Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Dåpsgave til jente. FOTO: Envato

Dåpsgave til jente

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Polarn O. Pyret, Norli, Gullfunn, Min Beste Bok og Jollyroom.
En dåp er en stor begivenhet, og ofte gir man mer i dåpsgave enn i for eksempel bursdagsgave. Så hva skal man kjøpe som dåpsgave til jente?

Det finnes så mye fint som kan gis i dåpsgave til små barn, både jenter og gutter. Bøker, smykker, klesplagg, og annet utstyr eller leker. Kanskje har foreldrene til og med en ønskeliste. Da kan det være både lurt og enkelt å følge den. Men har de ikke ønskeliste, eller du ønsker å gi noe annet, så har vi her samlet våre beste tips til deg som trenger dåpsgave til jente.

Bøker

En god bunke med barnebøker, eller eventyrsamlinger er en kjempefin dåpsgave, som vil glede både barnet og foreldrene i mange år fremover. Kanskje det til og med vil ha innvirkning på barnets ungdoms- og voksentid? Hvem vet? Historiene vi hører som barn er med på å forme hvem vi blir og hva slags tanker vi har. Dette er vår favoritt blant gaver, og desidert den som er mest givende både å få og gi. Gjør det mer personlig ved å gi din favoritt-barnebok (hvis den fortsatt er i salg).

 

Se eksempler på noen fine, fine bøker her. 

Personlig bok

Har du lyst til å kombinere bok og personlig gave er dette perfekt! Sjekk ut Min Beste Bok, de har mange fine bøker å velge mellom! Og det beste av alt – du velger selv hva hovedpersonen i boken skal hete, og hvordan hun skal se ut. Blant annet. Det er flere valgmuligheter her, så gå inn og prøv deg frem. 

Det er så gøy for barna å ha et eventyr som handler om dem selv!

 

Barnebestikk

Skje med inngravering, sølvbestikksett, eller rett og slett et søtt barnebestikk i stål. Det sistnevnte er mest anvendelig for mottakeren, og er det noe småbarnsforeldre liker, så er det ting som faktisk blir brukt og ikke ligger i en skuff og tar plass. 

De tåler oppvaskmaskin, er rustfrie og veldig søte. Og når barnet blir litt eldre er det veldig stas å ha sitt helt egne bestikksett. Det finnes også servise i samme mønster, om man vil ha mer innhold til gaven, eller bare tipse foreldrene.

Gåbil

Fine gåbiler eller gåvogner er perfekte gaver til barnet. De ser kule ut og har en nyttig funksjon. Det finnes flere på markedet, og de fineste hos Jollyroom er de du kan se her:

Babyalbum

De fleste foreldre ønsker å lage et album til barna sine, med minner og bilder fra barnets første år. Dette albumet er veldig populært, og det er artig for foreldrene å fylle ut fakta og info om barnet sitt, og lime inn bilder fra viktige begivenheter.

Dersom du ønsker noe litt mer fancy, med forside som kan graveres med navn, kan kanskje dette babyalbumet være en bedre ide.

Klær

Å få klær i gave er kjærkomment, og de mykeste og flotteste barneklærne får du hos Polarn O. Pyret. De har som mål at klærne skal kunne gå i arv, og har god kvalitet på klærne sine! En stilig drakt, en søt kjole, og et mykt babyteppe utgjør en flott klespakke som fint kan gis som dåpsgave til en liten jente.

Smykker

Et lite barnesmykke, armbånd eller andre pyntegjenstander vil kanskje ikke bli satt pris på av barnet akkurat nå, men om noen år vil det nok bli kjempepopulært. Emaljerte anheng er i hvert fall veldig vakre og skinnende, og blir som en flott skatt. Vet du at barnet skal få bunad til konfirmasjonen (vet man sånt så tidlig?), så kan det kanskje være en ide å gi noe av bunadssølvet allerede nå? 15 år går fort, plutselig står hun der og skal holde konfirmantens tale.

Uansett – se på disse fine smykkene:

Smykkeskrin

Det kan bli en del smykker opp igjennom årene, og da er det supert å ha sitt eget skrin å ha smykkene oppi. Tannlegeringer (får man det fremdeles?), øredobber, selvperlede perlearmbånd og mer. Et smykkeskrin er som en skattkiste for små jenter!

Dette smykkeskrinet har et hjerte av tinn på lokket, og dette kan graveres, dersom man ønsker å gi en veldig personlig dåpsgave med navn og dato for eksempel. 

Obs – er skrinet gravert kan det ikke byttes. Så det kan kanskje være greit å høre med foreldrene om de vet om barnet får flere skrin.

Penger

Enkelt, greit og nyttig. Spesielt når barnet blir eldre og faktisk trenger penger. Spør foreldre om de har opprettet konto for barnet, og sett inn penger der. Hvor mye du skal sette inn kommer helt an på din økonomi og hvor nær du er barnet og familien.

Er det en liten gutt du trenger dåpsgave til, kan du se våre tips til dåpsgave til gutt.

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Polarn O. Pyret, Norli, Gullfunn, Min Beste Bok og Jollyroom.
Hva syns du om Dåpsgave til jente?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE