Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Illustrasjonsfoto. Bilder kommer når vi har laget hjemmelaget pizza neste fredag. ILL.FOTO: Envato

OPPSKRIFT: Hjemmelaget pizza er enklere enn du tror

Her er en oppskrift på hjemmelaget pizza med mye kjøtt. Det er enkelt, raskt og billig å lage pizzadeigen hjemme.

I denne veldig enkle oppskriften på hjemmelaget pizzabunn og pizza, så er det ingen bestemte steketider, absolutte mengder eller nøysomme metoder for å få et perfekt resultat. 

Dette er en oppskrift som passer deg som hverken er interessert i å kokkelere masse eller bruke mye tid på lage mat. Perfekt for småbarnsforeldre midt i en hektisk fredagskveld med andre ord. Her er oppskrift på hjemmelaget pizza med kjøtt, bacon og sopp. 

Innhold i artikkelen:

For ti år siden var vi skikkelig gode på å kjøpe ferdig pizzabunn på butikken, men da vi begynte å regne på hvor mye kunne spare på å lage pizzaen fra bunnen av selv, så begynte denne tradisjonen med hjemmelaget fredagspizza. 

Oppskriften er absolutt ikke unik, men vi fant den i bok som kona har med oppskrifter hun skrev opp da hun var liten. Derfor føles din litt ut som vår.

Det er veldig enkelt å lage pizzadeigen selv, og du trenger hverken mye utstyr eller mye tid. Det tar kun fem minutter å lage pizzadeig, og deretter kan du la den stå og heve mens du steker toppingen.

Sleng på noen basilikumblader eller litt ruccola for å gjøre pizzaen litt mer grønn. ILL.FOTO: Envato
Sleng på noen basilikumblader eller litt ruccola for å gjøre pizzaen litt mer grønn. ILL.FOTO: Envato

Hvis du har en kjøkkenhjelper, kan du la barna være med å fordele toppingen på pizzaen. Så blir flere engasjert i pizzabakingen. 

Her er innkjøpsliste og oppskrift på hjemmelaget pizza. Akkurat vår versjon av hjemmelaget fredagspizza inneholder mye kjøtt, men det er jo selvfølgelig opp til enhver hvordan styler mesterverket sitt.

Ingredienser

Ingrediensene som er markert med en sirkel er de du behøver til pizzabunnen, men fortvil ikke hvis du mangler noe. Jeg smaker ikke særlig forskjell om jeg glemmer å ha i salt eller olje, så det er ikke krise om du mangler noe.

Ingrediensene som er markert med et pizzaikon er alt som skal oppå pizzaen. Her kan du jo ha det du best liker selv, men har listet det vi alltid har på vår hjemmelaget fredagspizza.

For å lage pizzadeigen behøver du: En bakebolle og et litermål (eller noe annet du kan måle opp mel og vann i).

Til stekingen trenger du: En eller to stekepanner, bakepapir og en kjevle.

annonse:
artikkelen fortsetter under

Slik lager du pizzadeigen:

Ha 4dl mel, en halv pose tørrgjær og en klype salt i en bakebolle. Bland det sammen med en eller to nyvaskede hender.

Ha cirka 1,5 dl vann i litermålet. Pass på at vannet ikke er superkaldt, for da dør gjæren og pizzabunnen blir hard som Bane fra Batman. Hell i omtrent en spiseskje rapsolje eller lignende. Det gjør ikke noe om det er rester av mel i litermålet. Denne blandingen kan ha helle oppi bakebollen litt etter litt mens du knar, elter og dytter alt sammen. 

Til slutt skal du ha en ball som du kan rulle rundt i bollen, uten at den henger altfor godt fast, men ikke så tørr at den er dekket i mel.

Illustrasjonsfoto - våre egne bilder kommer neste fredag. ILL.FOTO: Envato

Deigen kan du la stå og hvile i bollen en stund. Dekk den til med et håndkle og la den stå et lunt sted. Hvis du ikke har køddet det til med for kaldt eller varmt vann, så vil deigen heve. 

Noen ganger har vi droppet heving og gått rett til steking av topping. Andre ganger har vi latt deigen heve. Vi har også testet med å la den heve over natten i kjøleskapet. Resultatet er ganske likt uansett. Det blir en god og enkel pizzabunn.

Topping

Det første vi gjør når vi begynner å klargjøre pizzaen til steking er å sette på ovnen. Vi har ingen bestemt temperatur vi setter den på, men som regel er det 200 grader. Bare vanlig varme, og ikke varmluft. 

Husk å ta ut stekebrettene, så du har et sted å legge pizzabunnen før steking.

Illustrasjonsfoto - våre egne bilder kommer neste fredag. ILL.FOTO: Envato

Vi pleier å steke omtrent 300g – 400g kjøttdeig. Altså en hel pakke. Som regel pleier vi å bruke kjøttdeig av svin, for det er rimeligere enn å kjøpe storfe. 

Når kjøttdeigen er omtrent halvstekt pleier vi å blande inn en halv pose med tacokrydder fra Old el Paso. Vi bruker en halv, så det ikke bare skal bli tacosmak pizzaen. 

Vi pleier å kjøpe Stjernebacon som vi klipper opp i før vi legger det i stekepannen. Siden Stjernebacon kommer i strimler, og vi klipper på tvers, så blir det mange rektangelformede flak som man kan fordele rundt på pizzaen.

Guttungen hater sopp, så da har vi sopp på nesten hele pizzaen. Vi kutter tre-fire ferske sjampinjonger i skiver og steker de. Ofte bruker vi en eller to stekepanner, og steker i rekkefølgen: Sopp, kjøtt og bacon. Det som er ferdig stekt har vi bare liggende i skåler til de skal brukes.

Siste etappe - steke pizza

Bruk en skje til fordele tomatsaus eller pizzasaus på din hjemmelagde pizza
Bruk skje til å fordele tomatsaus eller pizzasaus. ILL.FOTO: Envato

Legg ut et ark med bakepapir. Nok til å dekke et stekebrett. Legg bakepapiret på en jevn flate som f.eks. en kjøkkenbenk.

Du kan ha litt mel fordelt rundt på papiret for at deigen ikke skal sette seg fast.

Tipp pizzadeigen ut på bakepapiret. 

Bruk en kjevle (se wikipedia hvis du ikke kjenner ordet) til å gjøre deigen flat og fin. Rull den helt ut til kantene. Trekk hele stasen over på et stekebrett. Brett inn langs kantene for å lage pizzaskorpe. Pizzaen blir firkantet, som en hjemmelaget pizza bør være. Arrester meg!

Bruk en spiseskje til smøre pizzasaus i et tynt (og sikkert ujevnt) lag over hele flaten. Vi bruker Peppes Pizzasaus som man får kjøpt på matbutikken, men alt funker.

Ha på ingrediensene / toppingen du vil ha på. Husk, dette er hjemmelaget pizza, og vår meget kjøttbaserte topping er bare et forslag. 

Siste steg er å sette stekbrettet med pizzaen i ovnen.

Hvis du har god til mens du venter, så kan du høre på denne sangen av Richard tre ganger, da har det gått ti minutter. Sjekk pizzaen og ta den ut hvis du syns den ser ferdig ut. Hvis ikke venter du litt til.

Du kan også dele opp deigen til å lage to mindre pizzaer. ILL.FOTO: Envato

Nå er du proff

Nå er du nesten klar til å søke jobb som kjøkkensjef på et ekte italiensk pizzeria. Du mangler bare å utstyret. Alle vet jo at du stiller bedre på jobbintervju hvis du allerede har på kokkehatt og en pizzaovn under armen. Her er noen annonser med ting vi syns passer bra til husets nye pizzasjef:

annonse:

Hva syns du om OPPSKRIFT: Hjemmelaget pizza er enklere enn du tror?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Hva kan vi gjøre ute i sommer? FOTO: Envato

Hva kan vi gjøre ute i sommer

Mange småbarnsfamilier er allerede en del ute, enten i hagen eller på tur. Det er veldig bra! Barna har godt av frisk luft, og å lære om naturen. Har du lyst til å være med ute i sommer, og til å finne på morsomme aktiviteter med ungene? Kanskje disse tipsene kan være noe for deg.

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE