Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Hvordan skrive tale til konfirmanten? FOTO: Envato

Hvordan skrive tale til konfirmanten?

Har du en konfirmant i år? Eller skal du holde tale til en konfirmant du kjenner?

Det aller viktigste når det kommer til å holde tale, uansett om det er tale til konfirmanten eller i andre sammenhenger, er å være personlig og ekte. Feller du en rørt tåre mens du taler, er dette bare positivt og absolutt ingen vil synes det er teit. Er det rart at det lille barnet ditt nå har blitt stor og skal stå på egne bein? Alle forstår følelsen din, og de fleste kommer til å felle tårer med deg (men prøve å skjule det).

Uansett om dette er en tale til ditt eget barn eller noen andres barn – den bør være positiv, oppmuntrende og fra hjertet. Her kommer tips til hva din tale til konfirmanten kan inneholde.


Trenger du bare tips til hva du skal skrive på kortet – se her!


Introduksjon

Start med å ønske alle velkommen og introduser deg selv hvis det er nødvendig. Introduksjon trengs ikke dersom alle tilstede kjenner deg, men kan være greit dersom du er en venn av familien, en onkel eller tante ikke alle har møtt, eller i en annen relasjon til konfirmanten. Det er uansett greit i en tale til konfirmanten, spesielt om du er første taler, å ønske alle fremmøtte velkommen.

Gratulasjon

Gi konfirmanten dine gratulasjoner for denne spesielle dagen. Du kan for eksempel si: «Gratulerer så mye med konfirmasjonen! Dette er virkelig en milepæl i livet ditt, og jeg er så glad for å få være her for å feire det sammen med deg og familien din.», eller «Gratulerer så mye på konfirmasjonsdagen, NAVN! Jeg vet at du har sett fram til denne dagen veldig lenge, spesielt fordi det at hele familien samles slik er noe du verdsetter veldig høyt. Og kanskje litt fordi du er spent på alle gavene som ligger der borte». Litt humor er fint (som siste del av setningen skulle være), og er det noen i salen som humrer litt så er det bare supert.

Komplimenter og gode egenskaper

Del noen positive egenskaper eller minner om konfirmanten. Fortell henne hvor stolt du er av henne som person og list opp mange av hennes gode egenskaper. For eksempel: «Ditt humør og entusiasme er beundringsverdig. Du er alltid positiv, inkluderende og omsorgsfull. Du sprer alltid glede rundt deg, og det er en av mange grunner til at folk elsker å være rundt deg.» Eller » Du er sporty, tålmodig, snill og alltid glad. Du skinner som en stjerne, både på fotballbanen, i skolegården eller når du leker med småsøsknene dine.»

Sett inn det som måtte passe. Du har bare lov til å bruke positive ord i en slik tale, selv om det selvfølgelig er tillatt å tulle litt. Men det må være på en snill måte. Dette er en stor dag. Konfirmanten er i en sårbar alder, omringet av alle sine nærmeste denne dagen. Det er flaut nok å høre positive ting om seg selv i alles påsyn, så det ville vært helt horribelt å bli minnet på dårlige opplevelser eller litt mindre positive egenskaper (dersom hun har noen så klart).

Råd og visdom

Del noen visdomsord eller råd som du tror vil være nyttige for konfirmanten i fremtiden. Dette kan være noe du har lært gjennom egne erfaringer eller noe mer generelt. For eksempel: «Husk alltid å være tro mot deg selv og dine verdier, selv når du står overfor utfordringer. Dine verdier vil veilede deg gjennom livets opp- og nedturer.» Og kanskje du kan tilføre (for humorens skyld, men du mener det selvfølgelig også): «Og skulle ikke verdiene dine hjelpe deg, er alltid mamma og pappa i nærheten. Vi vil alltid være der for deg.»

Ønsker for fremtiden

Del dine beste ønsker for konfirmantens fremtid. Du kan si noe som: «Jeg håper du oppnår alle dine drømmer og mål, og at livet bringer deg massevis av lykke, gode opplevelser og kjærlighet. Jeg ser virkelig frem til å se hva fremtiden har i vente for deg!»

Avslutning

Avslutt talen din med en oppmuntrende kommentar eller en oppfordring til feiring. Du kan for eksempel oppfordre til en skål ved å si noe a la: «La oss løfte glasset og feire denne fantastiske konfirmanten og alt han har oppnådd så langt. Til NAVN – må din fremtid være like lys og strålende som dagen i dag (hvis det er fint vær, så klart)!»

Lykke til med din tale til konfirmanten!


Skal du i dåp eller navnefest, og trenger gave? Se her for gavetips til jente og gutt.


Hva syns du om Hvordan skrive tale til konfirmanten??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Navnefest for baby. FOTO: Envato

Hva er navnefest?

Navnefest er en feiring som markerer navngivningen av et barn. Dette arrangeres som regel for barn mellom 4 og 12 måneder, og er en alternativ feiring til religiøse seremonier som

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE