STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

Kløver Barnebutikk – gå på skattejakt i Drøbak

I hjertet av Drøbak ligger Kløver Barnebutikk, en hyggelig forretning som selger second hand barneutstyr. Her kan du finne klær, sko, bøker og leker i god stand og til hyggelige priser.

Med bærekraft i fokus startet Kløver Barnebutikk opp i 2021, midt i Drøbak sentrum. Daglig leder og innehaver Camilla Palm Myrland er en forkjemper for gjenbruk, og opplever det som meningsfullt å kunne tilby brukte (og en del ubrukte) varer til nye eiere.

-Vi begynte å samle inn brukte klær, sko og leker i mars i fjor, og åpnet butikken i mai. Jeg var litt redd for at jeg ikke kom til å få inn noen varer, men det er en enorm giverglede her, folk vil veldig gjerne gi bort det de ikke bruker lenger, i håp om at plagget vil glede noen andre. Innimellom må vi si stopp – vent med å levere varer til vi har kapasitet til å ta imot. Vi gjør det slik at 25% av prisen på varer vi selger går tilbake til personen som leverte varen inn, så det er viktig å ha et godt system, forteller Camilla mens hun registrerer inn og priser nyankomne varer.

Deltajfoto fra det flotte vareutvalget hos Kløver barnebutikk i Drøbak.

– Jeg har tidligere erfaring fra klesbransjen, og ble litt lei av fast fashion og bruk-og-kast-mentalitet. Jeg ønsket mer fokus på bærekraft, på at man skal kaste mindre og liker ideen om at når noen ikke trenger produkter lenger kan dette være midt i blinken for noen andre, fortsetter Camilla.

Vinn-vinn

Ifølge Fremtiden i våre hender står produksjonen av tekstiler og sko for 8% av alle globale klimagassutslipp. I tillegg kommer 20 – 35% av all mikroplasten i havet fra plastbaserte plagg (f.eks. fleece og polyester). På toppen av dette handler vi nå over dobbelt så mye klær som vi gjorde på 90-tallet.

-Jeg tror folk har glemt litt hvilke ressurser som går med på å produsere noe nytt. Lar man klær, sko og andre produkter gå i arv eller leverer det inn slik at andre kan få glede av det, sparer man miljøet både for unødvendig søppel og avfall som oppstår under produksjon.

Oppsto fra eget behov

Camilla forteller at hun selv har ønsket å finne en butikk som denne, og da hun ikke fant noen så startet hun like gjerne opp en selv. Man kan selvfølgelig kjøpe brukte klær på finn.no, men det er lett å gjøre bomkjøp. – Mange kvier seg kanskje litt for å prøve klær hjemme hos andre og kjøper uten å prøve, og da ender plagget opp med å bare ligge i en bod uansett. Her får kunden en helt ordinær butikkopplevelse, og man kan til og med prøve klær i prøverommet vårt, sier Camilla.

-Jeg tror dette er noe folk har ventet på. Vi solgte 5000 varer i fjor, og hittil i år (14.juli) har vi allerede solgt 4.500 varer. Det er veldig morsomt!, avslutter Camilla, mens en veldig høy pappa kommer inn for å handle. Han får bli med på bildet og får en badeball av oss.

Besøk Kløver barnebutikk på Facebook

Sjekk også ut Kløver Barnebutikk på Instagram, det er en av våre favorittkontoer! Mye flotte informative tekster om bærekraft. Interessante poster som gir en levende og inspirerende framstillng fra livet i butikken i Drøbak.

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

Kilder:

Hva syns du om Kløver Barnebutikk – gå på skattejakt i Drøbak?

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE