Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Mummitrollet som baby. FOTO: Skjermdump fra Youtube/Snusmumrikken

Pappahelter i barneverden

Det er mange flotte foregangsfedre i barnelitteraturen og på barne-TV. Vi har samlet noen av de koseligste pappaene her.

Vi har kun listet opp noen få – kjenner du til noen av disse?

Pappa Åberg

En rolig og lettlurt alenefar som liker å lese avisen og røyke pipe, selv om han kun er 35 (!) år gammel. Bertil Åberg, som han heter, er en typisk svensk far på 70-tallet. Han er koselig, trygg og snill, og innimellom leker han også med sønnen sin, noe som er det beste Albert vet.

Bandit

https://youtu.be/psUCNQGxKxQ?t=156

Hundebarna Bluey og Bingos kvikke og oppfinnsomme pappa, som tar barnas lek og fantasi på alvor. Han går alltid all in i barnas fantasiverden, og bidrar ofte til gjenkjennende humring fra oss voksne seere. Har du ikke sett på Bluey ennå – gjør det!

Postmann Pat

En koseligere og mer omgjengelig mann finnes nok ikke. Pat er limet i den vesle bygda Greendale, og han hjelper alle vennene sine med å løse små og store problemer (som han faktisk ofte selv er skyld i). Han har en sønn som heter Julian og en katt som heter Jess (Miss på norsk). Pat skal liksom være 35 år gammel.

Mufasa

Den originale løvenes konge, og faren til Simba. Mufasa på film er nok en «bedre» pappa enn real life Mufasa hadde vært (bedre i menneskemålestokk ihvertfall). Han er tålmodig, tøff, snill og god til å forklare store ting, som for eksempel livets sirkel.

Snekker Andersen

En pappa med Norges koseligste dialekt. Snekkeren teamer up med selveste julenissen, og de underholder hverandres familier på julekvelden. En snill og rolig fyr med helt ville snekkerferdigheter. Hvor fort klarer du å snekre en kjelke og en dokkeseng liksom.


Har du en liten baby og sliter med legging? Kanskje tipsene fra Øyvind kan hjelpe deg!


Mummipappa

Er kanskje egentlig ikke en å se opp til. Han er eventyrlysten og modig, men han forlater også familien sin for å finne seg selv – en noe egoistisk handling. Han er ganske selvsentrert og skriver bok om seg selv, men han er også snill, drømmende og tålmodig. Kanskje egentlig en mer realistisk farsfigur enn mange andre ufeilbarlige karakterer.

So there you have it. En kort liste, som muligens blir lenger etter hvert som vi kommer på flere. Tips oss gjerne på Facebook om du kommer på pappahelter fra barneverden som bør være i listen.

Hva syns du om Pappahelter i barneverden?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Kolikk eller bare tristhet? FOTO: Envato

Hva er kolikk?

Kolikk er et ord de fleste har hørt om, og vet at det innebærer skriking og lite søvn. Men vet man egentlig hva det er?

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE