Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Giraffen Sophie er en populær biteleke, og det er ikke uten grunn. Her fra Sprell på CCVest i Oslo. FOTO:Blipappa.no

Hvorfor er biteleken Sophie la Giraffe så populær?

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Jollyroom
ANBEFALING: Av babyleker så er få som er så populære som giraffen Sophie. Det er ikke uten grunn at den er så populær

Innhold i artikkelen:

Er det en biteleke som vi ser hos ekstremt mange med baby, så er det sjiraffen Sophie. Den dukker opp som en pipe- og biteleke i helfigur, i biteringformat og i mange andre varianter. Vi har til og med sett en hjorteversjon, som heter Fanfan. Det er ingen tvil om at denne store og innimellom kontroversielle leken er populær hos småbarnsforeldre. Da er bare spørsmålet – hvorfor er Sophie la Giraffe så populær?

Du kommer til å legge merke til at i denne artikkelen vil bitelekens navn veksle mellom Sophie la Girafe, og Sophie la Giraffe med to f-er i sjiraff. Girafe, er det franske ordet, og det faktiske navnet på biteleken, mens de fleste som søker etter leken skriver sjiraff med to f-er. 

Fransk historie og kjendisomfavnelse

Ikke overraskende kommer Sophie la Girafe fra frankrike, sånn hvis man skulle gjettet ut i fra navnet. Det hele startet i Paris i 1961. En fransk fyr, bare omtalt på Mr. Rampeau på de fleste nettsider, kom på ideen om å lage en biteleke av naturgummi utvunnet av saften fra hevea-trær. En funky tresort som ikke vokser her til lands. Den nyskapende sjiraffdesignen tok helt av, og i dag har mer enn 70 millioner hjem fordelt på 85 land et eller flere eksemplarer av Sophie La Girafe liggende.

I dag produseres Sophie La Girafe av det franske selskapet Vulli, som egentlig har bare sjiraffen av produkter vi kjenner til her i Norge. På nettsiden til Sophie La Girafe lister de flere kjendiser som har trykket denne biteleken til sitt bryst. Blant disse er Uma Thurman, Miranda Kerr, Madonna, Nicole Richie, Jessica Alba, Elton John og Kim Kardashian. Du er godt selskap, med andre ord.

Unik design

Populariteten til Sophie La Girafe kommer nok av den unike designen. Da denne biteleken kom på markedet, var det andre babyleker i stor grad inspirert av dyr som fantes i Frankrike. en sjiraff var både spennende og eksotisk, og med en innbydende og søt design var det ingen tvil om at denne kom til å bli en slager. 

De fleste norske lekebutikker og babybutikker har et utvalg av Sophie La Girafe-leker. FOTO: Blipappa.no
De fleste norske lekebutikker og babybutikker har et utvalg av Sophie La Girafe-leker. FOTO: Blipappa.no

Designen noe som engasjerer både oss voksne og de minste. Vi voksne liker at det er en sjiraff med vennlig utseende og røde kinn. De minste barna opplever mest former, farger og lyder – og ikke så mye annet. Fargen på både selve giraffen og de 79 brune flekkene er laget av naturgummi-basert fargepigment, og materialet er 100% naturgummi. Flekkene og formen gjør den lett å kjenne igjen for barnet, og det at hele figurene er myk og bøyelig, og lager en pipelyden når barnet klemmer på den, gjør den mer interaktiv og gøyal.

Fordelen med Sophie La Giraffe

Når babyen når en viss alder, begynner den å gnage. Gnage og gnafse på alt mulig rart. Det kan være mange årsaker til det, men den årsaken flest er enige om, er at det er fordi tannkjøttet klør. 

Tenner som skal opp og fram gjør tannkjøttet blir ømt, og når babyen gnager blir tannkjøttet massert og ubehaget gir seg. En liten stund i hvert fall. Selv om det er i hovedsak bare fordeler med Sophie la Girafe, er det også litt å være obs på.

Selv om dette er en babyleke, kan det oppstå farer, og man bør alltid holde en øye med babyen når han eller hun leker med Sophie la Giraffe. Som alle andre ting i hele verden, er det alltid en fare for at babyen klarer å sette noe i halsen, og da er det lurt å være raskt på. 

Uansett hvor babytilpasset noe er – så er det alltid smart å følge med på hva den lille driver med. Ambulansemedarbeider Tommy Bysveen har bistått oss med en artikkel om nettopp hva du skal gjøre hvis barnet setter noe i halsen.

Det finnes utrolig mange produkter med Sophie La Giraffe nå. ILL:FOTO Blipappa.no
Det finnes utrolig mange produkter med Sophie La Giraffe nå. ILL:FOTO Blipappa.no

Gaveeske Med Sjiraff Og Bitering

Sophie La Giraffe gaveeske hos Jollyroom.no

Denne gaveesken var den vi kjøpte til vårt første barn. Både den store og den lille biteleken var veldig populære gjennom hele babytiden. Det var ofte vi ikke fant den store da vi skulle ut på tur – og da var det fint å ha den lille liggende klar i bilsetet eller på kjøkkenbenken.

Det finnes også en annen gaveeske der den lille biteringen er byttet ut med en middels stor bitering. Du kan se den litt lengre ned i artikkelen

Dobbel myk bitering

Denne versjonen er den absolutt enkleste å ha med rundt, mest holdbare og den som babyen kommer til å miste i gulvet færrest ganger. Den er omtrent 14 cm høy, og i motsetning til den store klassiske sjiraffen er den ikke hul. 

Den er enkel å rengjøre, og enkel å ha med på tur. Med en prislapp på omtrent 199,-, så er den også en fin gave til en venninne eller slektning som nettopp har fått barn. Eller bare noe du kjøper selv til babyen, slik vi gjorde.

Denne biteleken kan du oppbevare i kjøleskapet eller fryseren. Når babyen gnager som verst, så er det god lindring i å tygge på en kald bitering. 

Denne aktivitetsleken har en praktisk klype, så den kan fungere som en uro. Greit å ha en dristraksjon over stellebordet eller sengen. 

Dette gavesettet ligner på det første vi viste frem, men her får du med en større bitering, som f.eks. kan festes på vognen med en karabinkrok

VIDEO: Se hvordan de lager Sophie la Girafe

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Jollyroom
Hva syns du om Hvorfor er biteleken Sophie la Giraffe så populær??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE