyale arrangementer på kveldstid er dette en leir som garanterer god stemning. Hver dag har barnet to hovedaktiviteter, og to biaktiviteter, og på kveldstid vil det for eksempel være beach party, disco eller skumparty. Gøy! Påmeldingsfristen er 2. juni i 2024.

Nettsted: Idrettsleiren
Sted: Hove, utenfor Arendal
Pris: ca. 3000 kr
Aldersgrense: 11-17 år


Skal dere være en del hjemme i sommer, kan det kanskje friste med noen spenstige uteleker?


Friluftsleiren

Masse gøyalt og lærerikt som skjer her. FOTO: Skjermdump fra friluftsleiren.no
Masse gøyalt og lærerikt som skjer her. FOTO: Skjermdump fra friluftsleiren.no

På Friluftsleiren bor barna i lavvoer, og lærer å klare seg ute på tur i naturen. Leiren vil gi barnet kunnskaper som rappellering, fisking, bruk av stormkjøkken, seiling og roing i småbåter og tenne enkelt bål. Hver kveld samles barna rundt leirbålet for å snakke om det de har lært den dagen. Så stemningsfullt! Påmeldingen er åpen fram til 1. juli (2024), og selve leiren foregår over fem dager i overgangen juli/august.

Nettsted: Friluftsleiren
Sted: Kvamsøy i Hardangerfjorden
Pris: 3500 kr
Aldersgrense: 9-13 år

Hva syns du om Sommerleir for barn?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE