Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Mange drømmer om å kunne frigjøre mer tid til å være med barna. ILL.FOTO: Envato.

Hvordan tjene penger hjemmefra?

Artikkelen inneholder annonselenker
Om du er hjemmeværende eller i foreldrepermisjon, så er det mange muligheter til å tjene ekstra penger hjemmefra.

Dersom du er i mammaperm, pappaperm eller er hjemmeværende er du kanskje interessert i å tjene litt ekstra penger hjemmefra. Det er faktisk fullt mulig, men å sette opp en passiv inntektsstrøm eller skape en egen bedrift er ikke gjort i en håndvending. Å starte selv krever mye arbeid og byr på en bratt læringskurve, og det er vanskelig å lykkes. Derimot er det ikke så uoverkommelig å tjene litt, men ikke nok til å leve av. Med mye innsats og stå-på-mentalitet vil de ytterst å få lykkes med å lage en bærekraftig inntekt av aktivitetene som tipses om i artikkelen. 

I denne artikkelen ser vi på forskjellige prosjekter og aktiviteter du kan gjøre selv, uten å måtte opprette enkeltmannsforetak eller skatte ekstra av det. Her er våre tips til hvordan du kan tjene penger hjemmefra, eller tjene penger på nettet.

Innhold i artikkelen:

Å tjene penger på nettet hjemmefra i mammapermisjon er ikke lett, men ikke umulig.
Det er ikke umulig å tjene penger på nett, men ikke så lett heller. FOTO: Envato

Unngå å bli scammet

Det er utrolig mange bli-rik-fort-svindler som dukker opp i Instagram-feeden og i annonser på nettet. Enten det er kurs som lover at du flytte til Bali og starte en remote business som går av seg selv, eller prioritere familielivet fremfor å jobbe 8-4. Det er lett å la seg blende av forlokkende begreper som økonomisk frihet og økonomisk uavhengighet, samt løfter om at man kan styre sin egen hverdag bare man gjør tre enkle steg. Det er dessverre ikke så enkelt å bli rik slik disse guruene og kursene lover.

Bli-rik-i-en-fei-svindler og kurs har eksistert siden tidenes morgen. Det er viktig å trå varsomt når du søker og finner det som virker som en gylden mulighet til å tjene raske penger. En viktig pekefingerregel er at du aldri bør betale for å bli med et sted du kan tjene penger. Det være seg kurs som garanterer økonomisk uavhengighet, mentorer som mener at alle kan slutte i den vanlige jobben sin og bli rike fra sofakroken, eller pyramideformede markedsnettverk. 

Å tjene penger på nettet - lett eller vanskelig?

Å tjene penger på nettet er i teorien ikke så vanskelig. Vi kan ta et eksempel som mange tenker på. Det å starte en nettbutikk. 

Å starte en nettbutikk kan gjøres i løpet av en dag, og det finnes mange tilbydere som lar deg lage egen nettbutikk enten gratis eller for en liten kostnad. Selve oppstarten koster ikke så mye. Så kommer kostnad til varelager, frakt og alt ekstra arbeid som ligger i å registrere et firma. 

Det som mange glemmer litt i iveren etter å starte en nettbutikk er at alle salg kommer fra markedsføring. Når man starter opp en nettbutikk er man veldig produktorientert. Du tenker at du må ha gode produkter, det skal være riktig tekst på forsiden av nettsiden – kort sagt: Alt skal være perfekt.

Den største utfordingen med en ny nettbutikk

Problemet er at ingen vet om butikken din. Tenk på det som å starte en fysisk butikk som selger noe som bare nordmenn er interessert i. Og butikken ligger i en bakgate i India. For å få salg må du altså lede mennesker til butikken din. Da kommer vi til den største kostnaden som må til for å gjøre butikken din til en suksess. Nemlig markedsføringen.

Det koster mye å starte nettbutikk. ILL.FOTO: Envato

Det viktigste er ikke produktene eller nettsiden, men å markedsføre seg. En kjent influenser kan selge hva som helst. Nettopp fordi han eller hun allerede har et kjent navn og dermed markedsføringen på plass. Ditt supre produkt derimot vil ikke selge så lenge ingen snakker om det. Vi arbeider innen markedsføring, og har vært med på oppstart av mange forskjellige nettbutikker, og vi kommer med en egen artikkel om hvordan man starter nettbutikk og får sine første salg.

Oppsummert kan vi konkludere med at å tjene penger på å starte nettbutikk er vanskelig. Heldigvis finnes det mange andre måter man kan tjene penger på nettet.

Er ekstrainntekten skattefri?

Først må du finne ut om det du driver med er skattepliktig. Når noe er skattepliktig, betyr det at du må betale skatt av pengene du får inn.

Hvis du vil tjene penger på å selge brukte klær, ting og leker, er ikke dette skattepliktig på grunn av at du selger de til en lavere pris enn det du kjøpte det for. Med andre ord: Du får ingen skattbar inntekt av å selge brukte ting og klær, fordi tingene du selger kostet deg mer enn pengene du får når du selger de.

Det er noe annet hvis du kjøper garn og strikker gensere som du selger. Da vil du kunne bli skattepliktig fordi råvareprisen (garnet) koster deg mindre enn hva kunder betaler for en av dine hjemmelagde gensere.

Som privatperson kan du i følge Skatteetaten utføre småjobber uten at du blir skattepliktig, men les på Skattetaten for å få med deg alle regler som gjelder. En slik inntekt kan fort bli regnet som næringsinntekt, altså at det er noe du tjener penger på.

Dersom du blir regnet som næringsdrivende, kan det være lurt å opprette et enkeltmannsforetak. Da blir det fort litt mer rapporteringskrav, men du får bedre oversikt over inntekt, utgifter og kontantstrømmen i aktiviteten/den nye bedriften din.

Du kan lese mer om hvordan du vurderer om ekstrainntekten er skattefri eller ei på Skattetaten.no. Der finner du egne sider som handler om inntekt fra aktivitet på internett. 

Å ta betalt for tjenester i andres hjem kan fort bli skattepliktig. ILL.FOTO: Envato
Å ta betalt for tjenester i andres hjem kan fort bli skattepliktig. ILL.FOTO: Envato

Selg klær, leker og utstyr i butikk

Få bedre plass og tjen penger hjemmefra ved å selge ting du ikke bruker
Å selge på bruktmarked gir deg bedre plass og sparer miljøet. FOTO: Envato

Med små barn i hus blir det mange innkjøp som ikke blir brukt så mye som planlagt. Hvorfor ikke tjene litt på alle barneklærne og babytingene som bare ligger og tar plass?

I neste punkt kommer vi til salg på finn.no og lignende sider, men dersom du er som oss og syns det er stress å sende ting med Posten eller Postnord, kan vi varmt anbefale loppesupermarkeder. Eller superloppemarkeder – det er en litt flytende terminologi.

Dette er butikker som har blitt veldig populære i løpet av de siste årene, og vi forstår godt hvorfor. Det er enkelt å selge fra et loppesupermarked, du leier bare en stand i butikken. Deretter priser du tingene du vil selge og henger opp på standen. Hos flere av butikkene kan du følge med hjemmefra via an app. Slik får du umiddelbart vite når noe blir solgt fra din stand. 

Det er som regel ukesleie på et par hundrelapper, og da kan du fylle på underveis med ting du finner hjemme. I følge en kort prat med Barneskatter Slemmestad, så leier de fleste for en måned av gangen. Det ser også ut til at det er mulighet til å leie stand for lengre tid enn dette.

Som kunde i en slik butikk er det rene skattejakten. Vi har funnet både klær, fotballsko, bøker og leker hos flere av disse butikkene. Du har butikker der du kan selge brukte barneklær og barneting, som Barneskatter og Rufus. I tillegg finnes det større loppesupermarkeder Loppo og Kirppis.

Det finnes flere enn 20 slike butikker i Norge. Veldig mange av dem ligger rundt Oslo eller på Vestlandet. I Vestfold-Telemark finner du bare to. Se vår oversikt over hvor du finner butikker hvor du kan selge brukte barneklær, leker, babyutstyr og brukte dameklær

Selg klær, leker og utstyr på nettet

Drukner du i leker hjemme, kan det være lønnsomt å selge unna noen. Følg med på salgene i app, så føles det som at du tjener penger hjemmefra. ILL.FOTO: Envato
Drukner du i leker hjemme, kan det være lønnsomt å selge unna noen. ILL.FOTO: Envato

Da har vi sett på hvordan du kan selge klær og barneutstyr i fysiske butikker, men ikke alle bor sentralt – så da er det perfekt at man kan selge via nettet. 

Finn.no

Å selge eller kjøpe ting på Finn.no er noe de fleste har gjort. Med noe innsats og tiden, så kan du selge det aller meste på Finn.no. Søk på produktene du vil selge, så får du opp prisene til dine «konkurrenter». Da kan du ta vurderingen om du vil prise deg lavt for å selge raskere, eller prise deg høyt, og muligens tjene litt mer.

Hvis du velger å selge med Fiks Ferdig-funksjonene er det enklere for kjøpere å legge inn bud på det du selger, og du slipper å styre med avtaling av møte/opphenting – du sender bare med Posten eller Helthjem.

Tise

Som Finn.no er dette en plattform (eller app da) hvor kjøperne kan legge inn bud på det du selger. Tise er norskeid og i stor grad finansert av investorpenger. Enkelt og greit system. Hvis du sender med Helthjem eller Posten, kan du velge å sende fra egen postkasse, og da jobber du jo faktisk hjemmefra – uten å måtte gå på butikken. Det kvalifiserer jo til å falle inn under kategorien «å tjene penger hjemmefra», eller?

Lokale Facebook-grupper for kjøp og salg

Hvis budkriger er forvirrende eller du er redd for å bli lurt, kan vi anbefale å søke opp lokale Facebook-grupper. Ofte finnes det egne nabolagsgrupper, foreldrepgrupper eller områdegrupper hvor du kan poste om ting du selger. Dette er både mindre anonymt enn Finn.no og Tise, og åpner opp for å hente/levere ting som du skal selge. 

Om du ikke tjener penger hjemmefra på denne måten, så tjener du i hvert fall penger uten å måtte reise utenfor lokalmiljøet med barnevogn på slep.

Facebook har også egen markedsplass / marketplace, som fungerer ganske likt Finn.no og Tise. Du finner den både på nettsiden og i appen. PS: Du må godta noen flere personvernsgreier for å kunne ta i bruk Facebook Marketplace.

Du kan tjene penger hjemmefra ved å selge ting på Facebook.
Et raskt søk viser at det finnes mange grupper for kjøp-og-salg. SKJERMSKUDD: Facebook.com

Svar på spørreundersøkelser

Å svare på spørreundersøkelser på nettet er noe de fleste kan klare. Du kan tjene litt hjemmefra på denne måten. ILL.FOTO: Envato
Å svare på spørreundersøkelser på nettet er noe de fleste kan klare. Det er bare kjedelig. ILL.FOTO: Envato

Å tjene penger hjemmefra ved å svare på undersøkelser på nettet er absolutt ikke det mest spennende du kan gjøre, men dersom du har tiden og motivasjonen så er det muligheter til å tjene en ekstra slant. Du blir ikke rik av å svare på spørreundersøkelser, men det er noe å gjøre mens man sitter fast under en sovende baby.

Hvorfor får jeg penger av å svare på spørreundersøkelser?

Spørreundersøkelser er big business. Store konserner betaler mye penger for å vite hva folk syns om ulike produkter og tjenester.

Et veldig forenklet eksempel er hvis for eksempel Coca-Cola skal lansere en ny smak, vil de gjerne vite hva som er trenden i markedet de skal selge den i. Da går Coca-Cola til et byrå og sier «Skaff oss info om en million europeere syns smak A eller smak B er best.» Det byrået får veldig mye penger for å finne ut av disse dataene. Derfor kan de bruke penger på å få folk til å ta undersøkelsen. 

Både du og oppdragsgiver tjener penger på spørreundersøkelsene fordi dine data er verdifulle for de som skal selge noe.
Coca-Cola koser seg med dataene dine. ILL.FOTO: Envato

En undersøkelse kan gi data til flere av kundene til byrået, og derfor er et svar på undersøkelse verdt veldig mye for byrået.

Når du svarer på en slik undersøkelse er det ofte slik at du selv har kontroll på hvilken personlig informasjon som oppgis. Dette kan være f.eks. bosted, utdannelsesnivå og aldersgruppe. 

All denne dataen går inn til byråets sluttkunde, altså Coca-Cola i vårt eksempel. Slik får Coca-Cola data på at «Skandinaviske kvinner i alderen 30-45 foretrekker Cola Light«, og dermed kan de tilpasse innsatsen slik at de ikke bruker tid på å lage eller markedsføre produkter som ikke vil selge.

Bruk seriøse aktører

Det er altså fullt mulig å tjene litt penger hjemmefra ved å svare på undersøkelser. Det krever litt tid fra deg, og det er ikke sikkert at du får lov til å gjennomføre alle spørreundersøkelsene du ser inne hos de enkelte sidene. Noen av undersøkelsene har «kvalifiseringsspørsmål» i starten. Som f.eks. «Har du kjøpt en TV i løpet av de siste seks månedene?».

Når det er sagt, er det å svare på undersøkelser på nettet en fin måte for å få inn litt ekstra penger. Pass på at du velger sider fra seriøse aktører. Husk at du ALDRI skal betale for å bli med i en slik side – det er absolutt et rødt flagg som lyser svindel og bedrageri. Sjekk også prosessen for å få utbetalt, hvor ofte du får utbetalt og hva slags informasjon de behøver fra deg for å betale.

Denne delen inneholder lenker med affiliate-avtaler, som betyr at vi i Blipappa.no kan få en økonomisk kompensasjon hvis du blir med i ett eller flere av spørrepanelene. Akkurat slik du vil tjene på å svare på undersøkelsene. Blipappa.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne sider, og er ikke ansvarlig dersom det oppstår tvister mellom deg som bruker og et nettsted vi har lenket til.

Vi har ikke testet denne, men MeningsTorget dukket opp i vårt affiliate-nettverk, og vi søkte på avtale med de.

I følge nettsiden får man opptil 30 kroner for en fullført spørreundersøkelse. Det du har opptjent vil bli utbetalt i penger eller som gavekort.

I følge personvernerklæringen på nettsiden til Meningstorget.no er selskapet bak nettsiden Dynata Global UK Limited. Dette er et datterselskap av amerikanske Dynata LLC, som tidligere gikk under navnet Survey Sampling International. Les Wikipedia-artikkel om firmaet her.

Med utgangspunkt i vår ganske grunne research om MeningsTorget.no ser det ut til at det er legitimt, og del av et stort konsern som samler data for bedriftskunder over hele verden.


Surveoo

Surveoo har vi ikke særlig mye info om, men etter en del søk på nettet ser det ut til at siden er legitim. Det er altså mulighet til å tjene litt ekstra penger hjemmefra ved å melde seg på hos Surveoo. 

Denne siden med undersøkelser har også et bonusprogram hvor du kan tjene ekstra. Bonuser som kommer i tillegg til det du får for å ta de forskjellige undersøkelsene. Vi har ikke sett bonsuprogrammet selv, siden det er noe som låses opp etter som man tar flere og flere undersøkelser.

I tillegg har de et verveprogram hvor du kan dele en vervelenke med venner og familie. Da får du en liten bonus når de melder seg inn i Surveoo. Litt som lenken til Surveoo (du kommer til den snart). 

Som mange andre lignende sider har Surveoo en beløpsgrense du må nå for å kunne få utbetalt pengene. Dette er antageligvis fordi hver enkelt utbetaling koster Surveoo noe i gebyr. Denne beløpsgrensen varierer fra land til land, og vi har ikke sjekket hva den er i Norge. Før du setter i gang er det lurt å finne ut beløpsgrensen, så du ikke går på en smell. Det kan fort vise seg at det ikke er så spennende å svare på undersøkelser som man kanskje hadde trodd.

Surveoo lar deg tjene penger hjemmefra. Det virker ihvertfall legitimt.
Skjermskudd av nettsiden til Surveoo


YouGov

YouGov lar deg kanskje ikke tjene penger hjemmefra, man du kan få gavekort hos en rekke kjente nettbutikker som Zalando, H&M og Cubus
Det finnes utallige nettbutikker du kan få gavekort hos gjennom å ta undersøkelser hos YouGov. SKJERMSKUDD: Yougov

Denne skiller seg ut, for her får du ikke betalt i penger, men i gavekort for forskjellige steder.  Dette er alt fra nettbutikker som Zalando og Nelly til tjenester som Uber, Xbox og Ticketmaster. Fordelen med å få gavekort, er jo selvfølgelig hvis man uansett hadde tenkt til å kjøpe fra nettbutikken, og det er helt skattefritt. Å melde seg opp til online-panelet var enkelt, og vi kom raskt i gang. Morsomt å se at man samler opp poeng, og sette seg mål om å kjøpe noe fra de mange partnerne til Yougov. 

Vi testet YouGov i en eller to dager dager, men gikk fort lei av å svare på undersøkelser. Allikevel har vi tjent opp nesten så mye at vi kan få et gavekort til verdi av hundre kroner fra de mange partnerne av Yougov.

Kort oppsummert: Yougov gir deg ikke muligheten til å tjene penger hjemmefra, men du kan tjene opp gavekort fra nettbutikker, noe som gjør at du sparer penger. Hvis du uansett hadde tenkt til å handle da.

Selg digitale varer

Å selge bilder eller kunst digitalt er en fin måte å tjene penger hjemmefra på.
Selg illustrasjoner, foto eller andre digitale varer. KOLL.ILL.FOTO: Envato

Har du noe du er god på? Det være seg å skrive, tegne eller bygge LEGO. Du kan gjøre butikk av det aller meste. Bare fantasien (og markedsetterspørselen) setter grenser. Du kan skrive novellesamlinger, eller bøker som du utgir som e-bøker, eller lage strikkeoppskrifter. Her er noen av de tingene som enklest å gjøre (forutsatt at du har en viss peiling på hva du driver med):

Selge foto og tegninger

Hvis du er en ivrig fotograf og har et stort bibliotek, kan du skape litt ekstrainntekt ved å laste opp bildene til bildebanker som selger bilder til nettsider, aviser og andre som har behov for stockphotos / arkivfoto. Vi bruker for eksempel bildebankene Envato Elements og Shutterstock for mange av illustrasjonsfotoene her på Blipappa.no. 

Det finnes mange andre bildebanker, og et Google-søk på sell photos online eller lignende termer vil gi deg mer info om dette. Tegninger kan selges som motiv på klær, og vi vil tipse om Spreadshirt.no i dette tilfellet. Her kan du laste opp dine design, og tjene kommisjon hver gang noen benytter ditt design i sin bestilling.

Å selge selvlagd kunst eller å ta illustrasjonsoppdrag er fin måte å tjene penger hjemmefra på.
Å selge selvlagd kunst eller å ta illustrasjonsoppdrag kan være både hobby og jobb. FOTO: Envato

Tegning på oppdrag

På blant annet nettstedet Reddit finnes det flere underforum hvor du kan markedsføre og selge personlig tilpasset kunst. 

Vi har selv kjøpt tegning fra noen på nettet, og her er historien om det: Hele husholdningen vår er store fans av TV-serien Bluey. Så vi fikk en Reddit-bruker til å lage et tegning av vår familie i samme tegnestil som benyttes i Bluey. Kjøpet ble avtalt på meldinger på Reddit, og betaling skjedde via Paypal. Tegningen levert som bildefil i løpet av få dager. Raskt og enkelt.

Det finnes mange nettsteder og interesseforum hvor det er marked for å selge tilpassede tegninger – tenk etter hvilke nettsamfunn du selv bruker og finn ut om du kan selge noe der. Vi har ikke mye erfaring med DeviantArt.com, men det er et populært nettsted for mange illustratører. Sjekk det ut!

Selge funksjoner til WordPress og Shopify

Hvis du vil lære deg å programmere enkle funksjoner, finnes det mange guider og opplæringsfilmer på Youtube. Med grunnleggende kunnskaper kan du faktisk lage nye funksjoner for WordPress-nettsider eller Wix-nettsider.

Dette kan være funksjoner som en kalendervisning, en dele-knapp, en flyvende tekst eller lignende. Disse funksjonene kalles Utvidelser (i WordPress-universet), og mange nettsider bruker dette. Disse kan du selge på nettsteder som Codecanyon.com.

Designe LEGO-sett

Hvis du har en interesse for LEGO finnes det mye du kan gjøre digitalt. 

For eksempel kan du designe dine egne LEGO-kreasjoner digitalt i et gratisprogram. Vi anbefaler BrickLink Studio. Dette er et gratisprogram du laster ned fra LEGO sin egen markedsplass, Bricklink.com. I programmet bygger du dine egne LEGO-hus, biler eller scener. Når du er ferdig kan du selge instruksjonene du har laget på samme nettsted eller andre steder på nettet.

Det finnes flere markedsplasser i tillegg til Bricklink.com, For eksempel på nettstedet Rebrickable.com kan du selge dine egne redesign av LEGO-sett. Enten om du bygger et offisielt LEGO-sett eller kommer på noe helt eget, så er det mange muligheter til å tjene penger på salg av digitale instruksjoner.

Kurs og opplæring

Etter og under pandemien ble det veldig populært med nettkurs, og mange store firmaer slang seg på og gjorde det både enkelt, tilgjengelig å bli nettforeleser. Dette byr på muligheter for deg som vil tjene penger hjemmefra ved å øse av din kunnskap (En gammel referanse til Tande-P). Du kan gi kurs innen nesten alt, og et raskt Google-søk vil gi deg flere sider som passer akkurat de feltene du ønsker å være nettforeleser/veileder innen. Vi har allikevel tatt med noen eksempler her:

Språkkurs eller instrumentundervisning

Har du et talent eller kunnskap du kan dele med andre som for eksempel språk, sang eller et instrument, så finnes det flere nettsteder hvor du kan melde deg opp som kursholder.

Det innebærer som oftest at man gjennomfører nettsamtaler med voksne elever fra andre steder i verden, og får betalt etter hvor mye tid man legger i det. Enkelt og morsomt hvis man er komfortabel med å snakke med fremmede på nettet (via kamera og mikrofon).

Hvis du ikke har noen talenter innen de ovennevnte, kan du melde deg som som kursholder innen norsk språk. Det er både morsomt og engasjerende å kunne undervise i norsk. I tillegg får du stiftet nye bekjentskap. Det er noe man ikke får gjort så ofte når man går hjemme hele dagen.

Mer effektivt med nettopplæring enn Duolingo. ILL.FOTO: Envato
Morsommere å lære språk med samtale enn å få kjeft av Duolingo. ILL.FOTO: Envato

En av de største nettsiden for språkopplæring er Preply.com, der det finnes over 32.000 forskjellige som underviser i språk. Av disse oppgir kun 49 at de lærer bort norsk. Vi kan bare spekulere i at det finnes et umettet markedet med norsk-amerikanere som vil lære mer om språk og kultur fra their ancestoral homeland. Det er absolutt muligheter til å tjene penger hjemmefra med å drive med norskundervisning, og det kan være morsomt å bli kjent med andre mennesker. Ikke alt må være Tinder.

Sjekk ut Preply.com (affiliate-lenke)

Dersom du er interessert i å lære bort instrumenter eller sang finnes nettsider som Livemusictutor.com og Musicteachingonline.com

K&H - Lag og selg ting

På nettsteder som Etsy er det gode muligheter til å selge ting du lager selv. Dette være seg pyntegjenstander, klær eller smykker.

Å selge hjemmelagde ting er en fin måte å tjene penger hjemmefra på. Du får både kombinert en hobby som gjør deg glad, og får inn litt penger samtidig.

Bli influenser

Å bli influenser er egentlig det verste, vanskeligste og minst nyttige tipset. Her krever det mye dedikasjon for å få noe penger ut av prosjektet. Allikevel er det fullt ut en mulighet for deg som er dedikert nok. Her er noen av våre tips til hvordan du kan starte en karriere som influenser.

 

Bestem deg for plattform og format

Enten det er Snapchat, TikTok, Youtube, Instagram eller blogg du ønsker å drive med, så må du finne ut hvordan innholdet ditt skal se ut. Skal du filme deg selv eller være anonym? Vil du lage korte klipp? Skal du redigere videoer? Eller vil du lage en blogg?

Det er mange ulike formater, og vårt tips er å se på hvilke formater som fungerer hos de du følger og syns gjør det bra i sosiale medier.

Bestem deg for tema og nisje

For å skape en grunn til at noen skal følge deg må du ha noe de er interessert i. Velg deg en nisje som f.eks. modellfly, ansiktsmaling, bruktshopping etc. Ved å fokusere på et tema vil du raskere få følgere – for da vet de hva de kan forvente at du kommer til å poste. Uten en nisje, men litt-av-alt er det vanskeligere å bygge opp en følgerbase.

travel blogger recording trip vlog on camera young handsome guy in straw hat giving a coffee cup

Et eksempel kan være en Instagram-konto som poster bilder av en hund som heter Bob. Instagramkontoen poster hver dag nye bilder av Bob, og følgerbasen vokser taktfast over tid. En dag begynner Instagramkontoen å poste bilder av mat og restauranter. Det er ikke derfor følgerne valgte å følge kontoen, og antageligvis vil flere slutte å følge kontoen fordi innholdet er ikke det innholdet følgerne forventer.

Vær dedikert

Det er en lang vei å gå fra å ha 1000 følgere på Instagram til å faktisk tjene på det. I stor grad handler det om å være dedikert, og ikke å gi opp, og konstant se på det som en læringsprosess. Se hva som fungerer for andre, og hvordan du kan gjøre din egen vri på det. Husk at en posts levetid på Instagram og lignende plattformer er ganske kort, så det gjelder å poste ofte – og bygge følgerbasen over tid.

Det er ikke lett å tjene penger hjemmefra

Det var et utvalg av tips vi hadde til deg som ønsker å tjene penger hjemmefra. Enkelte av forslagene, som det å legge ut bilder og LEGO-design for salg er passive inntektsstrømmer som ikke vil generere store beløp. Andre forslag som å delta i spørreundersøkelser eller selge hos et loppesupermarked vil generere mer penger, men også være mer innsatskrevende.

Når alt kommer til alt, så er det ikke lett å etablere en forutsigbar inntekt som kan erstatte vanlig jobb, og du må nok sannsynligvis tilbake på jobb når permisjonen er over. 

Lykke til med å tjene penger hjemmefra, vi har troen på at du får det til!

Artikkelen kan inneholde annonselenker
Hva syns du om Hvordan tjene penger hjemmefra??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE